reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Mi lekarz polecił omegamed Optima forte, strasznie drogie ale ponoć jedne z najlepszych i tak się zastanawiam nad tymi albo mama dha.

reklama
Z tego co wiem to w niektórych miejscach tak robią, że proszą o zrobienie badania krwi jakiś tydzień wcześniej i przyjście już z wynikiem. Chyba mama ginekolog o tym pisała na swoim blogu.
Ja będę mówić pobierana krew w dniu USG i wynik będzie po kilku dniach.
Ja wlasnie sie zapytalam w przychodni w której bede miala robione jak długo czeka sie na wyniki. Powiedzialy ze tego samego dnia,ale mimo to ide jutro bo w piatek wole miec wszystkie wyniki dla ginekologa 😅

Mi też mówił lekarz że kwas i to zanim podchodziłam do iui. Poczytałam opinie , skład i ja poprostu wolę brać jedna tabletkę niż 3 i tak mam problem z przełykaniem 😂 fo tego wyniki krwi moczu dobre, dzidzi rośnie. Włosy Mi nie wypadają, zeby kości tez nie, skurczy nie mam więc chyba wszystko mam dobrze dopasowane :)
Okej rozumiem, więc ja chyba też zaopatrzę się jeszcze w jakieś witaminki 😃 Dzięki za pomoc!

Ja z racji mutacji Mthfr biorę Prenacaps bo jako jeden z niewielu suplementów zawiera folian, a nie miks folian + kwas foliowy. Wiele kobiet nie powinno brać zwykłego kwasu foliowego, ponieważ nie jest przyswajany.

reklama
Ja jeszcze przed ciaza chyba z 3 mce bralam prenatal uno, ciagle go biore, ale jak mi sie skonczy opakowanie to przechodze na prenatal duo. Widze, ze kazdy ginekolog co innego poleca jako "najlepsze" 🤷‍♀️

Do góry