reklama
Alicja to moje ukochane imie dla dziewczynkiOdnośnie imion to by zawsze wybieramy razem, musi się obojgu podobać i się nie upieram na żaden wybór jeśli mąż mówi "nie".
Jeśli będzie dziewczynka to pewnie będzie Alicja, bo tak miała mieć na imię moja córka. No i zmieniliśmy zdanie, tzn mąż zmienił, bo u niego w byłej pracy jego przełożonemu urodziło się dziecko i nazwał je Alicja, i ciągle opowiadał Alicja to, Alicja tamto, że mężowi tak zbrzydło imię że musieliśmy zmienić
Ale mówi że już minęło tyle czasu że już mu przeszła niechęć (już tam nie pracuje). W sumie imion dla dziewczynek ładnych co nam się wspólnie podobają jest tyle że jeszcze zobaczymy czy na tym stanie.
Gorzej z imieniem dla chłopca, bo już z pierwszym synkiem mieliśmy problem co wybrać, ja mam duże wymagania odnośnie dopasowania do naszego nazwiska i przez to większość odpada
Termin mam na 6 czerwca no już trzecieCześć Kamejka! Gratulacje! Na kiedy termin? U Ciebie już trzecie dziecko będzie!
Wow ciekawa jestem jak się ta sprawa potoczy a chciałabys żeby była bliźniacza?Ja już po wizycie . Wszystko idzie ok. Aktualnie mam wpisane 5.1tc
W dalszym ciągu mam podejrzenie ciąży bliźniaczej. Dalej są 2 pęcherzyki ale jeden większy jeden mniejszy.
I lekarz podejrzewa że ten 2 albo później zaczol rosnąć albo już się wchłania. 25 mam kolejną wizytę to będzie 7 tc i będzie już wszystko wiadomo jak sprawa wygląda
W Zębie byłam na zielonej szkole w podstawówce i tam pierwszy raz w życiu się zakochałam także mam mile wspomnienia z tym miejscemJa jestem z zakopanego a dokładnie z zębu
U mnie na szczęście w normieMnie dziś naszło na fasolkę po bretońsku
Dziewczyny też Wam się popsuła cera?? Jestem cała w pryszczach.. Jak nigdy nie miałam tak piersi, i buzia cała w pryszczach
Ja w 1 ciazy mialam i na nfz i prywatnie oboje o sobie wiedzieli a jeszcze kiedyś pracowali razem, wiec zadnwgo problemu nie byłoJuż nie będę kombinować, zrobię prywatnie i już. I nie będę tego ukrywać przed ginekolog prowadzącą, normalnie jej pokaże wynik na wizycie, chyba się nie będzie o to oburzać
olka11135
Fanka BB :)
Zdaję sobie sprawę że to tylko zabawa, wróżenie z fusów...
A za płeć dziecka odpowiada przede wszystkim genetyka (X czy Y)...
A za nasze samopoczucie i stan zdrowia/skóry głównie hormony...
Ja lepiej wyglądałam w ciąży z córką - ale i moja świadomość żywienia była inna i w ogóle wszystko inne. Poza tym też słyszałam, że jak córka nie odbiera urody mamie to dlatego, że jest do taty podoba no i u nas w sumie się sprawdza. Z innych głupot to jeszcze - owulacja z lewego to dziewczynka, z prawego chłopczyk. No i powtarzany już wszędzie chiński kalendarz płci (u nas się sprawdza, jakby ktoś chciał się bawić trzeba pamiętać że lata muszą być skończone nie rocznikowe) - ale wiadomo to wszystko żartem
Mayred91
W sumie to bym chciała dlaczego nie, jak już się tyle staramy to jak będzie 1 czy 2 to bez znaczenia byle zdroweNo widzisz. Właśnie. Więc na NFZ jak lekarz chce to zrobi.
Pewnie to jest też kwestia tego że ma sprzęt to USG w gabinecie?
Hmm przemyślę jeszcze zmianę lekarza... Może znajdę kogoś innego blisko domu.
A co do lekarza to tak mój ma sprzęt w gabinecie więc może to jest przyczyną tego że USG jest odrazu a nie że skierowaniem
Anolik
moja pierwsza córka miała być Alicja, ale tak kopała w brzuchu, że się śmialiśmy, że Alicja to za grzecznie dla niej i ostatecznie została nazwana Ada teraz tak na prawdę jest mam wszystko jedno co do płci, chcę tylko zdrowego maluszka, ale fajnie by było mieć parkę i zobaczyć jak wychowuje się chłopcaAlicja to moje ukochane imie dla dziewczynki
Hmmmm
U mnie z prawego była i dziewczyna i chłopczyk... I puste jajo płodowe i ciąża biochemiczna i ciąża pozamaciczna również... Stąd była praktycznie pewność, że lewy nieaktywny... I po 20 latach się obudził...Ja lepiej wyglądałam w ciąży z córką - ale i moja świadomość żywienia była inna i w ogóle wszystko inne. Poza tym też słyszałam, że jak córka nie odbiera urody mamie to dlatego, że jest do taty podoba no i u nas w sumie się sprawdza. Z innych głupot to jeszcze - owulacja z lewego to dziewczynka, z prawego chłopczyk. No i powtarzany już wszędzie chiński kalendarz płci (u nas się sprawdza, jakby ktoś chciał się bawić trzeba pamiętać że lata muszą być skończone nie rocznikowe) - ale wiadomo to wszystko żartem
reklama
U
uzytkowniczkaa
Gość
Mój lekarz mi robił USG a 26 zrobi kolejne bo ma wpisane już w papierach wczesniej też miałam USG normalnie robione co wizytę ... Chyba zależy od lekarzaNa nfz przysługuje 1 usg w każdym trymestrze. Oczywiście sa lekarze, którzy robia zawsze. Jeski chcesz tylko na nfz to moze na forum na fb kobiety cos podpowiedzą