reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Ja mam od zawsze problemy z zatokami (alergia głównie, sama woda leci jak już) I zawsze tylko krople aloes eukaliptus pomagały (w aerozolu), ale boję się ich stosować.. spróbuję tej soli i masz majerankową. W dzień jest jeszcze jakoś, ale w nocy lipex.
Gałganek Aliny ;) czosnek na noc do sypialni w ilości na wampiry ;)

reklama
Dziewczyny, jak to jest z tymi prenatalnym? Mam 25lat.. Ale miałam synka z wada genetyczną. Czyli teraz należy mi się badanie prenatalne? Jak to wygląda? Lekarz daje skierowanie?
Powinnaś dostać. Ja przy zagrożonej ciazy dostalam skierowanie do poradnii patologii ciąży i z tego ramienia badania
Dziewczyny, czy któraś z Was robi sobie zastrzyki z heparyny? Macie jakieś wskazówki? Bo mnie to dzisiaj czeka 🙈 Najbardziej przeraża mnie wbijanie igły - robicie to szybko, za jednym zamachem czy raczej powoli?
Ja robie i robilam 1 ciaze i połóg :) mnie mnie bolalo daleko od pępka - minimalnie 2 cm odstępu, max nie ma. Sobie robie takie siniaki xD a pacjenci nie mieli 😅

Zle zaznaczona mialam wizyte na 19 listopada ale u prosilam by mnie przyjęli. Uf... Bo leki mi się koncza. Bardzo pomocna pani dr. Jestem wdzięczna, nie wiem czy, ja zle zapisałam, czy oni ale nie wazne :)

Ja mam to samo, też warcze.. Śmieje się a za chwilę impuls mam jakiś i zmiana 180° i zaraz złość.. Mój rozumie ale nie zawsze jest wyrozumiały 😅w dodatku nie pale fajek od kad jestem w ciąży 😅to już wogole.. Idę spać o 21 mój kończy pracę o 21 zanim się ogarnie ja już śpię 😅😋 więc w tym miesiącu raz były przytulanki 😅 oby się to zmieniło 😅

W Warszawie teraz płaciłam 420zl (wizyta, USG, cytologia)
Jednak nawet u prof hab bym się nie zdecydowała...

Co do libido - moje zawsze było wysokie... I jest, ale partner się troszkę boi...

Ogólnie jem średnio i bardzo nieregularnie (od zawsze - nie mam uczucia głodu - jem z nudów, albo jak mnie coś natknie - więc śniadanie potrafię zjeść o 20 8-) )

Wczoraj wyskoczył z hasłem, że jak jestem w ciąży z jego dzieckiem to będzie na mnie wymuszał regularniejsze jedzenie :-p

reklama
Jednak nawet u prof hab bym się nie zdecydowała...

Co do libido - moje zawsze było wysokie... I jest, ale partner się troszkę boi...

Ogólnie jem średnio i bardzo nieregularnie (od zawsze - nie mam uczucia głodu - jem z nudów, albo jak mnie coś natknie - więc śniadanie potrafię zjeść o 20 8-) )

Wczoraj wyskoczył z hasłem, że jak jestem w ciąży z jego dzieckiem to będzie na mnie wymuszał regularniejsze jedzenie :-p
U mnie mąż o oczadział całkiem, jak nie mam ochoty na jedzenie to wymyślą co może iść mi kupić [emoji50] ostatnio robil kanapki z kajzerek. Mowie, zjem max dwie kajzerki, zrobil 3.. zjadłam ledwo 2.. wczoraj był w sklepie, kupił mi principolo, zawsze lubiłam, ale teraz mnie odrzuciło.. coś czuję, że następny raz kupi ogórki kiszone [emoji38]

Do góry