reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Ja mam od zawsze problemy z zatokami (alergia głównie, sama woda leci jak już) I zawsze tylko krople aloes eukaliptus pomagały (w aerozolu), ale boję się ich stosować.. spróbuję tej soli i masz majerankową. W dzień jest jeszcze jakoś, ale w nocy lipex.
Gałganek Aliny ;) czosnek na noc do sypialni w ilości na wampiry ;)

reklama
Dziewczyny, jak to jest z tymi prenatalnym? Mam 25lat.. Ale miałam synka z wada genetyczną. Czyli teraz należy mi się badanie prenatalne? Jak to wygląda? Lekarz daje skierowanie?
Powinnaś dostać. Ja przy zagrożonej ciazy dostalam skierowanie do poradnii patologii ciąży i z tego ramienia badania
Dziewczyny, czy któraś z Was robi sobie zastrzyki z heparyny? Macie jakieś wskazówki? Bo mnie to dzisiaj czeka 🙈 Najbardziej przeraża mnie wbijanie igły - robicie to szybko, za jednym zamachem czy raczej powoli?
Ja robie i robilam 1 ciaze i połóg :) mnie mnie bolalo daleko od pępka - minimalnie 2 cm odstępu, max nie ma. Sobie robie takie siniaki xD a pacjenci nie mieli 😅

Zle zaznaczona mialam wizyte na 19 listopada ale u prosilam by mnie przyjęli. Uf... Bo leki mi się koncza. Bardzo pomocna pani dr. Jestem wdzięczna, nie wiem czy, ja zle zapisałam, czy oni ale nie wazne :)

Ja mam to samo, też warcze.. Śmieje się a za chwilę impuls mam jakiś i zmiana 180° i zaraz złość.. Mój rozumie ale nie zawsze jest wyrozumiały 😅w dodatku nie pale fajek od kad jestem w ciąży 😅to już wogole.. Idę spać o 21 mój kończy pracę o 21 zanim się ogarnie ja już śpię 😅😋 więc w tym miesiącu raz były przytulanki 😅 oby się to zmieniło 😅

W Warszawie teraz płaciłam 420zl (wizyta, USG, cytologia)
Jednak nawet u prof hab bym się nie zdecydowała...

Co do libido - moje zawsze było wysokie... I jest, ale partner się troszkę boi...

Ogólnie jem średnio i bardzo nieregularnie (od zawsze - nie mam uczucia głodu - jem z nudów, albo jak mnie coś natknie - więc śniadanie potrafię zjeść o 20 8-) )

Wczoraj wyskoczył z hasłem, że jak jestem w ciąży z jego dzieckiem to będzie na mnie wymuszał regularniejsze jedzenie :-p

reklama
Jednak nawet u prof hab bym się nie zdecydowała...

Co do libido - moje zawsze było wysokie... I jest, ale partner się troszkę boi...

Ogólnie jem średnio i bardzo nieregularnie (od zawsze - nie mam uczucia głodu - jem z nudów, albo jak mnie coś natknie - więc śniadanie potrafię zjeść o 20 8-) )

Wczoraj wyskoczył z hasłem, że jak jestem w ciąży z jego dzieckiem to będzie na mnie wymuszał regularniejsze jedzenie :-p
U mnie mąż o oczadział całkiem, jak nie mam ochoty na jedzenie to wymyślą co może iść mi kupić [emoji50] ostatnio robil kanapki z kajzerek. Mowie, zjem max dwie kajzerki, zrobil 3.. zjadłam ledwo 2.. wczoraj był w sklepie, kupił mi principolo, zawsze lubiłam, ale teraz mnie odrzuciło.. coś czuję, że następny raz kupi ogórki kiszone [emoji38]

Do góry