reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny, jestem wstrząśnięta 😓 nie wiem jakie miałyście nastawienia rok temu kiedy TK wyskoczył z tym swoim prawem antyaborcyjnym ale właśnie czytałam o młodej kobiecie która w 22tc trafiła do szpitala z bezwodziem. Lekarze czekali aż serce płodu samo przestanie bić chociaż nie miało już żadnych szans na przeżycie... W tym czasie kobieta doznała wstrząsu septycznego i zmarła 🥺 nie wierzę w to co czytam... Przecież zdrowie i życie matki miało być najważniejszą przesłanką. Nje wyobrażam sobie co musi czuć jej rodzina. I to nie jest nigdzie nagłośnione... Co za chory kraj 🤯
Ja też o tym czytalam, a nie dalej jak z trzy dni temu o zagranicznym przypadku sprzed kilku lat, oczywiście w kraju mocno katolickim. Kurcze, to okropne, że ktoś decyduje za nas.😖

reklama
Moze się nie znam, ale chyba dla lekarzy to inna ranga :/ Ja znam sprawę, gdzie lekarz specjalnie nie powiedział matce na prenatalnych, że jej dziecko ma źle rozwinięte kończyny :/
To jest zatajenie informacji przed pacjentką, jeszcze inny paragraf, bo pacjent ma prawo do pełnej informacji...

To teraz posypią się procesy o zaniedbania - wg mnie przynajmniej powinny
Szkoda tylko że to nie przywróci życia... 🙄 mój lekarz jest bardzo negatywnie na naszą partię nastawiony, na każdej wizycie coś na nich kurw*uje 😁 no ale to niczego nie zmienia... Przykre to jest że niby demokratyczne państwo a jak przyszło co do czego to banda pacanów zadecydowała za nas 🥺

Szkoda tylko że to nie przywróci życia... 🙄 mój lekarz jest bardzo negatywnie na naszą partię nastawiony, na każdej wizycie coś na nich kurw*uje 😁 no ale to niczego nie zmienia... Przykre to jest że niby demokratyczne państwo a jak przyszło co do czego to banda pacanów zadecydowała za nas 🥺
To nie pamiętam czyje słowa, ale ktoś tam powiedział że jak widzi ilu baranów chodzi po ulicy zaczyna być przeciwny demokracji...

Jesli chodzi o palenie to przeszkadza mi to. Mogli by to zakazac, albo tak podniesc ceny 😂
Moja szwagierka jest w ciazy i pali, przy pierwszym tez palila. Nawet przy malym pali. Byly z tesciowa ostatnio u mnie prosze grzecznie aby nie palily w domu to otworzyly sobie balkon 👿 nie potrzebuje takich gosci! Moj sie dostosował, pali na balkonie

Jesli chodzi o palenie to przeszkadza mi to. Mogli by to zakazac, albo tak podniesc ceny [emoji23]
Moja szwagierka jest w ciazy i pali, przy pierwszym tez palila. Nawet przy malym pali. Byly z tesciowa ostatnio u mnie prosze grzecznie aby nie palily w domu to otworzyly sobie balkon [emoji49] nie potrzebuje takich gosci! Moj sie dostosował, pali na balkonie
Trzeba było je zamknąć na balkonie [emoji6]
Ja mam takich sąsiadów.. przewietrzyć domu Ni mogę, bo co chwilę któryś skur**** w oknie stoi/siedzi i pali..

Ja bym ochrzanila jak by ktoś mi zapalił w domu.. Jak paliłam to na zewnątrz.. Z daleka od synka.. I jak miałam gości to też na zewnątrz palili.. Nie pozwoliła bym w domu.. Ktoś powie ze można palić w ciazy.. Mama moja z ostatnia córka paliła w ciąży. Siostra choruje non stop na zapalenie krtani i tchawicy.. Mama paliła w dokumentach od kąd przesłała palić w domu. Młoda zdrowa.. Także dostała mama ochrzan od nas i idzie na zewnątrz palić.. . Nie wyobrażam sobie mieć mdłości co mi towarzyszą od kilku dni i czuć ten smród... Chyba bym z łazienki nie wychodziła..
A w tych mdłościach pomaga mi właśnie świeże powietrze.. Bez zapachu

reklama
Moze się nie znam, ale chyba dla lekarzy to inna ranga :/ Ja znam sprawę, gdzie lekarz specjalnie nie powiedział matce na prenatalnych, że jej dziecko ma źle rozwinięte kończyny :/
Jest na tiktoku taka dziewczyna... Przed nią lekarz zataił że dziecko urodzi się chore. Albo na jutubie ją oglądałam 🤔 generalnie dziewczynka rozwija się super ale ma rączki wywinietę w dwie strony i coś z nóżkami że nie umie chodzić tylko pełza. Lekarz ma odebrane już prawa do wykonywania zawodu 🙄

Do góry