A Pani to w ktorym jest tygodniu? Widze ze to pierwszy post na forum.Cześć dziewczyny co myślicie o badaniu prenatalnym? Jesteście po? Czy nie robicie go
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A Pani to w ktorym jest tygodniu? Widze ze to pierwszy post na forum.Cześć dziewczyny co myślicie o badaniu prenatalnym? Jesteście po? Czy nie robicie go
Tez mam jutro wizytę. Trzymam kciuki za ciebie i siebie żeby było wszystko dobrzeMoim zdaniem również nie ma co porównywać czy któraś ma dziecko, czy któraś nie ma i kto bardziej przeżywa tę ciążę... Każda z nas ma swój krzyż.. I dla jednej jedna strata jest ponad siły a dla innej 10ta strata jest ponad siły.. Ale nie ma co się nakręcać bo po co? Ciąża to trudny okres czasu.. I wymaga od nas realnego myślenia.. A nie stresowania się na wzajem.. Oczywiście grupa jest aby każda pisała swoje objawy i obawy.. Ale nie w kółko te źle przeczucia.. Itp..
Ja jutro wizytuje i naprawdę sama się stresuje.. Ale staram się nie zarażać zła energia Was.. Już bardziej na odwrót.. Inaczej jak np faktycznie będzie że coś nie tak z ciąża czy coś to w tedy otrzyma osoba tu wsparcie .. Ale takie myślenie że nie ma objawów się to na bank coś źle z ciąża.. Nie jest to niczym udokumentowane to po co siac strach
9 tydztak jestem tu od niedawnaA Pani to w ktorym jest tygodniu? Widze ze to pierwszy post na forum.
Wiec witamy.9 tydztak jestem tu od niedawna
Prenatalne masz na myśli USG+test pappa bądź Nifty czy samo USG genetyczne? Ja na bank robię genetyczne a co do pappa zobaczę co powie lekarz na miejscu9 tydztak jestem tu od niedawna
U mnie tsh spadło i to nawet bardzo ladnieJa rano jadę zbadać tsh i freet4, pojutrze usg tarczycy . Oby poziom spadł . Tak mi się nie chce gdziekolwiek wychodzić z domu , zwłaszcza, ze pół miasta mam do przejechania komunikacja miejska, a mam mocne mdłości . Chyba woreczki psa wezmę
ja w pracy siedzę cicho. Mam 6 grudnia prenatalne i pappa i jak będzie ok to już powiem i będę miała spokój. Póki co czuje się lepiej jak nie muszę tego dzielićTak, każda z nas czeka tak samo, ale każda inaczej to przeżywa. U mnie z każdą kolejną ciąża stres jest nieporownywalnie większy. Przy pierwszej ciaży specjalnie spotykalismy sie z rodziną na obiadki, zeby sie pochwalic ze jestem w ciązy. Teraz sytuacja akurat była taka ze bylismy zmuszeni powiedziec rodzicom o ciązy, jednak byl to wrecz przykry oboiwazek, nie chciałam o tym mówic i za każdym razem powtarzalam, zeby nikomu nie mówili. I tak jest do tej pory, w pracy wiedza tylko Ci co maja przejac moje obowiazki, rozsyłam maile z informacja do Klientow, ze od grudnia mnie nie ma w pracy cały czas drżąc, ze przeciez nie wiadomo co będzie. Nie jest to takie proste.