reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

A ja uwielbiam Karową [emoji87]
Leżałam tam 2 razy co prawda nie na położniczym tylko na endokrynologiczno ginekologicznym, ale opieka tam to anioły w ludzkiej odsłonie.
Nigdzie nie spotkało mnie tyle dobra w szpitalu co tam.
Jeden lekarz tylko gbur i prostak, ale reszta obledna [emoji3059]
Nad Karową też się zastanawiam, tak jak i IMiD na Kasprzaka, ale Kasprzaka mnie przestraszyło tym, że są molochem... Miałam znajomą na oddziale (nie położniczym) to dobrze że podała mi który budynek i które piętro bo bym nie trafiła... A i tak troszkę między tymi budynkami pobladziłam...

Na Karową mam kiepski dojazd ZTM (a to jednak mój podstawowy środek transportu).

Jak się nie dostanę na żelazną to sprawdzę Karową.

Też słyszałam, że łatwiej się dostać Rodzić do szpitala gdzie prowadzisz ciążę... Druga sprawa, że ja w ciąży z córką byłam taka panikara że na IP u nich (na Madalińskiego) byłam średnio co 1-2 tygodnie :-D

Najlepszy dojazd (chociaż też dość daleko ode mnie) mam do MSWiA, ale słyszałam, że tam był zrobiony szpital covidowy, a jednak wolałabym nie rodzić z covidem "nieopodal", nawet jak już nie są, to sytuacja w tej pandemii się potrafi zmieniać - póki co zachorowań przyrasta etc to wolę jednak nie ryzykować...

Ostatnia edycja:
reklama
A na covida się szczepilyscie?
Nie oceniam, nie komentować będę. Bo to decyzja każdego. Ale pytam z ciekawości
Ja mialam się zwszczepic, ale przeziębiłam się strasznie wiec musialam odłożyć to na dwa tygodnie po wyzdrowieniu, ale zrobilam test i ch..ja z tego wyszło 😅 W I trymestrze nie moge sie szczepic. Moze w II mi sie uda. 😅
No, ja nigdy się nie szczepilam.

@angeliskax no, ja właśnie też nie. I się zastanawiam, bo syn w żłobku i co roku coś na jesieni / zima przyniósł.

@Jetkaa tak i chętnie bym wzięła trzecią dawkę
Hm To musisz lekarza sie zapytac. Gorzej jak bedziesz miala goraczke itp, bo nie mozna zbijać.. Moze w II trymestrze bedzie bezpieczniej?

Właśnie chcę się na żelazną zgłosić. Starynkiewicza mi odradzała przyjaciółka, poza tym byłam tam kiedyś (przy pustym jaju płodowym) na IP... Wyglądało alla głęboki PRL... Budynek zresztą odstrasza z zewnątrz...

Pierwszą ciążę miałam na Madalińskiego, tylko na żelazną mam bliżej i jednak zależałoby mi na 3 stopniu referencyjnosci (na Madalińskiego mają tylko 2)

Starynkiewicza w połowie września zakończyła remont ;) i jeżeli chodzi o wystrój to aktualnie chyba najlepszy w związku z tym

Kurcze ja mam chyba dzisiaj gorszy dzień. Zaczynam się martwić że nie robiłam tej bety i nic nie wiem. Wizytę mam na 25 i boje się że znowu będzie brak serduszka i po fakcie. Staram się myśleć pozytywnie ale ciągle się martwię. Rano było wesoło a teraz mam nagła zmiane nastorju i wszystko mnie drażni. Jakby tak można było na chwilę mózg wyłączyć 😂
Masz wizytę wtedy kiedy ja! Takze damy radę! 🤩

A ja uwielbiam Karową [emoji87]
Leżałam tam 2 razy co prawda nie na położniczym tylko na endokrynologiczno ginekologicznym, ale opieka tam to anioły w ludzkiej odsłonie.
Nigdzie nie spotkało mnie tyle dobra w szpitalu co tam.
Jeden lekarz tylko gbur i prostak, ale reszta obledna [emoji3059]
No ja właśnie miałam hsg na Karowej i bardzo dobre miałam doświadczenia, miłe Panie pielęgniarki i personel, ale o rodzeniu po prostu czytałam złe opinie. No nic jeszcze dużo czasu do porodu można myśleć i zgłębiać temat. Pewnie najlepiej będzie rodzić po prostu tam gdzie lekarz prowadzący czyli na Karowej.

Nie wiem, z zewnątrz straszy 😂🤣
Tak, wiem, nie powinno oceniać się książki po okładce, ale... 😅

Nie no jasne, ale we wewnątrz już nie ma prlu jeżeli ktoś się o to boi.
No i wiesz Orłowski też starszy i zewnątrz i wewnątrz - ale życzyłabym sobie takiego wsparcia i takiej opieki w każdym państwowym szpitalu na każdym oddziale

reklama
Do góry