reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

A ja się dzisiaj czuję wyjątkowo mało ciążowo... Cycki od 2 dni nie bolą (inaczej, coś tam pobolewaja, i to raczej bez stanika i przy dotyku, ale w porównaniu z tym co miałam wcześniej to nic...), Rano mnie tylko delikatnie zemdlilo i byłam delikatnie zmęczona. Teraz zero mdłości, zero zmęczenia...
Zwariuję 🙄

reklama
Zastanawia mnie czemu tak sie tymi objawami przejmujemy? Powinnismy byc szczesliwe ze nie mamy mdlosci, wiecej energi, czy piersi nie sa jak 2 kamienie, ktore przy wstawaniu musze trzymac😱 bo tak bola. Jeszcze bedziemy narzekac ze ciezko sie wstaje, ze butow nie idzie ubrac🤣

A ja się dzisiaj czuję wyjątkowo mało ciążowo... Cycki od 2 dni nie bolą (inaczej, coś tam pobolewaja, i to raczej bez stanika i przy dotyku, ale w porównaniu z tym co miałam wcześniej to nic...), Rano mnie tylko delikatnie zemdlilo i byłam delikatnie zmęczona. Teraz zero mdłości, zero zmęczenia...
Zwariuję 🙄
Dzisiaj mam to samo, aż mi dziwnie, bo tak to wymioty, a teraz delikatne mdłości 🙄

Wiem ze amnio jest badaniem inwazyjnym dlatego to będzie ciezka decyzja 🙄 jestem na grupie na fejsbuku o badaniach genetycznych i tam dużo dziewczyn robi to badanie, jeszcze nie trafiłam na taką która poroniła ale wiem ze istnieje ryzyko. Może zrobię nifty i jak wyniki będą nieprawidłowe to wtedy się zdecyduje podjąć ryzyko 🤷‍♀️ jeszcze mam trochę czasu na takie rozmyślania

reklama
Z tymi badaniami teraz to i tak pytanie po co. Wiadomo, jeśli wyjdzie jakaś wada wcześniej, można zareagować operacją dla płodu. Ale co jeśli w wyjdzie wada śmiertelna? Co nam da wynik? W naszym chorym państwie i tak nic z tym nie zrobimy.
My podejmiemy decyzję na dniach, ale zobaczę co wyjdzie na prenatalnych.

Powiem wam, że od historii śmierci Izy ja jestem wręcz przerażona. Boje się o siebie, mimo że nic złego na ten moment się nie dzieje. Nie śpię, płacze jak tylko zobaczę jej zdjęcie. Nie tak powinna wyglądać ciąża.

Do góry