reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny, ja dziś byłam na szybkiej wizycie. Doktor dała mi skierowanie na badania, zwolnienie ze względu na pie*dolniętą szefową, zbadała mnie, od razu wyczuła, że macicę mam powiększoną, typowo ciążową jak to określiła. Ale dowiem się za jakieś dwa tygodnie (wtedy zrobię USG) w którym tygodniu jestem, bo ze względu na nieregularne @ nie jest w stanie tego obliczyć, bo napewno nie zgadza się mój stan z dniem ostatniej @
ja mam zdecydowanie powiększana macicę, aż widać. Zaparc już nie mam, więc to raczej powoli rosnący brzuszek ❤️ czytalam że na tym etapie macica jest już wielkości grejpfruta

reklama
@Passtelova jak Twoje piersi? Ja przebudziłam się w nocy do toalety i wpadlam w panike, że już mnie nie bolą w ogóle. Teraz też nie :(
Naprawdę to na nic nie wskazuje, kompletnie się tym nie przejmuj 🤗 Objawy będą pojawiać się i znikać. Większość nie jest zbyt przyjemna, więc gdy znikają to trzeba się cieszyć, a nie zamartwiać ;)
Martwić się trzeba krwawieniem czy intensywnym plamieniem. Wtedy faktycznie coś jest na rzeczy. Głowa do góry! :)

Mój tata miał siostry bliźniaczki, więc u mnie też się pojawiły w rodzinie.
emoji12.png
Ciekawe czy będziemy mieć w czerwcowych mamach jakieś bliźniaki.
emoji16.png

Mi się też kiedyś marzyły, ale teraz to strach, bo mam problemy z kręgosłupem i jestem po 2 cc więc raczej niebezpieczne by to było. Także wolałabym nie. Zdecydowanie.
Ja też własne jestem po 2 CC niestety :( i to kolejny argument dlaczego wolałabym nie. Tylko u mnie w rodzinie jeszcze bliżej te bliźniaki i częściej, bo tak jak pisałam moja mama miała bliźniaki (ja jestem jednym z nich :p) i moja babcia, tzn moja mama miała rodzenstwo-blizniaki ;)
Na szczęście akurat to będzie wiadomo już niedługo;)

Dwóch się urodziło nawet 😇😇
O no to idealnie, wyrównalo się że starszymi córkami 😁

No dokladnie. Ja kocham spać na brzuchu. I przez pierwsze dni ubolewałam ze nie moge spać, ale jak przestały to cyk i na brzuch 🥺
Ciekawe co ja zrobie jak już naprawdę nie bede mogla spać na brzuchu 😅
Ja polecam bardzo taką poduszkę-rogal do spania dla ciężarnych przy okazalszym już brzuszku. Co prawda nie pozwala spać na brzuchu tylko na boku, ale naprawdę jest dużo wygodniej. Ja bez niej nie potrafiłam zasnąć;)

Laski ja jestem załamana, brzuch mnie boli jak na @, wieczorem i rano na papierze krew z śluzem, boje się strasznie jutro powtórzyć betę. Wyć mi się chce. Jeszcze dobija mnie „będzie dobrze” mojego faceta 🙄😢
A ile jesteś po terminie miesiączki?

Ja w pierwszej ciąży stosowałam oliwkę, wszystko było idealnie, aż pewnego dnia (tuż przy samym końcu ciazy) pojawił się 1 rozstęp.. po paru dniach mialam już cały brzuch w rozstępach.. na szczęście sa już ledwo widoczne, a jak schudłam, to też zaczęło lepiej wyglądać.
No faktycznie rozstępy to dużo kwestia genetyki. Ja smarowalam się jakimś tak kremem raz na kilka dni, może nawet raz w tygodniu bo ciągle zapominałam i nie mam ani jednego rozstępu (farciara ze mnie).

A ile jesteś po terminie miesiączki?
U mnie jest ciężka sprawa, bo mam nieregularne cykle, ostatnią wg mnie miesiączkę miałam 9.08 ale od 25.09 zaczęłam krwawić i lekarz przyjęła że to była OM. To by się tez zgadzało z owu (czuje kiedy mam) i wielkością pęcherzyka. Tak patrzę na kalendarzyk i teoretycznie teraz miałabym okres, może dlatego u mnie te plamienia? Może mój organizm fixuje bo nie ogarnia co się dzieje 🤷🏼‍♀️

Ja po wizycie. Widać pęcherzyk i mam krwiaka. W pn mam przyjść na usg kontrolne
Może się wchłonie sam często tak jest
Witam 🤰🏽🤰🏽
Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

Dzisiaj żadnych wizyt nie ma, więc Miłego dnia Dziewczyny! 😊

@Passtelova - wizyta 08.10
@Saldi123 - wizyta 11.10
@Iza-09 - wizyta 11.10
@Angelr - wizyta 12.10
@Blondynka w sieci - wizyta 12.10
@PsychoPatka91 - wizyta 12.10
@patkaaa98 - wizyta 14.10
@angeliskax - wizyta 18.10
@Mamafasolki - wizyta 18.10
@paxi_ab - wizyta 18.10
@joszka - wizyta 18.10
@ilonaz - wizyta 19.10
@MamaLama - wizyta 20.10

Za bety do nieba i za Kropki, aby zechciały z nami zostać ✊🏼✊🏼
I ja mam kolejna 21.10 :) dzisiaj byłam ale nic się nie dowiedziałam xD i mam przyjść 21.10 więc można mnie dopisać do listy 🤣

Laski ja jestem załamana, brzuch mnie boli jak na @, wieczorem i rano na papierze krew z śluzem, boje się strasznie jutro powtórzyć betę. Wyć mi się chce. Jeszcze dobija mnie „będzie dobrze” mojego faceta 🙄😢
Ehh przykro mi bardzo :( może zrób sobie betę i sprawdź czy nie spada... Znam to będzie dobrze też mnie to wkurza jak mój facet mi tak gada ale próbują pomoc nie potrafią inaczej :)

U mnie dalej plamienia [emoji52] zgodnie z prośbą lekarza zrobiłam dzisiaj bete i wyszła 4738 wiec wydaje sie że na te chwile jeszcze wszystko ok (w sobotę było 726 więc przyrost w normie). W poniedzialek znowu mam zbadac.
A i jak coś to w diagnostyce dostaje się juz smsa, ze wyniki są gotowe, nie trzeba juz w niecierpliwosci i w stresie co minutę odswiezac [emoji28]

reklama
Do góry