reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Nie sprawdzałam ją wogole antybetowa jestem i anty badaniowa. Dal dupka to mimo wszystko na podniesienie progesteronu. Powiedział że jak przyjdę 6.10 to pomyślimy czy badania dodatkowe będzie trzeba robić i pocieszył ze nie jest to jeszcze sprawa przegrana. Ja za to zapłakana do niego wpadłam se masakra
czekaj. Masz plamienia i nie zrobisz badań, bo nie?

reklama
Hej dziewiuszki!
przed 9 wpadam na badanie beta HCG i jak beda wyniki od razu przesyłam :D Ciekawe jaki przyrost. 😍
Czekamy :) ja też będę robić dzisiaj i w środę :) byłam wczoraj na IP bo miałam jakieś brunatne chwilowe plamienie :( ale potem ustało i niby wszystko wporzadku :) dzisiaj mam lekarza . Pół nocy nie spałam zeschizowana że dostałam okres kiepsko się czuje i często kłują mnie jajniki :( mam nadzieję że wszystko będzie ok :(

czekaj. Masz plamienia i nie zrobisz badań, bo nie?
Nie bo nie. Chociażby dlatego że o tych badaniach wiem tylko z forum których przeczytałam lekarz mi nic o tym nie mówił wiec nie mam zamiaru być mądrzejsza od niego. A jak powiedziałam ze cos tam przeczytałam to zabronił mi czytać bo na zawal można zejść czytając internet. Ufam lekarzowi i czekam co będzie kazał dalej robić.

Nie bo nie. Chociażby dlatego że o tych badaniach wiem tylko z forum których przeczytałam lekarz mi nic o tym nie mówił wiec nie mam zamiaru być mądrzejsza od niego. A jak powiedziałam ze cos tam przeczytałam to zabronił mi czytać bo na zawal można zejść czytając internet. Ufam lekarzowi i czekam co będzie kazał dalej robić.
Mam przyjaciółkę, która chodziła do podobnego typu lekarza. Efekt był taki, ze ja już dawno mialam porobione badania zlecone przez mojego gina (byłyśmy w tym samym czasie w ciazy). Mam tu na myśli badania na HCV, hiv, wr i parę innych tego typu, włącznie z gr krwi. A jej lekarz nic nie zlecił, jak pytała, mówił, że nie potrzeba. Ba, nawet stwierdził, że urodzi sn, mimo, ze wcześniej miała kilka cesarek. Kiedy trafiła przedwcześnie z bólami na IP, przyjęła ja sama ordynatorka. Jak się dowoedziala, że lekarz nie zlecił badań, a do tego stwierdził, że kumpela ma rodzic sn, mało typa nie udusiła. Zadzwoniła do niego, zfypala z góry na dół i magicznie znalazło się skierowanie na potrzebne badania..

Czasem warto posłuchać, co mówią inne dziewczyny, zwłaszcza o badaniach. Można samemu podrazyc temat i wtedy albo iść albo nie.

Nie jesteśmy w przedszkolu, żeby odpowiadać nie bo nie. Za chwilę masz być mamą, co nie zrobisz dziecku badań bo pediatra stwierdzi że zbędne? Jak mój syn urodził się chory zauważyłam to ja, nie lekarze czy pielęgniarki (z kilkudziesięcioletnim stażem!)- ja, młoda mama. Myślisz że mnie pokierowali gdziekolwiek? Nie. Wszystko sama, na własną rękę, od lekarza do lekarza jak po nitce do kłębka..

Pamiętaj, tu chodzi o Ciebie i Twoje dziecko.

Mam przyjaciółkę, która chodziła do podobnego typu lekarza. Efekt był taki, ze ja już dawno mialam porobione badania zlecone przez mojego gina (byłyśmy w tym samym czasie w ciazy). Mam tu na myśli badania na HCV, hiv, wr i parę innych tego typu, włącznie z gr krwi. A jej lekarz nic nie zlecił, jak pytała, mówił, że nie potrzeba. Ba, nawet stwierdził, że urodzi sn, mimo, ze wcześniej miała kilka cesarek. Kiedy trafiła przedwcześnie z bólami na IP, przyjęła ja sama ordynatorka. Jak się dowoedziala, że lekarz nie zlecił badań, a do tego stwierdził, że kumpela ma rodzic sn, mało typa nie udusiła. Zadzwoniła do niego, zfypala z góry na dół i magicznie znalazło się skierowanie na potrzebne badania..

Czasem warto posłuchać, co mówią inne dziewczyny, zwłaszcza o badaniach. Można samemu podrazyc temat i wtedy albo iść albo nie.

Nie jesteśmy w przedszkolu, żeby odpowiadać nie bo nie. Za chwilę masz być mamą, co nie zrobisz dziecku badań bo pediatra stwierdzi że zbędne? Jak mój syn urodził się chory zauważyłam to ja, nie lekarze czy pielęgniarki (z kilkudziesięcioletnim stażem!)- ja, młoda mama. Myślisz że mnie pokierowali gdziekolwiek? Nie. Wszystko sama, na własną rękę, od lekarza do lekarza jak po nitce do kłębka..

Pamiętaj, tu chodzi o Ciebie i Twoje dziecko.
Rozumiem o co wam chodzi to nie tak ze mowie nie to nie. Lekarz mi wyraźnie powiedzoal ze mam przyjść w środę zobaczymy jak sytuacja sie rozwija i zlecimy badania środa juz pojutrze. Chyba bym się czuła jak głupek idąc do lekarza słysząc prosze zrobić progesteron na 12. 10 a ja wyskoczę wyskoczę tekstem już mam zrobiony. Co mam odpowiedzieć na pytanie po co Pani zribila przed wizytą jak nic nie mówiłem. Mimo braku badań dal mi dupka wiec progesteron biore I to duża dawkę. Jedna ciaze u niego juz przeszlam cala i zdrowa 6 latkę mam obok. To jest najlepszy lekarz w okolicy wiec mam zaufanie do tego co mi karze robic. Wiec jak pójdę do niego w środę powie ze mam robić badania i jakie to polecę biegiem w czwartek. Ja rozumiem że macie dobre chęci i nie chce wam wpierac swojego poprostu łykając tabletki i grzecznie leżąc poczekam do środy.
I tak uważam się za odpowiedzialna matkę i dlatego nie leczę siebie ani swojej 6 letniej córki z forum ani googli bo na poczatku czytałam wszystko co się dało i szczeze po tym co idzie się naczytac to dawno już powinniśmy wszyscy poumierać.

reklama
Do góry