reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Jest to średnia... Obwodów ciała i długości kości...
To są dane orientacyjne i przybliżone, chociaż czasami się rozbiegają z faktycznymi...
Maluch ma 65 mm od główki do pupci. Ostatnio jak mój gin mierzył, mówił, że mlody ma 56mm,ale w sumie może być więcej, bo mlody obrócił się doopką, a wymiar powinien być brany bocznie (coś w ten deseń, dr mi to tłumaczył, ale ja nie umiem tłumaczyć dalej [emoji38]).
Ważne że zdrowy [emoji3] fotkę wrzucę na naszym priv jak wrócę do domu, na razie mam zamiar zajrzeć do kilku sklepów :)

reklama
nie chcieliśmy szczepić. Do żłobka żadne nie chodzilo. Syn przechodził ospę w lutym jako niespełna 4 latek i teraz ona przechodzi jako niespełna 3 latek. On przechodził tak że miał parę krostek i tyle.kompletnie nic mu się więcej nie dzialo a z nią zobaczymy. Narazie jej wychodza nowe. Płci ja nie chciałam znać w 1 ciąży i uparłam się choć mąż chciał, ale powiedziałam, że ja noszę to pierwsze decyduje i on w końcu przywykl. Drugie miał on decydować i powiedział odrazu że nie chce wiedzieć zdecydowanie, a teraz mówiłam że niby będziemy wiedzieć ale on powiedział że nie chce i chce się dowiedzieć przy porodzie a mi to obojętne i w sumie fajne uczucie dowiedzieć się po tym wszystkim 😁 polecam. Pewnie jakbym parki w domu nie miala to miałabym presję jakąś w sobie żeby wiedzieć czy będzie ta druga płeć 😅 jak poszliśmy rodzic core to właśnie kobietka mówiła co chwile że chłopak będzie i bałam się że widziała na USG a ja jej powiedziałam że nie znamy i żeby mi nie powiedziała. Wszystko mnie bolało a jednak w głowie miałam myśl że kurde wygadała się i przykro mi bardzo że tyle czekania i na 2 h przed urodzeniem mi powiedziała, ale okazało się że się jej coś ubzduralo poprostu od tak a nie że widziała płeć na USG, a przez to wszystko niebieskie przygotowała i mamy niebieskie opaski na pamiątkę i wstążkę przy tej wizytówce 😅
O kurde to faktycznej trochę popsuła kobitka, dziwne trochę. Ale przynajmniej fajnie że urodziła się córka to jednak był ten efekt zaskoczenia 😄
Jakbym ja nie chciała znać płci to chyba przed kazdym USG pierwsze co zanim bym się położyła to głośno i wyraźnie oznajmiłabym że nie znam płci i proszę się nie wygadać 🤣

To pierwsze, bo ja niestety jestem przed pierwszą dawką.
Jestem w takiej sytuacji jak Ty. Nie szczepilam się wcześniej ale jak ostatnio przeczytałam że kobieta w ciąży jest w takiej grupie ryzyka jak 70-latka no to jednak zaczęłam się trochę bać. Muszę iść zrobić przeciwciała, jeśli będzie mało to się zaszczepie.

Posyłam Wam mojego maluszka na 90% będzie synek ❤️❤️❤️
O dziwo czuję się dobrze 🙈😊 nie zapeszam ale mdłości minęły 💪🤩
Mam pół kg na plusie 🙈 trzecia ciąża ale powiem Wam że całkiem inna jest .... Nie dość że pierwszy raz miałam mdłości to jeszcze pierwszy raz mam na tym etapie taki brzuch 😱 aż się dziwię że nikt mnie nie pyta o nic 🤣
A jak u was z tymi kilogramami dodatkowymi 🤔😌?
Ja się tego boje się bardzo bo wiem że już nie mam 20 lat a moja mama właśnie po trzecim.dzuecku przytyła tak bardzo że już w zasadzie jej zostało 🙈
Hehe nikt nie pyta o nic no bo co, jakby Ci się po prostu przytylo to głupio by było jakby ktoś spytał czy jesteś w ciąży 🙈 więc może ludzie widzą ale wolą nie pytać żeby nie było wtopy 🤣

Czy was też ciągnie jak sikacie? Mnie wtedy całe podbrzusze ciągnie i jakby jajniki... A tak normalnie to nic mnie nie boli tylko non stop jestem głodna a jak zjem to mi strasznie niedobrze..
Ja nie mam tak 🤔

A czym się różni USG genetyczne dopochwowe a przez brzuch? Ja też mam niedługo prenatalne i się zastanawiam 😅
Lekarz robi jak woli :) ja w pierwszej ciąży miałam całe dopochwowe, a w drugiej i teraz w trzeciej najpierw trochę przez brzuch a potem ze względu na ułożenie dziecka dopochwowo, bo przez brzuch w tej pozycji co było ułożone nie wszystko było widać.
Te badania robiło mi 3 różnych lekarzy.

