reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Ale to w tedy będę musiała płacić za każde USG genetyczne ..
Nie. Ja dostaje i dostawlaam w 1 ciazy skierowania od gin prywatnie i chodziłam na NFZ do diabetologa, nefrologa, kardiologa i, prenatalne tez mialam za darmo. Jedynie obydwoje prywatni pracują w szpitalu ginekologicznym w Krakowie, jeśli to cos moze zmienić. Recepty też miałam ze zniżką. Jedynie za "krew" placilam 🤔

Nie. Ja dostaje i dostawlaam w 1 ciazy skierowania od gin prywatnie i chodziłam na NFZ do diabetologa, nefrologa, kardiologa i, prenatalne tez mialam za darmo. Jedynie obydwoje prywatni pracują w szpitalu ginekologicznym w Krakowie, jeśli to cos moze zmienić. Recepty też miałam ze zniżką. Jedynie za "krew" placilam 🤔
Aaaaa rozumiem. Nie wiedziałam że lekarz prywatnie może dać skierowanie na prenatalne.. A ciekawe bo ten gin wykonuje prenatalne. Więc ciekawe cxy on by mi zrobił na NFZ.. Popytam za 2tyg 😅

Aaaaa rozumiem. Nie wiedziałam że lekarz prywatnie może dać skierowanie na prenatalne.. A ciekawe bo ten gin wykonuje prenatalne. Więc ciekawe cxy on by mi zrobił na NFZ.. Popytam za 2tyg 😅
A prenatalne masz na myśli zwykle usg w celu diagnozy genetycznej i anatomicznej, tak? Czy juz chodzi Ci o testy nifty itp?

Dziewczyny, czujecie jakieś wzmożone pragnienie? 🙄 ja mogłabym obleciec na dwóch szklankach wody w ciągu dnia a dzisiaj nie umiem się niczym napić... Ciągle mnie suszy 🙈

A prenatalne masz na myśli zwykle usg w celu diagnozy genetycznej i anatomicznej, tak? Czy juz chodzi Ci o testy nifty itp?
Tak chodzi mi o USG genetyczne 😅 nifty nie będę robić raczej.. Ale chce skorzystać z badań na NFZ prenatalnych. Nienwiem dokładnie co wchodzi w skład tych badań.. Bo będę miała pierwszy raz.. I nie wiem nawet jak to ogarnąć.. Nie łapie się w tym.. Chodzi o to że należą mi się badania prenatalne pomimo że mam 25lat, że względu na to że mój synek miał wadę genetyczną.. I właśnie nie wiem czy gienekolog prywatny może mi wystawić takie skierowanie.. Czy taki ginekolog nie może i muszę iść do giną na NFZ żeby mi takie skierowanie dał..

reklama
Do góry