reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Hej dziewiuszki!
przed 9 wpadam na badanie beta HCG i jak beda wyniki od razu przesyłam :D Ciekawe jaki przyrost. 😍
hej! Ja już po becie, zrobiłam po 7, więc po 13 powinnam mieć wyniki 😊 teraz jestem w pracy do 17, więc mam nadzieję, że dzień mi szybko zleci. Jak dostanę wynik to wtedy zadzwonie do lekarza i umowię wizytę, myślę, że za 3 tyg, bo dzisiaj dopiero 4+2

reklama
Tak patrze w swoja kartę i wszystkie badania mam za free tylko prowadzenie ciaży płatne. Tak zapytam bo i tak skierowanie na badania bedzie musiał wystawić lekarz z medicover. Nie będzie miał z tym problemu? Przerabiałaś już to może?
W moim pakiecie mam spis i ilość badań, które mogę wykonać na każdą ciążę. W zeszlym roku o to się dopytwałam (nie pamietam czy na infolinii czy w recepcji) i na podstawie karty ciąży mogę robić te badania. Nie muszę miec lekarza prowadzącego w medicoverze ani umawiac specjalnie wizyty po skierowanie. Jak to w praktyce wygląda to się dopiero przekonam..

Tez sie wahałam, ale jak wyczytalam jakie drogie badania są to zdecydowanie stwierdzilam ze bede prowadzić na nfz a prywatnie raz na jakis czas pójdę by sprawdzić czy na pewno dobrze jest :) Mozna i tak.
ja będę chodzić prywatnie, bo nie wyobrażam sobie innego lekarza niż mój, ale w tej ciąży będę, mądrzejsza i zapisałam się blisko domu na NFZ, żeby chociaż badania mieć zlecane na fundusz

Nie bo nie. Chociażby dlatego że o tych badaniach wiem tylko z forum których przeczytałam lekarz mi nic o tym nie mówił wiec nie mam zamiaru być mądrzejsza od niego. A jak powiedziałam ze cos tam przeczytałam to zabronił mi czytać bo na zawal można zejść czytając internet. Ufam lekarzowi i czekam co będzie kazał dalej robić.
mój ginekolog, po informacji, że przed @ mam 3-4 dni plamienia, a sama faza lutealna trwa maksymalnie 9-10 dni nie zlecił mi żadnych badań i kazał się cieszyć, że mam owulację. Czy go posłuchałam? Nie. Zaczęłam brać niepokalanek, oznaczyłam progesteron, wzięłam się za tarczycę, bo jak się okazało, chyba ona była problemem. Może dzięki temu, a może nie, jestem teraz w ciąży. Myślę, że zdrowo jest jednak nie ufac w 100% lekarzom. Nawet tym najwybitniejszym.

Nie ma wolnego terminu do mojego lekarza w przyszlym tygodniu i dopiero na 18.10 jestem umówiona.
Ale na szczęscie jutro mam wizytę na 18.30, ktorą wczesniej umówilam i jej nie anulowalam wiec przynajmniej leki mi wypisze i może pecherzyk uda się zobaczyć [emoji16]

A ktoś wie gdzie w Warszawie dobrze iść prywatnie do ginekologa? Tak żeby nie zdarł miliona monet? Prowadzenie ciąży będę mieć w enel-medzie z pakietu z pracy ale chciałabym iść na jakieś dodatkowe konsultacje bo Pani ginekolog nie była najbardziej kontaktowa 😅

Tylko ze co prawda bolesna jest ale jest jeśli będę miała poronić to nic tego nie zmieni i miliony badań i miliony leków. Bo jeśli ciaza jest od początku spisana na straty nic nie pomoże. Mimo że zrobię wszystko ja już jestem przygotowana na najgorsze. W czwartek i piątek przepłakałam całe dnie w sobote i niedziele doszłam do ładu ze sobą i czekam bo tak naprawdę tyle mogę. Stosować się do rad lekarza i czekać. Nie zmienię swojej decyzji. Szczeze liczyłam na jakieś wsparcie na forum a nie zrobienie ze mnie niewiadomo jak nieodpowiedzialnej osoby. Nieodpowiedzialna bym była jakbym do lekarza nie poszła 10 minut po zauważeniu plamienia

Tez sie wahałam, ale jak wyczytalam jakie drogie badania są to zdecydowanie stwierdzilam ze bede prowadzić na nfz a prywatnie raz na jakis czas pójdę by sprawdzić czy na pewno dobrze jest :) Mozna i tak.
To też jest jakieś rozwiązanie :). Ja na nfz zapisałam się do lekarza, który ma w większości dobre opinie ale trafiło się kilka, że gbur i mało rozmowy 🤣 mało tego nie pracuje w żadnym szpitalu..muszę się sama przekonać czy dla mnie będzie ok 🙂. Z kolei prywatnie mam przecudowną lekarkę ale za pakiet prowadzenia musiałabym wybulić pewnie ok 3800 zł. Pozostaje jeszcze medicover ale na wizyty do tych dobrych trzeba polować 🤣 i nie jestem pewna czy mam to w pakiecie. Ahhhhh trudne to wybory a to dopiero sam początek 😂

reklama
Tylko ze co prawda bolesna jest ale jest jeśli będę miała poronić to nic tego nie zmieni i miliony badań i miliony leków. Bo jeśli ciaza jest od początku spisana na straty nic nie pomoże. Mimo że zrobię wszystko ja już jestem przygotowana na najgorsze. W czwartek i piątek przepłakałam całe dnie w sobote i niedziele doszłam do ładu ze sobą i czekam bo tak naprawdę tyle mogę. Stosować się do rad lekarza i czekać. Nie zmienię swojej decyzji. Szczeze liczyłam na jakieś wsparcie na forum a nie zrobienie ze mnie niewiadomo jak nieodpowiedzialnej osoby. Nieodpowiedzialna bym była jakbym do lekarza nie poszła 10 minut po zauważeniu plamienia
absolutnie nie chcę cię wbić w ziemię. Przepraszam, że na ciebie naskoczylam. Super, że zareagowałaś. Bardziej dziwi mnie postawa lekarza, który daje tabsy jak tiktaki bez żadnych badań. Mi zawsze zapala się czerwona lampka, bo przecież badania powinny być podstawą. Zawsze.

Do góry