reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Ja też biorę dupka I narazie mam brać , a wizytę mam dopiero 14.12 , dziś zaczelam 11+ . Jeśli chodzi o tabletki to ja biorę femibion i dokończę 1 - mam ich jakoś 10 tabletek i zacznę 2 ale już dodałam dodatkowo dha .
ok super dzięki . Jesteś w podobnym czasie co ja wiec tutaj wezmę przykład. Do wizyty przeżyje a jednak na prenatalny jest ze od 13 tygodnia mogę 😅 wiec akurat terminowo

A czym się różni USG genetyczne dopochwowe a przez brzuch? Ja też mam niedługo prenatalne i się zastanawiam [emoji28]
U mnie przez powłoki brzuszne słabo bylo widać dziecko, ale to podobno przez to ze mam macice o strukturze adenomyozy (chyba chodzi o to ze jest miesniakowata). Wiec miałam najpierw przez brzuch , pozniej dopochwowo, a pozniej znowu przez brzuch i dopiero wtedy udalo mu sie zebrac wszystkie parametry. Lekarz pukał mi ręką w ten brzuch zeby maluch sie odwrocil [emoji28] normalnie przemoc [emoji28]

U mnie przez powłoki brzuszne słabo bylo widać dziecko, ale to podobno przez to ze mam macice o strukturze adenomyozy (chyba chodzi o to ze jest miesniakowata). Wiec miałam najpierw przez brzuch , pozniej dopochwowo, a pozniej znowu przez brzuch i dopiero wtedy udalo mu sie zebrac wszystkie parametry. Lekarz pukał mi ręką w ten brzuch zeby maluch sie odwrocil [emoji28] normalnie przemoc [emoji28]
Ja mam tylo zgięcie macicy, i wiem ze to też wpływa na gorszy obraz USG.. I temu się zastanawiam czy uda się im zmierzyć wszystko dobrze.. Ale może faktycznie zrobi tak i tak usg

Mnie wczoraj naszła rozkmina w łóżku 🤔🤔🤣 jak lekarze określają w późniejszym czasie wagę dziecka? Jak jeszcze jest w brzuchu? 🙈

reklama
Mam dzisiaj fatalny dzień, przyszłam się wygadać 😪 Od rana spina z narzeczonym. Nie chciało mi się umyć włosów, siebie, czuję się jak ostatni lump. Wczoraj kulka pod pachy mnie tak podrażniła, że dzisiaj dalej boli przy każdym ruchu :/ na dodatek tego wszystkiego popsuł mi się rosół, który miałam właśnie zjeść i na marne nagotowałam makaronu 😭 nosz cholera, dziś to mi się chce tylko siedzieć i płakać. Hormony ciążowe mnie mocno uderzyły.

Do góry