reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny, które pracują i poinformowały pracodawcę o ciąży. Jak do tego podchodzą Wasi przełożeni? Macie tyle samo obowiązków, odciążają Was? Jestem ciekawa jak to wygląda. :)
U mnie nie było odciążenia w obowiązkach, ale szef w polowie pazdziernika wiedzial ze bede tylko do grudnia. Obecnie wykonuje wszystkie swoje obowiazki + spisuje i opisuje wszystkie tamaty ktore są w trakcie wdrazania lub beda w przyszlym roku + robie instrukcje + ucze kilku osob swoich obowiazkow.. wiec pracy mam wiecej niz standardowo. Ale jeszcze kilka dni i kto inny bedzie sie stresowal robota [emoji28]

reklama
Witam 🤰🏽🤰🏽

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

@Angelr - wizyta 22.11 prenatalne
@PsychoPatka91 - wizyta 22.11
@Aniaaq - wizyta 22.11 prenatalne

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki! ✊🏼☀️

@Tiruriru1 - wizyta 23.11
@Mimi94 - wizyta 23.11 NFZ
@Katarzyna542 - wizyta 23.11
@Aga0502 - wizyta 24.11 prenatalne
@Passtelova - wizyta 25.11 prenatalne
@Marta509 - wizyta 25.11 prenatalne
@Hankaa - wizyta 25.11
@Genadia - wizyta 22.11 prenatalne
@Passtelova - wizyta 26.11
@MamaLama - wizyta 26.11 prenatalne
@Iza-09 - wizyta 26.11 NFZ
@MamaLama - wizyta 29.11
@chucherko - wizyta 29.11 prenatalne
@Lovemetender - wizyta 29.11 prenatalne
@Lunka85 - wizyta 29.11
@paxi_ab - wizyta 29.11
@Stelle - wizyta 29.11
@Paulina_N - wizyta 29.11 prenatalne
@joszka - wizyta 30.11 prenatalne
@Anolik - wizyta 30.11 prenatalne
@weronika9196 - wizyta 30.11 prenatalne
@Joannaa24 - wizyta 30.11
@Aniaaq - wizyta 01.12
@Kinga10204 - wizyta 01.12 prenatalne
@meth - wizyta 01.12
@DomiNikaKukakaan - wizyta 02.12 prenatalne
@Lilkafil - wizyta 02.12
@Eevee - wizyta 06.12 prenatalne
@mfifi04 - wizyta 06.12 prenatalne
@Kundlica - wizyta 06.12 prenatalne
@Lilkafil - wizyta 06.12 nifty pro
@Aga0502 - wizyta 08.12
@weronika9196 - wizyta 08.12
@Jetkaa - wizyta 09.12 prenatalne
@DomiNikaKukakaan - wizyta 09.12
@Florestyna - wizyta 09.12 prenatalne
@Eevee - wizyta 09.12
@guziczek80 - wizyta 10.12 prenatalne
@Bosiek - wizyta 10.12 prenatalne
@MamaTosi16 - wizyta 10.12
@Hmmmm - wizyta 13.12
@Bosiek - wizyta 14.12 patologia ciąży
@Hankaa - wizyta 14.12 prenatalne
@Florestyna - wizyta 14.12
@zaskoczONA - wizyta 15.12
@Paulina_N - wizyta 16.12
@Katarzyna542 - wizyta 17.12 prenatalne
@Bosiek - wizyta 17.12 NFZ
@Aniaaq - wizyta 22.12 prenatalne
@Lunka85 - wizyta 22.12 prenatalne
@Hmmmm - wizyta 23.12 NFZ
@Bosiek - wizyta 28.12 priv
@Bosiek - wizyta 10.01 NFZ
@Bosiek - wizyta 25.01 priv

Za bety do nieba i za Kropki, aby zechciały z nami zostać ✊🏼✊🏼
Bardzo proszę o dopisanie 10.12. usg prenatalne, dziękuję 😘

A który masz tydzień? Ja przez pierwsze 3 tygodnie jadłam tylko rosół i kanapki z kiszonym ogórkiem, nic innego mi nie wchodziło 🥺
Jutro juz 11 tydzień :) Czyli jak w srode bedzie 11+1 to niby 12. Jakoś tak. Nie umiem piczyc w ten sposób. 😅 Dzisiaj dzwonie do szpitala sie umawiać na badania prenatalne. Ciekawe czy znajdzie termin w przyszlym tygodniu 😅

Ja jestem niezaszczepiona, ale po historiach koleżanki, która miała praktyki jako pielęgniarka w Grudziądzu na położniczym, gdzie szalał covid, pójdę od razu w drugim trymestrze
Ja wlasnie tez slyszalam ze najbezpieczniej wziac w drugim trymestrze ale nie od razu tylko doczekać tydzien, max dwa jak sie rozpocznie drugi trymestr. Ja sie chyba zaszczepie. Chyba nic się nie stanie. Ale zobaczymy, bo moja kolezanka rodzi w grudniu i sie nie zdecydowala na szczepienie. Druga też się nie zdecyduje a ma termin na kwiecień. Hm.

Ja się doszczepie trzecią dawką po porodzie, w ciąży nie zaryzykuję NOPa, nawet jak jest niskie ryzyko...

Sama nie mam dużej styczności z ludźmi.

Z nowinek - powiedziałam rodzicom...
Ale się ucieszyli - aż jestem zaskoczona...
I napisali mi później żebym nic nie kupowała, bo mama wyprawkę ogarnie w 3.5 dnia (lol)...

Powiedziałam, że wózek chcemy własny, nowy, butelkę i smoczek ze względów higienicznych też, resztę może załatwiać :-p
Czemu nie zaryzykujesz w ciazy? Ja sie wlasnie tego boje, ale raczej sie skłaniam albo i nie wiem. Będę miała temat do przemyślenia.

Fajnie ze sie tak ucieszyli 😍

reklama
Ja na pewno zapytam lekarza na temat szczepienia. Mamy za sobą i przechorowanie (ciężkie) I 2 dawki szczepionki, więc w razie w mamnnadzieje, ze bedzie ok.
Będę się dzisiaj wciskać do mojego gina. Przed chwilą mialam dziwne bóle i wolę żeby sprawdził. Podejrzewam, że może.to być od jelit, jednak co gin to gin.

Do góry