reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Hej z mojej strony jestem wspomnianą "podglądaczka" i trochę nie rozumiem negowania takiej postawy, po 1 nie nadążam z czytaniem każdego posta których umówmy się jest sporo, a po 2 jestem w ciąży zagrożonej, i na ten moment wolę pozostać cichym obserwatorem raczej kibicując Wam i czekając na mój dalszy ciąg zdarzeń niż nakręcając się na moją ciążę, stąd postów też mało. Trochę tej formy weryfikacji nie rozumiem bo dlaczego też mam się super udzielać sama będąc w pierwszej nieksiazkowej ciąży więc nie mogąc np służyć radą. Jeżeli ta grupa ma wyglądać tak że jest jakiś przymus wypowiadania się i pisania 50?? postów to można mnie z góry wykreślić :(.
Mnie bynajmniej nie przeszkadza to że ktoś się nie udziela wolna wola, grupa jest otwarta, proszę bardzo podczytuj i jak tylko jesteśmy w stanie jakoś pomóc swoim doświadczeniem to super. Myślę że bardziej chodzi o późniejszy etap ciąży bo wtedy pewno pojawią się zdjęcia brzuszków itd stąd pomysł grupy zamkniętej aby było w niej trochę prywatności 😊 jeśli z Nami zostaniesz to fajnie byłoby poznać Ciebie i twoja historię anonimowo nie będziemy wstanie ci doradzić lub wesprzeć 😉

reklama
Witam [emoji1765][emoji1765]

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem [emoji4]

@Magdalena09 - wizyta 30.10

Powodzenia na dzisiejszej wizycie! Za dobre wiadomości i piękne widoki! [emoji1364][emoji3508]

@Bosiek - wizyta 02.11 priv
@MamaLama - wizyta 02.11
@joszka - wizyta 02.11
@mfifi04 - wizyta 02.11 NFZ
@Paati - wizyta 02.11
@Mamafasolki - wizyta 03.11
@Iza-09 - wizyta 03.11
@Kejjt - wizyta 03.11
@Angelr - wizyta 04.11
@Florestyna - wizyta 04.11
@Eevee - wizyta 04.11
@Lilkafil - wizyta 04.11
@ksiezna23 - wizyta 04.11
@Hmmmm - wizyta 05.11
@Mayred91 - wizyta 08.11
@Anolik - wizyta 09.11
@Aniaaq - wizyta 10.11
@paxi_ab - wizyta 15.11
@PsychoPatka91 - wizyta 16.11
@zaskoczONA - wizyta 17.11 prenatalne
@Paulina_N - wizyta 18.11
@Hmmmm - wizyta 18.11 usg genetyczne
@Passtelova - wizyta 26.11

Za bety do nieba i za Kropki, aby zechciały z nami zostać [emoji1364][emoji1364]
Mam wizytę 2.11 mam nadzieje, ze usłyszę serduszko [emoji3590]

Ja urodziłam 14 dni przed terminem i 1 dzień przed terminem. [emoji16]
No mi wedlug usg termin wyszedł na 5 czerwca, ale pewnie to się jeszcze zmieni. Gdzieś czytałam, że kobiety rzadko rodzą dokladnie w terminie wg OM. A moja mama mnie i moją młodszą siostrę urodziła naturalnie dokladnie co do dnia wedlug OM.[emoji4]

Mialam tak przez pierwsze kilka dni, teraz mózg na chwilę wrócił na swoje miejsce 🙈 ale też plotłam jakieś głupoty, przestawiałam wyrazy w zdaniach na zasadzie "weź zakupy na tą reklamówkę" 😁

A ja mam pytanie czy zauważacie nadal taki nawał śluzu? Ja zauważyłam że jest go już u mnie zdecydowanie mniej, dzisiaj miałam prawie czystą bieliznę 🙄 a wydaje mi się że ten śluz jest ważny 🤔
u mnie bardzo różnie. Raz dużo białego że cała bielizna/wkładka jest brudna, a raz prawie nic 😊

