reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny ma któraś z Was aparat ortodontyczny ? Ja właśnie mam to nieszczęście i zaczynają się rozkminy.. 😉 niby na płynach do płukania jest ze kobiety w ciąży nie mają stosować, a znowu widziałam strony o higienie jamy ustnej ciężarnych gdzie polecają szczególną dbałość o jamę ustna i zalecają płyny typu eludril care (w ulotce niby nie stosować, chociaż piszą ze jest bez alkoholu) 🤷‍♀️ czy z aparatem, czy bez używacie płyny do płukania jamy ustnej?

Ja rzuciłam palenie raz dwa jak zobaczyłam 2kreski. Też byłam nałogowym palaczem.. Ale zdrowie mojego dziecka jest ważniejsze.. Po 1po łożysku widać kto palił.. Po 2 może i dziecko urodzi się zdrowe.. Ale dziecko też rodzi się z nałogiem.. A po za tym jak można np zapalić fajke i zaraz przykładać do piersi dziecko. Przecież to smierdzi.. Od kad jestem w ciąży pytam się mojego czy też tak śmierdzialam 😂😂😂 skoro jestem w stanie wyeliminować ryzyko palac to jestem za.. A widząc kobiety z brzuchem i z fajka nasuwa mi się jedno słowo na język.. Wiem ze to trudne.. Ale jest to warte...

Dziewczyny ma któraś z Was aparat ortodontyczny ? Ja właśnie mam to nieszczęście i zaczynają się rozkminy.. 😉 niby na płynach do płukania jest ze kobiety w ciąży nie mają stosować, a znowu widziałam strony o higienie jamy ustnej ciężarnych gdzie polecają szczególną dbałość o jamę ustna i zalecają płyny typu eludril care (w ulotce niby nie stosować, chociaż piszą ze jest bez alkoholu) 🤷‍♀️ czy z aparatem, czy bez używacie płyny do płukania jamy ustnej?
Jak nie jest przebadane na kobietach w ciąży nie mogą napisać inaczej... Często z powodu braku badań jest ostrzeżenie...

Ja akurat mam, licówki, ale bylam, na wizycie 2 tyg temu u gin i narazie kazal, stosować wszystko jak do tej pory, w 1 ciazy tez mi nic nie zmienił, uzywalam plynow do plukania listerin i synowi nic nie bylo.

Ja używam plyn bo jak czuje niesmak w buzi to mi pomaga :)

Kiedyś wrzucałam, ale nie wiem czy na tę grupę:
IMG_20211031_100529.jpg

reklama
Dziewczyny,w badaniu moczu wyszły mi liczne bakterie i od ginekologa dostałam zalecenie, żeby brać urosept. Nie miałam żadnych objawów, a teraz po trzech dniach brania tabletek dość mocno odczuwam dolegliwości ze strony przewodu moczowego. Jakieś rady?

Do góry