MamaLama
Fanka BB :)
My zaszczepieni- po 2 dawki.A na covida się szczepilyscie?
Nie oceniam, nie komentować będę. Bo to decyzja każdego. Ale pytam z ciekawości
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
My zaszczepieni- po 2 dawki.A na covida się szczepilyscie?
Nie oceniam, nie komentować będę. Bo to decyzja każdego. Ale pytam z ciekawości
O, a Orłowski też mi odradzali...
Ja chyba wolę się doszczepić jak będę karmiła, przeciwciała ponoć też przenikają do pokarmu matki...To też biorę pod uwagę. Raczej skłaniam się do szczepienia w II trymestrze, ale nie rozmawiałam jeszcze o tym z lekarzem.
Moja przyjaciółka właśnie zaszepiła się, a karmi piersią i jeden dzień miała gorączkę i ręka ją bolała, a tak to dobrze się czuje. Jak będzie u mnie wszystko w porządku to chyba też tak zrobię.Ja chyba wolę się doszczepić jak będę karmiła, przeciwciała ponoć też przenikają do pokarmu matki...
A wydaje mi się że lepiej i szybciej można zareagować niż jakby coś się stało z dzieckiem w okresie prenatalnym...
Ja nie. Ponoć czasem bywa że w takich warunkach domowych nie udaje się znaleźć tętna i niepotrzebny tylko stres dla matki.Mamuski, myślicie kupić detektor tętna płodu?
Ja musiałam jechać na lody
No właśnie sama nie wiem....Ja mialam się zwszczepic, ale przeziębiłam się strasznie wiec musialam odłożyć to na dwa tygodnie po wyzdrowieniu, ale zrobilam test i ch..ja z tego wyszło W I trymestrze nie moge sie szczepic. Moze w II mi sie uda.
Hm To musisz lekarza sie zapytac. Gorzej jak bedziesz miala goraczke itp, bo nie mozna zbijać.. Moze w II trymestrze bedzie bezpieczniej?
Ja już też nie wiem Teraz mi przyjaciolka napisala ze jej ginekolog (w tym moj, bo ide do niego w piatek) Nie radzi jej sie szczepic na razie. Prosi zeby uważała na siebie ale na razie nie chce zeby sie szczepiła.No właśnie sama nie wiem....
Ja nieMamuski, myślicie kupić detektor tętna płodu?
Też nie zamierzam kupować detektora...Mamuski, myślicie kupić detektor tętna płodu?