reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

A ja się dzisiaj czuję wyjątkowo mało ciążowo... Cycki od 2 dni nie bolą (inaczej, coś tam pobolewaja, i to raczej bez stanika i przy dotyku, ale w porównaniu z tym co miałam wcześniej to nic...), Rano mnie tylko delikatnie zemdlilo i byłam delikatnie zmęczona. Teraz zero mdłości, zero zmęczenia...
Zwariuję 🙄
Nie przejmuj się, ja również uważam że ostatnio czuję się za dobrze 🙈 z drugiej strony powinnyśmy się cieszyć, że nie spędzamy całego dnia w toalecie 😉

reklama
Dziewczyny,
co poleciłyście mi na gardło? Bo zupełnie trzy dni temu mnie nie bolał i w sumie nie zapisałam sobie to, ale od wczoraj wieczór gardło zaczyna mnie atakować a dzisiaj śliny przełykać nie mogę. Także, co na gardło?

Trzymam kciuki za wizyty!! ❤
Cała seria prena...len bardzo polecam 😉❤️ ratowaly mi życie w poprzedniej ciąży 😌 tabletki na gardło saszetki do rozpuszczenia przy przeziębieniu i jescze chyba jest syrop na nudności 🧐 ale tego akurat nie miałam 🙈 teraz się zastanawiam czy go nie kupić 😌

Z tymi badaniami teraz to i tak pytanie po co. Wiadomo, jeśli wyjdzie jakaś wada wcześniej, można zareagować operacją dla płodu. Ale co jeśli w wyjdzie wada śmiertelna? Co nam da wynik? W naszym chorym państwie i tak nic z tym nie zrobimy.
My podejmiemy decyzję na dniach, ale zobaczę co wyjdzie na prenatalnych.

Powiem wam, że od historii śmierci Izy ja jestem wręcz przerażona. Boje się o siebie, mimo że nic złego na ten moment się nie dzieje. Nie śpię, płacze jak tylko zobaczę jej zdjęcie. Nie tak powinna wyglądać ciąża.
Dokładnie to samo pomyślałam.
Od siebie dodam, że gdyby pomogli Izie, to raz, ze by żyła, a dwa, mogłaby mieć później dzieci. Ile z nas po stratach podjęło starania. To straszne co się wydarzyło. Nie rozumiem, dlaczego nie wprowadzono zapobiegawczo antybiotyku (w obawie, że wpłynie na płód i będą posadzeni o dokonanie aborcji?).. to bardzo niesprawiedliwe. Dziewczyna miała przed sobą całe życie, zmarnowano Jej życie, życia Jej bliskich.. w imię czego? [emoji24]

Z tymi badaniami teraz to i tak pytanie po co. Wiadomo, jeśli wyjdzie jakaś wada wcześniej, można zareagować operacją dla płodu. Ale co jeśli w wyjdzie wada śmiertelna? Co nam da wynik? W naszym chorym państwie i tak nic z tym nie zrobimy.
My podejmiemy decyzję na dniach, ale zobaczę co wyjdzie na prenatalnych.

Powiem wam, że od historii śmierci Izy ja jestem wręcz przerażona. Boje się o siebie, mimo że nic złego na ten moment się nie dzieje. Nie śpię, płacze jak tylko zobaczę jej zdjęcie. Nie tak powinna wyglądać ciąża.
Daj spokój... Też mnie przerasta ta sytuacja. Oglądałam jakiś reportaż w tv i do Sejmu czy Senatu (nie znam się 🤷‍♀️) trafiło pierwsze czytanie, w skrócie te pajace chcą całkowicie zakazać przerywania ciąży. Więc zagrożenie życia matki nie będzie już żadna przesłanka, dziecko z gwałtu też trzeba będzie urodzic. Za aborcję będzie kara wieziania zarówno dla lekarza jak i kobiety. No i zaczęli się zastanawiać jak będzie rozpatrywane poronienie 🙉 dla przykładu podali jakiś zagraniczny kraj w którym kobieta będąca w ciąży upadła jakoś niefortunnie w wyniku czego poroniła. I co? Trafiła na kilka lat za kratki 😱 to się w głowie nie mieści... Ja tylko siedzę i zastanawiam sie co taki szary człowiek może zrobić w tej sytuacji. Cemu ta pierprznięta Godek zbiera jakieś podpisy a nikt nie zacznie zbierać podpisów pod legalną aborcja? Właśnie w przypadkach zagrożenia życia, albo kiedy płód jest obarczony wadami letalnymi.. 😓 wyć mi się chce... Staram się nie myśleć o tym ale też obawiam się o swoje zdrowie i życie w razie W 😔

