reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny, które pracują i poinformowały pracodawcę o ciąży. Jak do tego podchodzą Wasi przełożeni? Macie tyle samo obowiązków, odciążają Was? Jestem ciekawa jak to wygląda. :)
Mnie odciążają lekko, obowiązków jest tyle samo, ale sama pilnuję, żeby się nie przemęczać 🙂
Szukamy zastępstwa za mnie do księgowości, ale jest ciężko 😏

reklama
Dziewczyny, które pracują i poinformowały pracodawcę o ciąży. Jak do tego podchodzą Wasi przełożeni? Macie tyle samo obowiązków, odciążają Was? Jestem ciekawa jak to wygląda. :)
Powiedzialam i mega sie stresowałam bo mam umowe na czas okreslony. Na szczescie nikt nie ma z tym problemu, troche mnie odciążyli (tylko musze jeszcze przeszkolić osoby ktore przejmą moje obowiązki), powiedzieli ze wszystko zalezy ode mnie czy chce pracowac czy isc na zwolnienie, zaproponowali mi home office ale nie wiem czy skorzystam. Przy okazji zapewnili ze nawet jak umowa mi sie skonczy po macierzyńskim na spokojnie moge wrocic 🥰 niesamowicie mi ulzylo

ja jeszcze nic nie mówiłam. Wiem że to nie odpowiedz ale totalnie nie wien co mam robić bo dziewczyna która ze mną pracuje poszła już na ciążowe L4 i oba powiedziała w 8tygodniu żeby szef znalazł zastępstwo a ja z racji tego że pierwsza ciąża porobione postanowiłam nie mówić tak szybko i czekam do prenatalnych. Nie wiem czy nie będzie za późno 😩

Powiedzialam i mega sie stresowałam bo mam umowe na czas okreslony. Na szczescie nikt nie ma z tym problemu, troche mnie odciążyli (tylko musze jeszcze przeszkolić osoby ktore przejmą moje obowiązki), powiedzieli ze wszystko zalezy ode mnie czy chce pracowac czy isc na zwolnienie, zaproponowali mi home office ale nie wiem czy skorzystam. Przy okazji zapewnili ze nawet jak umowa mi sie skonczy po macierzyńskim na spokojnie moge wrocic 🥰 niesamowicie mi ulzylo
no to super. Bardzo ladbe podejście to się chwali ❤️

Na lotnisku nie ma zmiłuj, po tym, jak zostałam znowu zaatakowana przez furiata poszłam na zwolnienie w 8tc . U nas nie ma taryfy ulgowej, nawet nie ma jak się oszczędzać, a praca od 3 rano . Same dojazdy ode mnie to 2h w jedna stronę . Mój organizm wykończył się od 5 lat takiej pracy i takiego tempa i stwierdziłam, ze nie warto, zwłaszcza za taka kasę .

Ja się doszczepie trzecią dawką po porodzie, w ciąży nie zaryzykuję NOPa, nawet jak jest niskie ryzyko...

Sama nie mam dużej styczności z ludźmi.

Z nowinek - powiedziałam rodzicom...
Ale się ucieszyli - aż jestem zaskoczona...
I napisali mi później żebym nic nie kupowała, bo mama wyprawkę ogarnie w 3.5 dnia (lol)...

Powiedziałam, że wózek chcemy własny, nowy, butelkę i smoczek ze względów higienicznych też, resztę może załatwiać :-p
ja też się doszczepię trzecia dawka po porodzie. Druga dawkę przyjęłam w lipcu, mam nadzieję, że na dzień będzie dobrze. Też się za bardzo boję NOPów, w moim domu wszyscy przechodzili covid w marcu, a ja wtedy tylko miałam opryszczke nad ustami 🤷‍♀️ więc nawet nie wiem czy przeszłam...

ja jeszcze nie powiedziałam, ale wiem, jak było do tej pory. Prace mam biurową przy komputerze, raczej zmniejszyć obowiązków nie ma jak, ale będę musiała pracować 8-16 i żadnych nadgodzin, przerw będę miała więcej zgodnie z kodeksem pracy chyba przy komputerze ma być 50 min pracy i 10 przerwy :) ogólnie dbają i chuchają o ciężarne, nie można narzekać

ja jeszcze nic nie mówiłam. Wiem że to nie odpowiedz ale totalnie nie wien co mam robić bo dziewczyna która ze mną pracuje poszła już na ciążowe L4 i oba powiedziała w 8tygodniu żeby szef znalazł zastępstwo a ja z racji tego że pierwsza ciąża porobione postanowiłam nie mówić tak szybko i czekam do prenatalnych. Nie wiem czy nie będzie za późno 😩
ja też czekam do prenatalnych z tego samego powodu, mam 30.11 i od razu powiem, zeby już w grudniu wejść na "nowych" zasadach...

reklama
Witam 🤰🏽🤰🏽

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

@Angelr - wizyta 22.11 prenatalne
@PsychoPatka91 - wizyta 22.11
@Aniaaq - wizyta 22.11 prenatalne

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki! ✊🏼☀️

@Tiruriru1 - wizyta 23.11
@Mimi94 - wizyta 23.11 NFZ
@Katarzyna542 - wizyta 23.11
@Aga0502 - wizyta 24.11 prenatalne
@Passtelova - wizyta 25.11 prenatalne