reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Co do apetytu to nie mam. Odrzucili mnie całkowicie od rzeczy kwaśnych , które uwielbiałam. Wymusiłem w siebie miseczkę ogórkowej. Za to nie pogardzilabym jakimś ciastem. Taka beza, albo tort ….
Mnie właśnie od słodkiego odrzuciło. Oczywiście raz na jakiś czas zjem jakiegoś żelka czy ciasteczko, ale bardzo do słonego mnie ciągnie. Przed ciąża mogłam zjeść kawał ciasta, paczkę żelków, a teraz tylko symbolicznie.

reklama
Dziewczyny, a wiecie jak to jest z tymi tabletkami prenatal uno? Powinno się je brać do 12 tc, a później duo? Wizytę mam dopiero 15.12 i nie wiem co z tym tematem zrobić. Na poprzedniej wizycie nie dopytałam, bo nie wiedziałam, że są jeszcze te duo. Dopiero dzisiaj to wyczytałam

Dziewczyny, jak Wy funkcjonujecie w ciągu dnia? Mnie mój brak sił załamuje... Nie wiem czy to przez to że siedzę całymi dniami sama i przez to brakuje mi motywacji [emoji85] ale już naprawdę nie wyrabiam [emoji17] mdłości męczą mnie tylko trochę więc nie mogę na to zwalać. Nie sprzątam, nie gotuję, z łóżka przenoszę się na kanapę i tam zalegam [emoji849] wyglądam jak kupa nieszczęścia, dzisiaj w końcu włosy umyłam to można powiedzieć że trochę się ogarnęłam [emoji3061]
Ja mam tak samo z tym, że mdłości mam na okrągło.. Co chwilę jestem głodna a do jedzenia muszę się zmuszać. Nie nadaje się do niczego. Samo wejście do kuchni powoduje odruch wymiotny.. Całe dnie leże i oglądam seriale a czuję się jakby mnie ktoś przemielił i wypluł...

Nadrobić was to kosmos! Mi aktualnie objawy ustają, bardzo lekko mnie tylko piersi bolą a dziś 10+5 [emoji854] prenatalne też 6go ale jakos nie mam takie wyczekiwania [emoji4]

Dziś byłam z psem u weta i miałam mega zdziwienie. Kończymy omawiać leczenie psa a weterynarz do mnie pytanie z uśmiechem i lekko ściszonym głosem "a Pani jak się czuje?", na co ja zdziwienie, bo nie wiem skąd pytanie więc mówię że dobrze i pytam skąd takie pytanie [emoji854] a pani się speszyla, zmierzyla mnie przelotnym spojrzeniem po brzuchu, spuściła wzrok i tak za że ze wydawało jej się, że ja coś wspominałam że w ciąży jestem i w ogóle ale moglo się jej pomylić.. Więc się uśmiechnęłam i mówię, że jestem, ale w sumie na pewno jej o tym nie mówiłam [emoji16] i tak się zastanawian czy jednak już coś widać nawet dla obcych czy to jednak wyjątkowa aura? [emoji28]

Joszka,kamejka i mamaLama super że wszystko ok❤️ a wagę określają na podstawie cm, później na podstawie kości udowej i obwodu ciała chyba jak już wiesz takie duże że całego nie mogą spr. No mój gin się praktycznie nie pomylił w 2 ciążach.mowia że około+/- 500g chyba się mylą? No to on miał mniej, a za to mojej kuzynce powiedzieli że młody będzie miał niecałe 4 kg a wyszedł 5,2kg i 66 cm i niestety rozerwało jej spojeniem długo się leczyła i sądzi się z lekarzami

U mnie 2 dzieci (aktualnie to jedno chodzi dalej do przedszkola, a drugie z ospa w domu), 3 psy i dwa koty i wiecznie coś do zrobienia w domu🙈 także nie można się nudzić. Seriale nadrabiam na tel robiąc coś przy okazji jeśli jest na to czas hehe no i łapie chwilę siedzac jak już jestem na pograniczu wytrzymałości z mdlosciami. Staram się odpoczywać ile się da bo takie zalecenie ale czasami się nie da bo np obiad się sam nie zrobi a codziennie zamawiać to za dużo na naszą kieszeń by było🙈 później drażni bajzel ale jak sił brak to olewam któreś z nas w końcu posprząta wieczorem albo następnego dnia. Tyle mi dobrze bo za pranie już odpowiedzialny jest mąż całkiem od ponad miesiaca.ja tego nie nosze i nawet już do pralki nie wkładam. Ewentualnie składam solucje do szaf. Druga ciążę przeleżałam 4 miesiące a chodziłam z pasem na spojenie. Ból okropny i nie chce tego powtorzyc

A ja dzisiaj pierwszy raz od 5 tygodni zrobiłam sobie sama śniadanie i zjadłam je z apetytem :D (jestem w 10+3) czuje, że w końcu wracam do żywych i mdłości oraz brak siły do życia się kończą, aż podziwiam mojego partnera, że tak dzielnie znosił moje ciągłe leżenie w łóżku i nic nie robienie przez tyle czasu 🙈 ja na jego miejscu już dawno oszalałabym :p

jejku laski tak mnie dzisiaj boli brzuch i ucisk czuje jakby w lewym jajniku, aż mi się ciężko wyprostować. Wszyscy mi mówią ze to normalne bo macica się rozrasta dzieciątko rośnie i że już tak będzie albo i gorzej, ale ja się schizuje.. miała któraś podobnie (12+0)?
Ja tak mam dziś.

reklama
Wiecie co, z tymi objawami to chyba po prostu musimy jeszcze trochę przeczekać... Ja od kilku dni myślałam, że jest lepiej i faktycznie mdłości są delikatne, ale jak próbuję już normalnie coś w ciągu dnia porobić, to kończy się tym, że po obiedzie padam na 1,5 h drzemki 😅 Właśnie to zmęczenie denerwuje mnie najbardziej, ale co poradzić? Jak potrzebuję snu, to nie będę się kłócić.

Do góry