Ja nie mogę słuchać o tej walnietej babie.. Ja mieszkałam w krk 14miesiecy.. I wiecie ile matek zostawia swoje dzieci..? Właśnie po tej ustawie.. I takie dziecko które jest chore żyje w szpitalu.. Do 18tego roku życia a potem co? Hospicja są. Tak.. Ale nie jak są np dzieci z broviakami.. (Worki żywieniowe pozajelitowego) dzieci żyją w szpitalach.. A teraz nie dość że zagrożone jest życie płodu.. Szok dla każdego. To potem umiera dziecko i matka.. Ja sobie nie wyobrażam tego co się dzieje.. A ten babsztyl powinien dać wybór.. I po za tym ten babsztyl nie powinien decydować za inne kobiety.. To chore.. Przeszłam przez śmiertelnie chorego synka.. Bez rokowań. Bez nadziei.. Zniszczyło to mnie i moja rodzinę.. Dziewczyny ta tragedia zmieniła moja psychikę.. Siedze w domu.. Nie lubię ludzi.. Nie jeżdżę busami.. Bo się boję.. W samochodzie dostaje ataki paniki.. Bo tak to wszystko dotknęło psychikę.. Dlatego nie chciała bym aby ktokolwiek przeszedł przez to.. Powinien być wybór!!!

Dziewczyny na czym polega pappa? Nie będę czytać i szukać informacji bo są wśród Was mamy które już to przechodziły i może się podzielą? :*
To test z krwi, który bada dwa bodajże parametry i łącznie z USG genetycznym pozwala określić prawdopodobieństwo wystąpienia zespołu Downa, Edwardsa i Patua. Dodatkowo jego wyniki pozwalają zobaczyć, czy ciąża nie wymaga bacznej obserwacji pod kątem ewentualnego niewydolnego łożyska i chyba tez stanu przedrzucawkowego.

Ja nie mogę słuchać o tej walnietej babie.. Ja mieszkałam w krk 14miesiecy.. I wiecie ile matek zostawia swoje dzieci..? Właśnie po tej ustawie.. I takie dziecko które jest chore żyje w szpitalu.. Do 18tego roku życia a potem co? Hospicja są. Tak.. Ale nie jak są np dzieci z broviakami.. (Worki żywieniowe pozajelitowego) dzieci żyją w szpitalach.. A teraz nie dość że zagrożone jest życie płodu.. Szok dla każdego. To potem umiera dziecko i matka.. Ja sobie nie wyobrażam tego co się dzieje.. A ten babsztyl powinien dać wybór.. I po za tym ten babsztyl nie powinien decydować za inne kobiety.. To chore.. Przeszłam przez śmiertelnie chorego synka.. Bez rokowań. Bez nadziei.. Zniszczyło to mnie i moja rodzinę.. Dziewczyny ta tragedia zmieniła moja psychikę.. Siedze w domu.. Nie lubię ludzi.. Nie jeżdżę busami.. Bo się boję.. W samochodzie dostaje ataki paniki.. Bo tak to wszystko dotknęło psychikę.. Dlatego nie chciała bym aby ktokolwiek przeszedł przez to.. Powinien być wybór!!!
Bo godek sie przytrafiło chore dziecko to inne muszą mieć gorzej. Po gębie widać, że to wredny babon. Byle inne miały gorzej. I to przymusowo :/

reklama
Do góry