reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny, nadrabiam powoli od początku cały wątek w wolnych chwilach kiedy zalegam na kanapie i właśnie czytałam o tych L4. Miałam przejść na L4 grudzień/styczeń, głównie ze względu na to że jestem mega zmęczona w ciągu dnia a też mojej ekipie dobrze to zrobi bo im szybciej znajdą kogoś na moje miejsce i wyszkolą, tym lepiej. Ale teraz normalnie się boję, że nie będę mogła nawet odwiedzić mojej rodziny, która mieszka 250km ode mnie :( serio nie można nigdzie wychodzić, nawet w weekendy? :(

reklama
Dziewczyny, nadrabiam powoli od początku cały wątek w wolnych chwilach kiedy zalegam na kanapie i właśnie czytałam o tych L4. Miałam przejść na L4 grudzień/styczeń, głównie ze względu na to że jestem mega zmęczona w ciągu dnia a też mojej ekipie dobrze to zrobi bo im szybciej znajdą kogoś na moje miejsce i wyszkolą, tym lepiej. Ale teraz normalnie się boję, że nie będę mogła nawet odwiedzić mojej rodziny, która mieszka 250km ode mnie :( serio nie można nigdzie wychodzić, nawet w weekendy? :(
Ja mam L4 chodzące

Cześć dziewczyny. U mnie cały weekend z grypą żałądkową🤮dziś na szczęście dużo lepiej i mam nadzieję, że to już koniec. Dziś u mnie 11+1.Ja w pierwszej ciąży miałam straszną ochotę na kwaśne odrzuciło mnie od słodkiego i mam dziewczynkę teraz mogłabym jeść słodkie nom stop a kwadnego nie toleruje wydaje mi się, że rośnie chłopak😁Co do szczepienia raczej nie zamierzam pytałam położnej i ona mówi, że można, ale od 12 tygodnia i wtedy mówiła że tutaj gdzie mieszkam oni cały czas zastanawiają się czy w ogóle szczepić kobiety w ciąży. Mówiła też, że wszystko też zależy od tego jaki prowadzę tryb życia bo jeśli mam kontakt z dużą ilości ludzi to jak najbardziej poleca, ale to tylko moja decyzja nie namawia nie odradza. W pierwszej ciąży też się nie szczepiłam, bo szczepionek jeszcze nie było.
Współczuję jelitówki 🥺 a można wiedzieć gdzie mieszkasz? ☺️

No właśnie dziewczyny tam pisały wcześniej że nawet na chodzącym można tylko wyjść załatwiać podstawowe potrzeby typu do lekarza/apteki :( jak się okaże że nie mogę odwiedzić rodziny przez pół roku to się załamię :(
Myślę że bez przesady :) musiałby Cię ktoś chyba ładnie donieść.. teraz aż tak nie sprawdzają tym bardziej ciąża.. przecież jej sobie nie wymyśliłas

Myślę że bez przesady :) musiałby Cię ktoś chyba ładnie donieść.. teraz aż tak nie sprawdzają tym bardziej ciąża.. przecież jej sobie nie wymyśliłas
No fakt... Ja nie z tych co się chwalą na fejsie co i kiedy robią, więc nawet nikt by nie wiedział że pojechałam. A też nie mam zamiaru się urlopować na Malediwach, tylko jechać spotkać się z bliskimi 🥺

No fakt... Ja nie z tych co się chwalą na fejsie co i kiedy robią, więc nawet nikt by nie wiedział że pojechałam. A też nie mam zamiaru się urlopować na Malediwach, tylko jechać spotkać się z bliskimi
Właśnie o to chodzi.. ja staram się co drugi weekend być u mamy bo można samemu zwariować.. mąż cały czas pracuje..

Dzień dobry dziewczyny, u nas kolejna ciężka noc, mała ma gorączkę i wszyscy mamy okropny kaszel, mąż zabrał ją do lekarza.

@Kundlica rozmawiałam z moją gin. o szczepieniu, mówi że pókii co nie ma takich wytycznych (w DE) ale ja już kilka miesięcy przed ciążą się zaszczepiłam, nie chorowaliśmy na covid, brat męża z rodziną chorowali ciężko, jedna osoba w rodzinie zmarła rok temu. Ja chyba będę się skłaniać ku trzeciej dawce po porodzie, mój mąż zaszczepi się wcześniej, on ma duży kontakt z ludźmi w pracy. Bardziej stresuję się małą, ale mam nadzieję że tego nie złapie.
Żałuję tylko ,że mój brat z żoną słuchają propagandy i nie chcą się zaszczepić 🤦‍♀️
My byliśmy szczepieni szcepionką firmy Pfizer, może warto zapytać o dostępność tej szczepionki ,aby jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia goraczki.

Powodzenia na wizytach ❤
@Hmmmm Gratulacje cudownych wieści 🥰
Moja koleżanka się leczy bo nie mogła zajsc w ciążę, za 5 razem in vitro się udało I jest w ciąży ;) I lekarze z kliniki jej mówi żeby się szczepić po 16 tygodniu ale albo Pfizer albo moderna bo one są przebadane u kobiet w ciąży. Ja też się będę doszczepiac ale w okolicach lutego dopiero, bo wg mnie ryzyko zaszczepienia jest mniejsze niż konsekwencje nie zaszczepienia- chodzi mi glowie o dzidzi żeby miało przeciwciała, ale sprawa indywidualna każdy decyduje o sobie :)

reklama
Dziewczyny czy was też tak mdli od zapachów? Jak sobie tym radzicie? Ja chyba nie będę dodawać płynu do płukania, albo go rozrobię z wodą , bo wytrzymać nie mogę, tak samo z jedzeniem, perfumami itp..A jak mam przebrać małej pampersa to już w ogóle wiąże sobie szalik na buzię 😂

Do góry