reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny, ja właśnie wróciłam z wizyty i jest piękny pęcherzyk 1,08 cm ❤️ Dzisiaj 5+3, kolejna wizyta na 8 listopada i mam mieć wtedy założoną kartę ciąży. Pierwszy raz wyszłam od lekarza i dostałam dobre wieści, aż sobie zdjęcie powiesiłam na lodówce 😅
Dostałam też heparynę, więc już jestem konkretnie obstawiona lekami.
Było widać już pęcherzyk żółtkowy? Fajnie ze uspokoiła Cię ta wizyta ☺🥰

reklama
Na sutki i swędzące piersi polecam taki żel z Rosmana z AA z serii Mommy. Kupiłam wczoraj i moje sutki mi dziękują 🙈

W ogóle miałam dzisiaj tak straszne sny, że się nie mogę pozbierac. Powinnam dawno wstać do pracy, a ja leżę i próbuje rozkminić skąd mi się to wzięło w głowie...
ja też mam okropne sny. Tak pogmatwane i męczące budzę się z bólem głowy i cała spocona 🙈 cała pierwszą ciążę do porodu tak miałam:/

Eh dziewczyny mam panikę.
Nie dość, że mi ten lekarz odwołał pierwszą wizytę, to jeszcze dzisiaj mam bóle jak na miesiączkę.
Nie wiem czy jest to normalne.
Teraz miałam więcej śluzu i jest niby biały ale znalazłam taki brudny czopek wśród tej bieli i nie był jakiś brązowy, ale dziwny.
Nie wiem czy już panikować. W kwietniu poroniłam w podobnym czasie i już mam panikę oczywiście.
w zdrowej ciąży miałam bóle miesiączkowe gdzieś do 9-10 tygodnia. Wszystko było ok. Śluzu cały czas mam dużo ale ja biorę też luteinę, a Ty coś bierzesz dopochwowo?

reklama
Jestem ,już po wizycie. Wszystko jest dobrze,
Bąbel ma 4,7mm, serduszko bije, słychać jest prawidło.
Kartę ciąży założy mi gin. Za 3 tygodnie.
Póki co termin pasuje idealnie z terminem z om czyli 18.06.
Pobrano mi krew, niestety badania genetyczne z krwii nadal u nas nie są refundowane, ale chętnie je wykonamy. Mam również zrobić termin na usg genetyczne w plradni.

Już mi nieco lepiej na żołądku, na szczęście reklamówka się nie przydała 🤣
gratulacje! 😘

Do góry