reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny,w badaniu moczu wyszły mi liczne bakterie i od ginekologa dostałam zalecenie, żeby brać urosept. Nie miałam żadnych objawów, a teraz po trzech dniach brania tabletek dość mocno odczuwam dolegliwości ze strony przewodu moczowego. Jakieś rady?
Ja mam ten sam problem, z tym, że gin jeszcze wyników nie widział, ale zaraz po badaniu zaczął mnie kłuć pęcherz, zwłaszcza po wysikaniu jak i kiedy był pełny. Na chwilę obecną żre żurawinę..

reklama
Dziewczyny,w badaniu moczu wyszły mi liczne bakterie i od ginekologa dostałam zalecenie, żeby brać urosept. Nie miałam żadnych objawów, a teraz po trzech dniach brania tabletek dość mocno odczuwam dolegliwości ze strony przewodu moczowego. Jakieś rady?
Jedzenie żurawiny podobno pomaga. Pić trzeba dużo. Nie nosić wkładek tylko bawełniana bieliznę.

Mój partner też musi znosić a czasem wręcz uslugiwać :D i o ile na początku widzialam, że sam był przestraszony i martwił się plamieniami o tyle teraz kiedy ja się czuje dobrze to trochę już mu się nie chce :D

Dziś wybieramy się na imieniny i za pewne będzie alkohol. Ja z zasady nie pijąca, ale prY róznych okazajach drinka nie odmawiałam. Dziś muszę. I tak w rozmowie z koleżanką sywierdziłyśmy, że w Polsce to tak dziwnie. Odmówisz alkoholu I odrazu teksty "ze mną sie nie napijesz", " aaa pewnie jesteś w ciązy" itp. Oczywiście nie chce się jeszcze tym faktem dzielić z rodziną, więc pewnie się nasłucham 🤦‍♀️
ja w dniu w którym się dowiedziałam że jestem w ciąży szłam na wesele... A że ja jestem zawsze z tych pijących to mimo mojej bajeczki o badaniach za dwa dni i zakazie alkoholu nikt nie uwierzył 😎

Też nie mam żadnych objawów, gin nawet nic nie powiedział że w moczu ogólnym miałam 80k bakterii... Ale byłam na USG też powiedzieli, że nie widzą objawów aktywnego zakażenia i nie wiem co robić...

Wiem, że bakterie w moczu mogę mieć, bo jedna (nieaktywna) nerka jest ogniskiem - na szczęście nie mam cofniec moczu ani innych podobnych objawów to mam tylko "obserwować"...

Jak nie jest przebadane na kobietach w ciąży nie mogą napisać inaczej... Często z powodu braku badań jest ostrzeżenie...
Spoko. Właściwie to do tej pory cały czas tak samo wszystko używam, bo inaczej skończyłoby się zapaleniem dziąseł, co w ciąży też nie jest wskazane 😉 Jednak dzisiaj tak zaczęłam rozkminiac i czytać te ulotki, no i ten napis "nie stosować w ciazy" ryje mózg i daje wątpliwości. Lepiej jakby pisali, że nie jest przebadane i nie znają skutków stosowania u kobiet w ciąży 😄 jak normalnie podchodzę sceptycznie do różnych wskazań, ulotek itp, tak w ciazy te wszystkie etykiety mnie odstraszają.

ja w dniu w którym się dowiedziałam że jestem w ciąży szłam na wesele... A że ja jestem zawsze z tych pijących to mimo mojej bajeczki o badaniach za dwa dni i zakazie alkoholu nikt nie uwierzył 😎
To u mnie się już chyba nauczyli, że moje życie, moje sprawy, moje względy medyczne są tylko moje... A szczegóły znają nieliczni... Mam ochotę to upiję się do nieprzytomności (w sumie dawno mi się nie zdarzyło), mam ochotę to nie wypiję nic... A mam ochotę to pójdę po kwas chlebowy lub cokolwiek innego i nikomu nic do tego 8-)

Żurawina w każdej postaci, najlepiej sok 100% bez dodatku cukru. Można dodawać do wody z cytryna. Tak ogólnie dobrze pobrałaś mocz? Ja kiedyś pobrałam w totalnym biegu, w publicznej toalecie, bez przygotowania i wyszło takie kongo, ze nie moglam uwierzyć, że nie odczuwam żadnych objawów i pobrałam jeszcze raz tak jak Bóg przykazał i mocz czysty. Co do żurawiny świetnie zakwasza mocz, a bakterie nie lubią środowiska kwasnego, przy bakteriach w ulk moczowym powinnaś mieć zasadowe pH moczu.

Dziewczyny, dopiszcie mnie proszę do konwersacji. Lekarka po ostatniej wizycie zaprosiła na kolejną dopiero za 3-4 tyg, czy to ok czas? Nie zbyt długi?

Kochane a powiedzcie mi czy Was też ciągną pachwiny ? Ja mam takie uczucie dziwne właśnie jakby mnie coś uciskało w pachwinie czasem w jednej czasem w drugiej ale zazwyczaj czuje cały dzień takie coś 🙈 a co do cmentarza to sama jestem przerażona.... Bo biorąc pod uwagę że mdli mnie na każdy praktycznie zapach 🙄😔 nie wiem czy zaopatrzyć się w woreczki czy trzymać się blisko żywopłotu 🙈🥴 ale cóż zrobić muszę się zmobilizować i przetrwać 😎💪 byle nie spotkać żadnych ciotek wypsikanych spirytusowymi "perfumami "....🤣

reklama
Dzień dobry, bo w sumie pisałam ale się nawet nie przywitałam 😁
U mnie dzisiaj fatalna noc 😵 odkrecilam synowi kaloryfer w nocy żeby się nagrzalo w pokoju i przekręcilam za mocno i na pierwszej pobudce o 23 miał już prawie 27* w pokoju 🥴 więc budził się co chwilę na picie a ja nie miałam jak tego wywietrzyć 🙄
Jeszcze całą noc na maksa ciągnęły i bolały mnie piersi że nie mogłam się ułożyć... Kurcze, z synem też mnie bolały ale nie pamiętam w sumie czy aż takie akcje miałam 😳
Do tego syn wstał na stary czas więc o 5:38 mieliśmy pobudkę... Kill me 🪓

Czekam aż mąż się obudzi bo był wczoraj popić z przyjacielem, sprzedam my młodego i idę spać 🥱
Miłego dnia 🌹

Do góry