reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Mój dzisiejszy jadłospis to wek z masłem na śniadanie wek z masłem i szynka na obiad i wek z masłem na kolację. 🙈 Udało mi się dziś bez zwrotu przyjąć sok z pomarańczy i witaminy 👌💪 Przeżyłam też odwiedziny na cmentarzu bez większych ekscesów ale zjadłam chyba z 10 dropsów orbit....🙈 Mama piekła placek z malinami i tak pachniało w całym domu myślałam że oszaleje 🥴🤭...
Wek to znaczy chleb?
Hej dziewczyny, też się przedstawię - mam na imię Patrycja, mam 29 lat, to moja 2 ciąża. Pierwsza - po 3 latach starań była bliźniacza, niestety zakończyła się 14.04.2021 w 22 tygodniu z niewiadomych przyczyn :( dostałam skurczy, szyjka się skróciła i 12h później urodziłam córeczkę i synka, niestety już martwych. Ponieważ mam mocne PCOS i cykle bezowulacyjne, od lipca przeszłam 3 stymulacje i za tym 3 razem właśnie się udało! Bety zrobione, testy pozytywne, na ten momnt wydaje się że idzie to w dobrym kierunku, ale ciężko mi się cieszyć jak przy pierwszej ciąży, bo tam też wszystko było idalnie do 22 tygodnia a i tak skończyło się dramatem...no ale nic, trzeba myśleć pozytywnie, dlatego jestem tutaj i będę starała ciszyć się razem z Wami! Aktualnie 5w5d, objawów typowo ciążowych poza sennościa na ten moment nie obserwuję ale przy wcześniejszej ciąży ani razu nawet mnie nie zemdliło także oby tak zostało! pozdrowienia!
Witaj! Współczuję bardzo tak późnej straty i to dwojga dzieci.
Wow, w życiu bym nie podejrzewała tabletek o takie działanie [emoji87] jak na to wpadłaś?
Niektóre suplementy mają takie działanie, np cynk u mnie wywołuje mdłości. Mój mąż też kiedyś go przyjmował i reagował podobnie. Wieloskładnikowe też tak mogą działać.

reklama
Wizytę u niej prowadzącej mam w piątek ale byłam dzisiaj na izbie przyjęć ma Żelaznej bo spanikowałam po kilku minutach dość ostrego kłucia w podbrzuszu... Stwierdziłam jednak ze lepiej żeby się okazało że to niepotrzebna panika niż miałabym żałować że zbagatelizowałam. Ciąża jest jeszcze bardzo młoda (5w5d) ale na tym etapie wygląda prawidłowo. Zobaczymy co powie prowadząca w piątek - może już będzie QUOTE]To oby teraz już wszystko było z górki [emoji3590]

Przy pierwszej ciazy mój ginekolog odradzał mi branie suplementów typu ciążowe w pierwszym trymestrze. Mówił, że mam brać tylko kwas foliowy, bo po niektórych suplach na tym etapie moga wzmagać się mdłości.. nie brałam i tak miałam mdłości [emoji16] później posądzałam go, że głupoty gadał.. a to jednak się zdarza [emoji55]
Ja dostałam od siostry takie amerykańskie żelki witaminowe dla kobiet w ciąży [emoji4] ogólnie je uwielbiam, a siostra mówiła że są właśnie idealne na mdłości.. A mi teraz przyszedł moment że ciężko mi przez gardło przechodzą [emoji28]

Hej dziewczyny, też się przedstawię - mam na imię Patrycja, mam 29 lat, to moja 2 ciąża. Pierwsza - po 3 latach starań była bliźniacza, niestety zakończyła się 14.04.2021 w 22 tygodniu z niewiadomych przyczyn :( dostałam skurczy, szyjka się skróciła i 12h później urodziłam córeczkę i synka, niestety już martwych. Ponieważ mam mocne PCOS i cykle bezowulacyjne, od lipca przeszłam 3 stymulacje i za tym 3 razem właśnie się udało! Bety zrobione, testy pozytywne, na ten momnt wydaje się że idzie to w dobrym kierunku, ale ciężko mi się cieszyć jak przy pierwszej ciąży, bo tam też wszystko było idalnie do 22 tygodnia a i tak skończyło się dramatem...no ale nic, trzeba myśleć pozytywnie, dlatego jestem tutaj i będę starała ciszyć się razem z Wami! Aktualnie 5w5d, objawów typowo ciążowych poza sennościa na ten moment nie obserwuję ale przy wcześniejszej ciąży ani razu nawet mnie nie zemdliło także oby tak zostało! pozdrowienia!
trzymam kciuki, żeby teraz te straszne wydarzenia zostały Ci wynagrodzone 😢😘 będzie dobrze!

Wiecie, ze ja nie mam żadnych mdłości ani wymiotów. W 6 i 7 tygodniu było mi niedobrze, miałam ścisk żołądka i nie bardzo mogłam coś jeść, kawy to już w ogóle. A teraz na nowo apetyt i zachcianki. Schizowałabym moze, że to minęło, ale miałam później USG, a w pierwszej zdrowej ciąży ani razu mnie nie zemdliło i czułam się jak alien na grupie ciężarnych 🙈

Wek to znaczy chleb?

Witaj! Współczuję bardzo tak późnej straty i to dwojga dzieci.

Niektóre suplementy mają takie działanie, np cynk u mnie wywołuje mdłości. Mój mąż też kiedyś go przyjmował i reagował podobnie. Wieloskładnikowe też tak mogą działać.
Wek to taka jakby bułka tylko w formie chleba 😉

A mnie tez jakby ciagle mdli, ale jeszcze ani razu nie zwracałam. I wlasnie zastanawiam sie czy jakby jednak nie poszło to czy by się lżej nie zrobiło :)
Stres mnie trochę dopada, bo dziś mam wizytę... i zamiast się cieszyć to chyba chcialabym jej uniknąć 😨 boje się, że nie będzie <3 ❤ :(

reklama
A mnie tez jakby ciagle mdli, ale jeszcze ani razu nie zwracałam. I wlasnie zastanawiam sie czy jakby jednak nie poszło to czy by się lżej nie zrobiło :)
Stres mnie trochę dopada, bo dziś mam wizytę... i zamiast się cieszyć to chyba chcialabym jej uniknąć 😨 boje się, że nie będzie <3 ❤ :(
Stres przed wizytą jest u większości z nas, będzie dobrze 😉

Do góry