Wyjaśnienie zostało napisane powyżej cyt " i na ten moment wolę pozostać cichym obserwatorem raczej kibicując Wam i czekając na mój dalszy ciąg zdarzeń niż nakręcając się na moją ciążę, stąd postów też mało. ",
czyli powtarzając podkreślam "na ten moment" dla mnie forum to miejsce przede wszystkim dzielenia się wiedzą i wsparciem a widzę że robi się wybrana grupa, więc ok ja mogę zostać na grupie publicznej jak dziewczyny wyżej pisały nie zniknie, nie mam potrzeby tworzenia zamkniętego kręgu, bo nie to jest celem mojego uczestnictwa, ani postowanie na siłę. Zamykam temat.
Przepraszam, ale dla mnie trochę pretensje "z du**". Jest utworzona jedna grupa prywatna, za tydzień może powstać druga a za miesiąc trzecia i czwarta. Przecież jest dowolność w tym wszystkim. To jest internet i forum. To ludzie tworzą grupę, każdy ma wolną wolę i jeśli będzie czuł się bardziej komfortowo pisząc tam a nie tutaj to tak będzie. Tyle.
To trochę tak jakby mieć pretensje do Onet.pl że nie piszą o pierwszych objawach ciąży (pewnie piszą, głupi przykład) a ja akurat w tym momencie chcę o tym poczytać 😎
Poza tym jest na tym forum mnóstwo innych wątków, gdzie można szukać wsparcia i czytać, gdzie pewnie nie ma prywatnej grupy jeśli tak kogoś strasznie to razi.
A grożenie, że "nie muszę być w waszej grupie" i w pretensjonalnym tonie "Zamykam temat"... Cóż 😎

Pisze dopiero dzisiaj, bo wizyta była ok 18, później pojechaliśmy na zakupy i tak zleciało.

Po wizycie, wczoraj 6+2, wszystko prawidłowe i biło [emoji3590], nawet przez pół sekundy je słyszałam.. prawie się poryczalam w gabinecie [emoji24][emoji24] termin mam na 23.06 więc prezent na dzień ojca [emoji16]
Powiem Wam że tak się strasznie bałam tej pierwszej wizyty, w pierwszej ciąży niestety nie doczekałam nawet zarodka, więc się bałam że będzie powtórka, ale całe szczęście wszystko jest idealne i lekarz powiedział że mogę się cieszyć ciąża i się nie martwić, chociaż wiadomo że jeszcze nie do końca w to wierzę [emoji4]
Pytałam jak to jest z seksem, bo nie ukrywam że ja też troszkę męża odstawiłam, chyba ze strachu trochę. Ale powiedział że jak najbardziej można, ale bez szaleństw [emoji12]
super

Macie też takie wrażenie że hormony działają Wam na mózg? Ja w ciążach jestem po prostu ogłupiała i mam problemy z myśleniem i to już od samego początku, już nie wspomnę o koordynacji.. 🤦‍♀️
U mnie wachania nastroju czasami się pokazuja. Zrobilam się czepialska. Nie mogę się skupić,zdarza mi się zapominać. Ale to normalne.

reklama
Trochę rozumiem ciche obserwatorki. Na forum jestem kilka miesięcy, zdarzyło mi się napisać kilka postów na początku, wtedy jeszcze nie byłam w ciąży, a zaczęliśmy już myśleć o dziecku. Powiem,że byłam ciemna w temacie ,no może nie do końca, ale czytając forum mogłam się uspokoić i nie nakręcać. Bo każda z nas jest inna. Inaczej odczuwa. Pamiętam jak dowiedziałam się o ciąży,wtedy zaczęłam czytać strona po stronie,kojarzyć fakty od siebie. To mi bardzo dużo dało. Wcześniej na starczkach,teraz tu .zajęło to trochę czasu,też miałam podejrzenie CP... takie czytanie nie zastąpi porady czy wizyty lekarskiej,ale jakoś wewnętrznie uspokaja. Przynajmniej tak było w moim przypadku. Sprawa jest jeszcze świeża, bo to było ok 3 tygodnie temu, byłam sama jak palec! I właśnie wy, wasze posty mnie mobilizowały. Najpierw szpital,pozniej beta, termin laparoskopii, koszmar. Ale też co do mało aktywnych i podglądaczek rozumiem te , roszczenia,. Najpierw euforia , później niepewność. Znam to. Jednak po to tu jesteśmy,aby wymieniać się informacjami. Mi pisanie,czasem nawet za często pewnie 😊 bardzo pomogło. Pisałam co mi do głowy przyszło i dzięki temu też przetrwałam. Cieszę się,że was mam,🥰🥳.

Do góry