reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Ja też biorę dupka I narazie mam brać , a wizytę mam dopiero 14.12 , dziś zaczelam 11+ . Jeśli chodzi o tabletki to ja biorę femibion i dokończę 1 - mam ich jakoś 10 tabletek i zacznę 2 ale już dodałam dodatkowo dha .
ok super dzięki . Jesteś w podobnym czasie co ja wiec tutaj wezmę przykład. Do wizyty przeżyje a jednak na prenatalny jest ze od 13 tygodnia mogę 😅 wiec akurat terminowo

A czym się różni USG genetyczne dopochwowe a przez brzuch? Ja też mam niedługo prenatalne i się zastanawiam [emoji28]
U mnie przez powłoki brzuszne słabo bylo widać dziecko, ale to podobno przez to ze mam macice o strukturze adenomyozy (chyba chodzi o to ze jest miesniakowata). Wiec miałam najpierw przez brzuch , pozniej dopochwowo, a pozniej znowu przez brzuch i dopiero wtedy udalo mu sie zebrac wszystkie parametry. Lekarz pukał mi ręką w ten brzuch zeby maluch sie odwrocil [emoji28] normalnie przemoc [emoji28]

U mnie przez powłoki brzuszne słabo bylo widać dziecko, ale to podobno przez to ze mam macice o strukturze adenomyozy (chyba chodzi o to ze jest miesniakowata). Wiec miałam najpierw przez brzuch , pozniej dopochwowo, a pozniej znowu przez brzuch i dopiero wtedy udalo mu sie zebrac wszystkie parametry. Lekarz pukał mi ręką w ten brzuch zeby maluch sie odwrocil [emoji28] normalnie przemoc [emoji28]
Ja mam tylo zgięcie macicy, i wiem ze to też wpływa na gorszy obraz USG.. I temu się zastanawiam czy uda się im zmierzyć wszystko dobrze.. Ale może faktycznie zrobi tak i tak usg

Mnie wczoraj naszła rozkmina w łóżku 🤔🤔🤣 jak lekarze określają w późniejszym czasie wagę dziecka? Jak jeszcze jest w brzuchu? 🙈

reklama
Mam dzisiaj fatalny dzień, przyszłam się wygadać 😪 Od rana spina z narzeczonym. Nie chciało mi się umyć włosów, siebie, czuję się jak ostatni lump. Wczoraj kulka pod pachy mnie tak podrażniła, że dzisiaj dalej boli przy każdym ruchu :/ na dodatek tego wszystkiego popsuł mi się rosół, który miałam właśnie zjeść i na marne nagotowałam makaronu 😭 nosz cholera, dziś to mi się chce tylko siedzieć i płakać. Hormony ciążowe mnie mocno uderzyły.

Do góry