Mnie wczoraj naszła rozkmina w łóżku 🤔🤔🤣 jak lekarze określają w późniejszym czasie wagę dziecka? Jak jeszcze jest w brzuchu? 🙈
Po wymiarach ciała wyliczają :) i to jest mocno szacunkowe. Często są błędy i to nawet spore (nawet o pół kg się zdarza).

Jejku dziękuję! Ja płaczę nad tym rosołem jakby ktoś umarł... 😪 i nad tym makaronem że teraz jest taki niechciany i bezużyteczny 😭 czy ktoś ma pomysł co innego można zrobić z makaronem rosolowym? 🤷🏻‍♀️
U mojego chlopa w domu z makaronu jak został po rosole to podsmażania na patelni i z bułka tarta i on tak je do dziś czasem 😂 ale nie lubię ;) ja bym zrobila pomidorówkę, albo z serem masłem na słodko, albo jakiś sos warzywny czy pomidorowy, albo sałatka alboooo zrob nowy rosół ;) badz zamów to Ci przywiozą sam bulion ;) znajomi nie jedzą węglowodanów i gdzie nie idziemy to bulion proszą ;)
Nie ma co plakac, wieczorem pizza poprawi humor ;) chociaż ja też tak mam jak ktoś mi coś zje a ja akurat to chciałam ;) nie raz była afera 😂

U mojego chlopa w domu z makaronu jak został po rosole to podsmażania na patelni i z bułka tarta i on tak je do dziś czasem 😂 ale nie lubię ;) ja bym zrobila pomidorówkę, albo z serem masłem na słodko, albo jakiś sos warzywny czy pomidorowy, albo sałatka alboooo zrob nowy rosół ;) badz zamów to Ci przywiozą sam bulion ;) znajomi nie jedzą węglowodanów i gdzie nie idziemy to bulion proszą ;)
Nie ma co plakac, wieczorem pizza poprawi humor ;) chociaż ja też tak mam jak ktoś mi coś zje a ja akurat to chciałam ;) nie raz była afera 😂
a u nas mama robiła makaron z jajkiem i parówkami pokrojonymi w talarki 🙈

Ja dziś nie mam mdłości. W zamian mam dziwny posmak w ustach 🙄 nie mogę się go niczym pozbyć 🙄nic nie pomaga mycie zębów co chwila, ani płyn .
U mnie dziś zupa ogórkowa i frytki ( tylko pieczone, bo my nie smażymy)

Ja dziś nie mam mdłości. W zamian mam dziwny posmak w ustach 🙄 nie mogę się go niczym pozbyć 🙄nic nie pomaga mycie zębów co chwila, ani płyn .
U mnie dziś zupa ogórkowa i frytki ( tylko pieczone, bo my nie smażymy)
U mnie mdłosci pojawiały się codziennie rano od 6 do 8 tygodnia ciąży. Teraz mam wilczy apetyt... Z natury jestem szczupłą osobą, ale przytylam już z 5kg 😬😲 3 dni temu zrobiłam właśnie wielki gar zupy ogórkowej i na dzisiaj już nic nie zostało. Opróżniliśmy ten gar z partnerem w 2 dni 🙈
A w czasie jak gotowałam zupę to wypiłam całe wiaderko soku po ogórkach... Czy Wy też macie taki apetyt? Zastanawiam się czy to normalne.

Przy okazji witam wszystkie mamusie 😊 Mam na imię Dominika. Jutro będę w 13tc. Jestem po badaniach prenatalnych- wg USG wszystko dobrze, a z badań krwi z wynikami będą dzwonić w poniedziałek. Na 70% chłopiec 🥰 Kolejną wizytę mam 15.12

reklama
Do góry