reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Ja też dwie ciąże prawie bez mdłości. Tylko lekko rano. I też modlę się o łaskę w tej ciąży, bo od poprzednich nabawiłam się lęku przed wymiotami, który czasem przeradza się w atak paniki, nie polecam. [emoji85]
mam tak samo, spanie spanie i spanie. I to u mnie w każdej ciąży był pierwszy objaw [emoji6] mdłości nie miałam w żadnej z dwóch i liczę na łaskawość i w tej [emoji1] ale jest jeszcze czas na to, żeby się zaczęły [emoji85]

Oj tak małe piersi w naszej sytuacji to błogosławieństwo! Ja przed dziećmi miałam miseczkę B, ale mnie maluchy wyciągnęły i teraz też mam A. [emoji12]
Mnie póki co tylko trochę sutki bolą.
Mi delikatnie jest niedobrze. Nos wyczulony bardzo mocno ma zapachu, nawet czułam jak gniją liście pod blokiem. [emoji14] bolące, nabrzmiałe piersi (dzięki losie za mieseczke A!), I zapaaaaaaarcia. Spać mi się też chce, dzisiaj kołdra była bardzo ciężka.

Dziewczyny jestem po wizycie jest pęcherzyk zarodka jeszcze nie widać. Mam brązowe plamienia taka jakby zbita stara krew i przez to lekarza przespał mi luteinę duphoston i ACARD 75mg na rozrzedzenie tych upławów i właśnie sama nie wiem co z tym Acardem bo nie wolono go brać w ciąży zwłaszcza w pierwszym trymestrze... Juz sama nie wiem co mam robić😳

Dziewczyny jestem po wizycie jest pęcherzyk zarodka jeszcze nie widać. Mam brązowe plamienia taka jakby zbita stara krew i przez to lekarza przespał mi luteinę duphoston i ACARD 75mg na rozrzedzenie tych upławów i właśnie sama nie wiem co z tym Acardem bo nie wolono go brać w ciąży zwłaszcza w pierwszym trymestrze... Juz sama nie wiem co mam robić[emoji15]
Ja Acard od pozytywnego testu biore :) lekarze bardzo czesto kaza brac ( czasami nawet od owulacji) szczególnie gdy zdarzyly sie wcześniej poronienia. Tak wiec spokojnie, to nie jest nic dziwnego, lekarz wie co robi.

Hej
Ja od wczoraj straszne mdłości normalnie koszmar :(
No to wysylam Ci moc cierpliwości i siły! Niedlugo znikna te mdlosci.
Łącze się z Tobą w bólu, u mnie dokładnie to samo. Plus jakby mi ktoś rozgrzany do czerwoności pręt przykładał do piersi.
O ten bol piersi jest najgorszy. Ja juz na brzuchu leżeć nie mogę bo tak mnie bolą 😒
mam tak samo, spanie spanie i spanie. I to u mnie w każdej ciąży był pierwszy objaw 😉 mdłości nie miałam w żadnej z dwóch i liczę na łaskawość i w tej 😄 ale jest jeszcze czas na to, żeby się zaczęły 🙈
No ja mam nadzieje ze mnie omina mdlosci. Ale zazdroszcze Ci! Trzymam kciuki abyś przeszla tą ciaze łagodnie! ;*

Dziś mam 28 dc. Cykle mam dość rozjechane bo od 27/28 do 35/36 dni. Podejrzewam że ten byłby z tych krótkich skoro już wczoraj miałam pozytywne testy.
A wizytę u gina mam na 15 listopada, ale będę przyspieszać, bo jak się umawiałam to z myślą o cytologii, a nie o ciąży jeszcze. Po prostu nie sądziłam że się uda w tym cyklu. [emoji16]
To moja 3 ciąża i dwie poprzednie przeżyłam bez bety. A teraz właściwie to nie wiem czy miałabym możliwość podjechać później przyrost sprawdzić. Pogadam z moją lekarką rodzinną, to fajna babka, na pewno mi doradzi co i jak. [emoji3526]
To jak przeżyłaś bez bety to sie nie stresuj. Nie kazda ma taka potrzebe, a z tego co widzę to chyba należysz do takich ze wolisz poczekac na usg. No ja wizyte mam na 18 pazdziernika i 22. na nfz. Wiec wole zdążyć przed 10 tygodniem zeby becikowe pozniej dostać.

reklama
Ja Acard od pozytywnego testu biore :) lekarze bardzo czesto kaza brac ( czasami nawet od owulacji) szczególnie gdy zdarzyly sie wcześniej poronienia. Tak wiec spokojnie, to nie jest nic dziwnego, lekarz wie co robi.
A z jakiego powodu musisz to brać? Tez masz jakieś plamienia?

Do góry