reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Mi lekarz polecił omegamed Optima forte, strasznie drogie ale ponoć jedne z najlepszych i tak się zastanawiam nad tymi albo mama dha.

reklama
Z tego co wiem to w niektórych miejscach tak robią, że proszą o zrobienie badania krwi jakiś tydzień wcześniej i przyjście już z wynikiem. Chyba mama ginekolog o tym pisała na swoim blogu.
Ja będę mówić pobierana krew w dniu USG i wynik będzie po kilku dniach.
Ja wlasnie sie zapytalam w przychodni w której bede miala robione jak długo czeka sie na wyniki. Powiedzialy ze tego samego dnia,ale mimo to ide jutro bo w piatek wole miec wszystkie wyniki dla ginekologa 😅

Mi też mówił lekarz że kwas i to zanim podchodziłam do iui. Poczytałam opinie , skład i ja poprostu wolę brać jedna tabletkę niż 3 i tak mam problem z przełykaniem 😂 fo tego wyniki krwi moczu dobre, dzidzi rośnie. Włosy Mi nie wypadają, zeby kości tez nie, skurczy nie mam więc chyba wszystko mam dobrze dopasowane :)
Okej rozumiem, więc ja chyba też zaopatrzę się jeszcze w jakieś witaminki 😃 Dzięki za pomoc!

Ja z racji mutacji Mthfr biorę Prenacaps bo jako jeden z niewielu suplementów zawiera folian, a nie miks folian + kwas foliowy. Wiele kobiet nie powinno brać zwykłego kwasu foliowego, ponieważ nie jest przyswajany.

reklama
Ja jeszcze przed ciaza chyba z 3 mce bralam prenatal uno, ciagle go biore, ale jak mi sie skonczy opakowanie to przechodze na prenatal duo. Widze, ze kazdy ginekolog co innego poleca jako "najlepsze" 🤷‍♀️

Do góry