Ja będę miała w tym samym dniu co usg, ale generalnie zależy od podejścia lekarza. Mój mówił, że maks 5dni przed usg można robić, wiem, że część lekarzy każe tydzień wcześniej ( w wielu miejscach np. trzeba czekać na wyniki 7-10dni). Także zadzwoń do swojego lekarza i się upewnij.Pytanie do dziewczyn, które zamierzają robić pappę Wiem, że są miejsca, do których się przychodzi i ma się za jednym zamachem robione USG i pobieraną krew, jednak w miejscu do którego chodzę nie ma takich luksusów Z tego co zrozumiałam z rozmowy z moją gin - mam iść na badanie z krwi wcześniej i na usg przyjść już z wynikiem. Ale tu zaczynają się schody - bo ja nie mam pojęcia, czy ona to naprawdę powiedziała, czy ja tak sobie uroiłam. Dzwoniłam dopytać o to w rejestracji i pani powiedziała, że można wcześniej pobrać tą krew, ale prawdę mówiąc ona nie brzmiała ani trochę przekonująco i trochę miałam wrażenie, że nie wie co mi odpowiedzieć, bo trochę się motała i zmieniała zdanie... USG prenatalne mam 23.11, myslalam zeby na krew pójść 16.11 (jutro, będę w 10+6), żeby ten wynik już na pewno był, ale teraz nie wiem, czy to dobry pomysł i czy ja wszystko dobrze zrozumiałam. Jakoś strasznie głupia czuję się w tej ciąży :/
reklama
Też biorę prenacaps, uważam że to najlepsze prenatalne na rynku i nie są jakoś koszmarnie drogie przy tym. Nie mam stwierdzonej mutacji (nie badałam), ale uznałam, że lepiej na wszelki wypadek brać witaminy metylowane.Ja z racji mutacji Mthfr biorę Prenacaps bo jako jeden z niewielu suplementów zawiera folian, a nie miks folian + kwas foliowy. Wiele kobiet nie powinno brać zwykłego kwasu foliowego, ponieważ nie jest przyswajany.
Florestyna
Fanka BB :)
Mi nic nie zasugerował sama stwierdziłam ze mały pasożyt potrzebuje dużo witaminek żeby nie wyciągał ich z mojego organizmu to mu je dostarczę kwas foliowy długo przed ciaza już brałamJa jeszcze przed ciaza chyba z 3 mce bralam prenatal uno, ciagle go biore, ale jak mi sie skonczy opakowanie to przechodze na prenatal duo. Widze, ze kazdy ginekolog co innego poleca jako "najlepsze"
Ja już po wizycie. W sumie nie robił nawet USG, za dwa tygodnie kolejna wizyta, ale powiem Wam coś. Bardzo męczy mnie zgaga. Pomysłowa Aga w przypływie bólu o 22 przeczytała w internecie, że soda i woda pomoże! Przypomniałam, że tata tez stosował podobne specyfiki, więc biegiem do kuchni. No trochę pomogło. Zneutralizowalo ogień, ale ból pozostał. No i pytam dziś lekarza, co jeszcze, co jeszcze, by zneutralizowac te dreszcze? A on - skąd wyciągnęła Pani taki ciężki kaliber? Proszę tego nie pić w ciąży xd miłego dnia kochane i bez głupich pomysłów
Stelle
Wkurzałyby mnie takie wizyty bez USG chodzisz na NFZ? Co z tego że lekarz coś tam pogada i zerknie okiem na ewentualne wyniki badań... Dla mnie w trakcie całej wizyty USG to najważniejszy elementJa już po wizycie. W sumie nie robił nawet USG, za dwa tygodnie kolejna wizyta, ale powiem Wam coś. Bardzo męczy mnie zgaga. Pomysłowa Aga w przypływie bólu o 22 przeczytała w internecie, że soda i woda pomoże! Przypomniałam, że tata tez stosował podobne specyfiki, więc biegiem do kuchni. No trochę pomogło. Zneutralizowalo ogień, ale ból pozostał. No i pytam dziś lekarza, co jeszcze, co jeszcze, by zneutralizowac te dreszcze? A on - skąd wyciągnęła Pani taki ciężki kaliber? Proszę tego nie pić w ciąży xd miłego dnia kochane i bez głupich pomysłów
Hankaa
Czemu nie robiłaś USG? Który TC u Ciebie?Ja już po wizycie. W sumie nie robił nawet USG, za dwa tygodnie kolejna wizyta, ale powiem Wam coś. Bardzo męczy mnie zgaga. Pomysłowa Aga w przypływie bólu o 22 przeczytała w internecie, że soda i woda pomoże! Przypomniałam, że tata tez stosował podobne specyfiki, więc biegiem do kuchni. No trochę pomogło. Zneutralizowalo ogień, ale ból pozostał. No i pytam dziś lekarza, co jeszcze, co jeszcze, by zneutralizowac te dreszcze? A on - skąd wyciągnęła Pani taki ciężki kaliber? Proszę tego nie pić w ciąży xd miłego dnia kochane i bez głupich pomysłów
Hankaa
No dla mnie to samo, podstawa heheWkurzałyby mnie takie wizyty bez USG chodzisz na NFZ? Co z tego że lekarz coś tam pogada i zerknie okiem na ewentualne wyniki badań... Dla mnie w trakcie całej wizyty USG to najważniejszy element
Cbyba nie zrobił USG, bo widzimy się za 2 tygodnie. Ja jestem spokojna i ufam mu, bo to jeden z lepszych lekarzy w mieście. Tak, chodzę na NFZ
Wkurzałyby mnie takie wizyty bez USG chodzisz na NFZ? Co z tego że lekarz coś tam pogada i zerknie okiem na ewentualne wyniki badań... Dla mnie w trakcie całej wizyty USG to najważniejszy eleme
reklama
Eevee
ja biorę prenatal uno. I bez dodatkowego kwasu.Też się nad tym zastanawiam. I jak w końcu zrobiłaś?