reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

A jak pomyślę ze przy synie poszlam od razu n
w pracy mam taką sytuację, że pracuje w systemie 4 dni w tygodniu po 10h i jeden dzień mam wolny. Jak powiem o ciąży to będę znowu normalnie 8h x5, więc nie spieszy mi się, bo dzień wolny mi bardzo pasuje. Dodatkowo na tym etapie niestety wszystko jest jeszcze takie kruche, nie chciałabym robić zamieszania. Raz poronilam i wtedy bardzo trudno było mi o tym informować, na szczęście wiedziała tylko najbliższa rodzina
Współczuję. Mnie życie nauczylo niestety ze zawsze moze sie cos stać. Wiec rozumiem. Ja jestem pielęgniarka i niestety nie dam rady wszystkiego i wszędzie robic od początku.

reklama
Witam 🤰🏽🤰🏽

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

@patkaaa98 - wizyta 14.10
@Mayred91 - wizyta 14.10 priv

Powodzenia dziewczyny, za piękne widoki ✊🏼✊🏼

@Mayred91 - wizyta 15.10 NFZ
@Shee92 - wizyta 18.10
@Mamafasolki - wizyta 18.10
@paxi_ab - wizyta 18.10
@joszka - wizyta 18.10
@ilonaz - wizyta 19.10
@MamaLama - wizyta 20.10
@angeliskax - wizyta 22.10 NFZ
@angeliskax - wizyta 25.10 priv
@Joannaa24 - wizyta 25.10
@Eevee - wizyta 25.10
@Najra - wizyta 26.10

Za bety do nieba i za Kropki, aby zechciały z nami zostać ✊🏼✊🏼
To ja sie dodam jesli, mozna...
15.10 2 weryfikacja. Bety i 19.10,wizyta nfz. 2.11 wizyta prywatna

Pytanie jaki jest szef 🤔 jesli nie jest dogadany to niestety przedłuży do dnia porodu :(
Nie przedluzy jesli powie o ciazy na dłużej. Gdyby powiedziala to przedłużyłby do dnia porodu. A wiesz dlaczego? Bo im sie nie opłaca zeby pracownica byla na macierzynskim bedac na umowie, bo sie jej wtedy zbiera zalegly urlop który będzie musiała wykorzystać a on to bedzie placil. Dlatego pracodawcy zwykle decydują się na przedłużenie do dnia porodu a jak ktoś będzie chciał wrocic moze wrocic po macierzynskim zaczynając od nowa bez urlopów itp.

Witam 🤰🏽🤰🏽

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

@patkaaa98 - wizyta 14.10
@Mayred91 - wizyta 14.10 priv

Powodzenia dziewczyny, za piękne widoki ✊🏼✊🏼

@Mayred91 - wizyta 15.10 NFZ
@Shee92 - wizyta 18.10
@Mamafasolki - wizyta 18.10
@paxi_ab - wizyta 18.10
@joszka - wizyta 18.10
@ilonaz - wizyta 19.10
@MamaLama - wizyta 20.10
@angeliskax - wizyta 22.10 NFZ
@angeliskax - wizyta 25.10 priv
@Joannaa24 - wizyta 25.10
@Eevee - wizyta 25.10
@Najra - wizyta 26.10

Za bety do nieba i za Kropki, aby zechciały z nami zostać ✊🏼✊🏼
Proszę o d dopisanie mnie :) 21.10 prywatnie 17.20 😇

Nie przedluzy jesli powie o ciazy na dłużej. Gdyby powiedziala to przedłużyłby do dnia porodu. A wiesz dlaczego? Bo im sie nie opłaca zeby pracownica byla na macierzynskim bedac na umowie, bo sie jej wtedy zbiera zalegly urlop który będzie musiała wykorzystać a on to bedzie placil. Dlatego pracodawcy zwykle decydują się na przedłużenie do dnia porodu a jak ktoś będzie chciał wrocic moze wrocic po macierzynskim zaczynając od nowa bez urlopów itp.
Mój poprzedni szef zwolnił dziewczynę w trybie natychmiastowym która po okresie próbnym okazała się być w ciąży. Oczywiście tu była jawna próba wyłudzenia (w sensie ukryta ciąża). Także z tymi szefami różnie bywa. Wydaje mi się że warto być również szczerym w tej kwestii jednak :D

reklama
Mój poprzedni szef zwolnił dziewczynę w trybie natychmiastowym która po okresie próbnym okazała się być w ciąży. Oczywiście tu była jawna próba wyłudzenia (w sensie ukryta ciąża). Także z tymi szefami różnie bywa. Wydaje mi się że warto być również szczerym w tej kwestii jednak :D

Jaki cudem można ukryć ciąże? Gdzie masz prawny obowiązek informowania o ciąży pracodawcę? Zwolnienie natychmiastowe może być tylko i wyłącznie na podstawie zwolnienia dyscyplinarnego - jakie są przesłanki do zwolnienia dyscyplinarnego również masz jasno określone i uwaga nie jest to ciąża

Do góry