reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Hejka😉 potrzebuje rady cały czas myślę nad detektorem tętna płodu powiedz mi proszę czy warto zainwestować pieniądze w takie urządzenie?
Czy tętno zawsze jest wyczuwalne?
Dodam że jestem po kilku stratach i od wizyty do wizyty cały czas żyje w strachu i zmysłami czy wszystko wporzadku jest z dzieckiem
Ja zamówiłam detektor. Moja siostra tez jest w ciąży więc też będzie z niego korzystać. Teraz człowiek będzie spokojniejszy.. Wiadomo ze ciężko może byc ciężko znaleść tętno.. Ale prędzej czy później i tak się znajdzie. Po 2 .. Jak dzidzia będzie większą a nie bd np kopać to nie będę się stresować tylko zbadam tętno j spokojna głowa. Noi tak jak pisałam mąż czy syn będą mogli posłuchać ;p ale tak jak mówię to indywidualna sprawa.

reklama
Mam dokładnie to samo czym bliżej wizyty u lekarza to większy stres i gonitwa różnych myśli w głowie 😐
wiesz co mam podobnie też jestem po stracie i mam wrażenie że to trochę nieuniknione te stresy. Moze i racja że detektor ułatwia życie. Nie wiem mowie jak uważam z mojej perspektywy. Nie zamierzam nikogo odwodzić od zakupu oczywiście 😉😉😉

Trzeba sobie uswiadomić że ciężko jest znaleźć tętno. Ja byłam na to przygotowana wiec nie panikowalam jak za 2 pierwszymi razami mi się nie udało.
Wczoraj i dzisaj udało się znleźć, ale to nie zajmuje mi 1 minutę tylko 10-20 min. Szukałam tętna około 10 minut po przebudzeniu, wtedy co mi sie nie udało znaleźć to było w ciągu dnia (nie wiem czy to ma znaczenie). Na tym etapie trzeba szukać bardzo nisko, na wzgórku łonowym a nie koło pępka.
Zarówno wczoraj i dzis po znalezieniu tętna, chcialam od razu znaleźć ponownie, zeby sobie nagrac na telefon
emoji4.png
i mimo, ze głowice trzymalam idealnie w tym samym miejscu, to musialam przez kilka minut pod roznymi kątami i z różną mocą przyciskać aby ponownie uslyszyć tętno. Dlatego łatwo wpasc w panikę jezli sie szybko przeleci glowica po brzuchu i sie nie znajdzie, bo tu trzeba cierpliwosci i nastawic sie na mozolne szukanie po kilka razy w tym samym miejscu.

To są moje doswiadczenia i uwazam, ze na ten moment detektor to moje wybawienie, bo jestem chora i żaden gin mnie nie przyjmie w tym stanie.
Wizyte mam przelozona na wtorek i jestem szczesliwa i spokojna, gdyby nie detektor dzisiaj byłabym w jednej wielkiej panice bo nie dosc, ze obajwy mineły to jeszcze cholerna infekcja mnie dopadła co dodatkowo
A powiedz czy mocno trzeba przyciskać głowicę?

Dziewczyny ciesze sie z waszych wizyt!
Ja jutro wizytuje z innymi dziewczynami i sie umawiam na badania genetyczne w przyszlym tygodniu prawdopodobnie. No i wkoncu bedzie widzial moje wyniki wiec mam nadzieję że powie co trzeba zeobic i jakie witaminy zeby erytrocyty podnieść troszkę i zmniejszyc gęstość tego. Takze czekam cierpliwie!

Wczoraj juz o 21:30 spałam, aż do 7:20 oczywiście przebudziłam sie ze 3 razy na siku, ale tak to spałam jak dziecko. Pierwszy raz 😅

A powiedz czy mocno trzeba przyciskać głowicę?
Ja zazwyczaj mocniej przyciskam ale oczywiście probuje szukać na różnych "głębokościach" jak sie nie udaje :)
a i bardziej się skupiam na dzwięku, nie patrze na ekran z wartoscia tetna, bo detektor tam różne wartosci sobie wyswietla podczas szukania. Dopiero jak slyszę bardzo szybkie bicie serduszka (jak galop koni), to zatrzymuje głowice i czekam kilka sekund aż detektor skoryguje wartośc tętna[emoji4] wiec proponuje zamknąć oczy, zrelaksowac sie i wsłuchać sie w dzwięki (na sluchawkach wygodniej mi było).

Ja zazwyczaj mocniej przyciskam ale oczywiście probuje szukać na różnych "głębokościach" jak sie nie udaje :)
a i bardziej się skupiam na dzwięku, nie patrze na ekran z wartoscia tetna, bo detektor tam różne wartosci sobie wyswietla podczas szukania. Dopiero jak slyszę bardzo szybkie bicie serduszka (jak galop koni), to zatrzymuje głowice i czekam kilka sekund aż detektor skoryguje wartośc tętna[emoji4] wiec proponuje zamknąć oczy, zrelaksowac sie i wsłuchać sie w dzwięki (na sluchawkach wygodniej mi było).
Dzięki :) ja się trochę boję tego uciskania chociaż niedługo już będę mieć USG przez brzuch, a wtedy też lekarz mocno uciska.
No i zastanawiam się czy nie wyłapię swojego tętna bo mam wysokie.

reklama
wiesz co mam podobnie też jestem po stracie i mam wrażenie że to trochę nieuniknione te stresy. Moze i racja że detektor ułatwia życie. Nie wiem mowie jak uważam z mojej perspektywy. Nie zamierzam nikogo odwodzić od zakupu oczywiście [emoji6][emoji6][emoji6]
Chyba jest nas tu tylko dwie bez planu ba zakup detektora [emoji6] na razie nie czuję takiej potrzeby, ale nie mówię nie, bo jeśli się zdarzy, że uznan, że jednak będę spokojniejsza albo coś to kupię później [emoji4]

Na razie wciaz mam mega pozytywne nastawienie że będzie dobrze [emoji7] a jak dziś widziałam jak człowieczek do mnie machał to aż mi serce uroslo [emoji3059][emoji3590]

Do góry