reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Dzięki [emoji16]
O kurczę no to faktycznie szybciutko :D Ja ogólnie mam duży brzuch (u mnie rodzinna jest oponka) więc u mnie nie będzie widać za szybko. Chociaż mam bardzo zaokrąglone podbrzusze i balonik jest większy niż za pierwszym razem.
Życzę ci ładnego okrąglaczka na święta. :D

Rozumiem. Ja robiłam na mutacje i niby przy takich samych dziewczyny biora i acard i heparynę. Dzwonilam do lekarza mam przyjść jutro z wynikiem bety. Wie ze nic nie znaczy ale porozmawiać odnośnie tej heparyny. Ogolem nie widział potrzeby aby stosowała to. Nie wiem w takim razie czy warto go namawiać na to czy nie.
No i właśnie masz ten sam problem co ja :D bo też widzę wszędzie że heparyna lub duphaston i mnie to męczy. Póki co czekam do pierwszej wizyty 25.10 i zobaczymy. Wtedy będzie już 6t5d i może coś więcej się dowiem. Trzymam emocje na wodzy i myślę sobie że przecież to lekarz, wie co robi :)

szkoda ze za porozumieniem podpisałaś. Bo nie musiałaś
najważniejsze, że da się to odkręcić. Dziewczyna składa zaświadczenie, że w momencie podpisywania nie wiedziała, że jest w ciąży i MUSZĄ cofnąć to. Pamiętajcie, że ja sama złożyłam wypowiedzenie. Cofnęli, bo nie mieli wyboru. Aczkolwiek ja mam z nimi tak dobrze, że nawet gdyby kodeks pracy mi tego nie zapewniał to poszliby na rękę. @Mamamonia88 jak będziesz potrzebowała pomocy, pisz na priv.

Dziewczyny, a ja mam takie pytanie... Jest tu może któraś z przyszłych mamusiek na własnej działalności?[emoji28]
Ja! [emoji137]I to chyba jest całkowicie normalne. Każda ciąża jest inna. Nawet dziewczyny tu często wspominają, że to druga czy trzecia ciąża i każda wyglądała inaczej. Zarówno jeśli chodzi o wyniki jak i o objawy. Tym nie masz co się przejmować. Ważne żeby rosło ładnie, a u Ciebie rośnie[emoji6] Znam też przypadki dziewczyn gdzie beta nie rosła wzorowo a z ciążą było wszystko ok. Najważniejsze i najtrudniejsze chyba to zachować spokój i nie martwić się na zapas. Ja w poprzedniej ciąży byłam bardzo zafiksowana na badanie bety. Mama położna, więc co jechala na dyżur kazałam sobie pobierac krew i sprawdzać[emoji1787] Nerwy i stres był straszny, bo tak się martwiłam i nakręciłam czy dobrze rośnie. W końcu dostałam zakaz na betę[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][/QUOTE]Spodziewałam się ale byłam ciekawa czy któraś ma porównanie wartości [emoji4] ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam o becie, w drugiej pierwszy przyrost był 100% a po tygodniu już tylko 53% i niestety potwierdziło się później, że to już byla oznaką, stąd beta jest dla mnie jednak trochę wyznacznikiem, ale wiem, że przyrost a nie wartość ma znaczenie [emoji6]

najważniejsze, że da się to odkręcić. Dziewczyna składa zaświadczenie, że w momencie podpisywania nie wiedziała, że jest w ciąży i MUSZĄ cofnąć to. Pamiętajcie, że ja sama złożyłam wypowiedzenie. Cofnęli, bo nie mieli wyboru. Aczkolwiek ja mam z nimi tak dobrze, że nawet gdyby kodeks pracy mi tego nie zapewniał to poszliby na rękę. @Mamamonia88 jak będziesz potrzebowała pomocy, pisz na priv.
oczywiście że muszą cofnąć

reklama
Do góry