reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

A ja się dzisiaj czuję wyjątkowo mało ciążowo... Cycki od 2 dni nie bolą (inaczej, coś tam pobolewaja, i to raczej bez stanika i przy dotyku, ale w porównaniu z tym co miałam wcześniej to nic...), Rano mnie tylko delikatnie zemdlilo i byłam delikatnie zmęczona. Teraz zero mdłości, zero zmęczenia...
Zwariuję 🙄

reklama
Zastanawia mnie czemu tak sie tymi objawami przejmujemy? Powinnismy byc szczesliwe ze nie mamy mdlosci, wiecej energi, czy piersi nie sa jak 2 kamienie, ktore przy wstawaniu musze trzymac😱 bo tak bola. Jeszcze bedziemy narzekac ze ciezko sie wstaje, ze butow nie idzie ubrac🤣

A ja się dzisiaj czuję wyjątkowo mało ciążowo... Cycki od 2 dni nie bolą (inaczej, coś tam pobolewaja, i to raczej bez stanika i przy dotyku, ale w porównaniu z tym co miałam wcześniej to nic...), Rano mnie tylko delikatnie zemdlilo i byłam delikatnie zmęczona. Teraz zero mdłości, zero zmęczenia...
Zwariuję 🙄
Dzisiaj mam to samo, aż mi dziwnie, bo tak to wymioty, a teraz delikatne mdłości 🙄

Wiem ze amnio jest badaniem inwazyjnym dlatego to będzie ciezka decyzja 🙄 jestem na grupie na fejsbuku o badaniach genetycznych i tam dużo dziewczyn robi to badanie, jeszcze nie trafiłam na taką która poroniła ale wiem ze istnieje ryzyko. Może zrobię nifty i jak wyniki będą nieprawidłowe to wtedy się zdecyduje podjąć ryzyko 🤷‍♀️ jeszcze mam trochę czasu na takie rozmyślania

reklama
Z tymi badaniami teraz to i tak pytanie po co. Wiadomo, jeśli wyjdzie jakaś wada wcześniej, można zareagować operacją dla płodu. Ale co jeśli w wyjdzie wada śmiertelna? Co nam da wynik? W naszym chorym państwie i tak nic z tym nie zrobimy.
My podejmiemy decyzję na dniach, ale zobaczę co wyjdzie na prenatalnych.

Powiem wam, że od historii śmierci Izy ja jestem wręcz przerażona. Boje się o siebie, mimo że nic złego na ten moment się nie dzieje. Nie śpię, płacze jak tylko zobaczę jej zdjęcie. Nie tak powinna wyglądać ciąża.

Do góry