reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Dokladnie też jestem tego zdania.. A tych co akceptują te idiotyczne pomysły tej wariatki wysłała bym do Szpitala psychiatrycznego
Tylko najgorsze jest to że ona już ma pewne grono odbiorców. Podejrzewam że te jej podpisy zbierane są w parafiach, stare babcie oczywiście widzą wszystko zero jedynkowo i dla nich przerwanie żywej ciąży to aborcja i nie ważne czy dziecko chore, czy będzie cierpieć po porodzie, czy matka przy okazji może umrzeć 🙄 więc podpisują... Do tego to całe ordo luis, też pewnie ich tak trochę jest. Bo dziwne ze Godek wprowadza ustawę stop LGBT i ma poparcie, wprowadza nowelizację do ustawy antyaborcyjnej i tez ma poparcie 🙈 no im bardziej o tym myślę tym bardziej jest to dla mnie niepojęte... I jeszcze Kaczor... Stary, zniewieściały... Nigdy go żadna nie chciała to teraz żądny zemsty od 2017r trąbi że kobiety będą rodzić chore i zdeformowane płody. No to mu się udało po paru latach dopiąć swego 😓

Amniopunkcja jest badaniem inwazyjnym, gdzieś czytałam, że ryzyko poronienia po tym zabiegu wynosi 1 do 100, czyli sporo.
1:1000, ryzyko bardzo małe. Dla mnie nie takie straszne to badanie, chociaż było mi mało przyjemne. W razie jakichkolwiek wątpliwości zrobię jeszcze raz.. Ale mam nadzieję że nie będę musiała [emoji3590]

Jesli chodzi o pappe to robię bez zawahania. W poprzedniej ciąży to właśnie pappa powiedziała mi, że powinnam nastawić się na tragedie. Statystyka styatystyka, ale kiedy zobaczyłam jakie mam ilości hormonu we krwi, a jakie powinnam mieć to wiedziała że nie będzie dobrze. Do dziś jestem ogromnie wdzięczna że zrobiłam pappe, bo dzięki niej o problemach wiedziałam w 14tc, a tak to dowiedziałabym się o nich dopiero na połówkowych...
Teraz, przez moje przejścia, wiem, że statystyka będzie bezlitosna, ale liczę się z tym.

Ja po obejrzeniu tego reportażu w Uwadze nie mogłam dojść do siebie długo. Trochę tylko się zastanawiam jak po tych smsach mama czy mąż Izy nie robili dymu w szpitalu. No ale wiadomo, że tutaj zawinili tylko lekarze...

Dziewczyny, żegnam się z Wami. Niestety, beta spada, więc nie mam już złudzeń. Podświadomie czułam, że coś jest nie tak. Wiem, że niektóre z Was są po poronieniu. Co robić? Czekać? Może być na priv. Jeśli chciałabym zrobić badanie płci to jak to ogarnąć?
O kurcze! To Twoja ciaza byla 2 tyg mlodsza?

Ja po obejrzeniu tego reportażu w Uwadze nie mogłam dojść do siebie długo. Trochę tylko się zastanawiam jak po tych smsach mama czy mąż Izy nie robili dymu w szpitalu. No ale wiadomo, że tutaj zawinili tylko lekarze...
Właśnie przed chwilą go oglądałam, też polały się łzy... 😞 dużo osób żyje teraz tą sprawą. Jak śledzę media to kazdy jest wstrząśnięty. Ale co z tego... My możemy się denerwować, rzucać "kur*ami" a ci nad nami tylko się z nas śmieją.. 🤬
Dziewczyny, żegnam się z Wami. Niestety, beta spada, więc nie mam już złudzeń. Podświadomie czułam, że coś jest nie tak. Wiem, że niektóre z Was są po poronieniu. Co robić? Czekać? Może być na priv. Jeśli chciałabym zrobić badanie płci to jak to ogarnąć?
O nie... 😞 może nie powinnam tego pisać ale jak wspominałaś że wiesz kiedy wyszła Ci pierwsza beta i niemożliwe żeby ciąża była młodsza o dwa tygodnie to też miałam już złe przeczucia 😟 owulacja może się przesunąć, ciąża może być młodsza ale skoro testy czy beta wychodziły już wcześniej no to musiałby stać się cud żeby wszystko było dobrze 😞 nie masz żadnych boli? Plamień? Jak masz możliwość to skontaktuj się z lekarzem. Ja obie ciąże miałam zakończone łyżeczkowaniem, mój organizm nie podejmował się sam próby wydalenia tego 😞 jak chcesz i jesteś gotowa to czekaj aż samo się zacznie. Tylko też nie za długo bo zarodek zacznie się rozkładać a to grozi zakażeniem.

reklama
Aha dziewczyny, jeszcze jedną mam sprawę. Bo tak się nakręciłam dzisiaj na tą sprawę Izy... Wstawiam Wam w załączniku grafikę, są zbierane podpisy żeby przywrócić prawo do aborcji. Potrzeba 100tys tych podpisów, nie wiadomo ile zostało ich zebranych do tej pory 🤷‍♀️ wkleję Wam linka na końcu wiadomości. Na tej stronie jest wszystko opisane. Jest nawet RODO więc jak obawiacie się podać swoje dane to możecie przeczytać wszystko. Ale żeby głos był ważny to trzeba podać adres zamieszkania i pesel więc dane wrażliwe 🙄 no ale tak jest w orzupadku wszystkich tego typu akcji.
Wystarczy że ktoś z rodziny, albo z waszych znajomych chce poprzeć ustawę, każdy głos się liczy 😞 potem taka wypełniona kartę trzeba odesłać na adres który też tam jest podany

A tutaj macie linka Link do: Zbieramy podpisy! | Fundacja Centrum Praw Kobiet

Załączniki

• Screenshot_2021-11-05-13-54-18-748_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_2021-11-05-13-54-18-748_com.instagram.android.jpg
    291,8 KB · Wyświetleń: 45
Do góry