reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

A co z art. 177 ust. 1, pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy? Z tego co pamiętam, te 12 tygodni jest wtedy, kiedy skończy się UoP przed 12 tygodniem - pracodawca nie ma obowiązku przedłużać. "
§ 3. Umowa o pracę zawarta na czas określony albo na okres próbny
przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego
miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu. "
O, to nie wiedziałam. Myślałam, że można do 12 tygodnia zwolnić.

reklama
Za porozumieniem stron okazało się dziś że na moje miejsce przyszła siostrzenica jednej z pracownic....🙄
Przynieś zaświadczenie o ciąży i powiedz, że w momencie podpisywania rozwiązania UoP nie byłaś świadoma swojego stanu. Muszą cofnąć wypowiedzenie i przywrócić do pracy.

PS jeśli nie będą chcieli - w każdym mieście jest darmowa pomoc prawna. Zwróć się do niej. Jedno pismo od prawnika powinno załatwić sprawę :)

Hejo witam wszystkich.
Czekam z niecierpliwością na piękne wasze przyrosty bety i za pozytywne wiadomości z wizyty.
Ja dziś mam gorszy dzień, w nocy spać prawie wcale nie umiałam a do tego od rana brzuch boli [emoji45]
Jutro wizyta na 12 może coś się u mnie wyjaśni.
Może tak boli bo faktycznie 2 bąbelki się rozwijają , ehhh tyle myśli w głowie

Mój syn był właśnie takim młodszym pęcherzykiem. To są dosłownie mm. Jeśli jest akcja serca, to moja ginekolog na prawdę nie robiła długiego USG.
mam wizytę za dwa tygodnie i lekarz zrobi mi USG, bo widać u mnie na tą chwilę tylko pęcherzyk, bez zarodka. Także serduszko powinno być już widoczne za te 2 tyg.

reklama
Pracowałam w tej firmie rok wypowiedzenie dostałam w trybie natychmiastowym ... Nie wiem czy to zgodne z prawem czy nie ... Ale podpisałam bo w momencie jak zobaczyłam pismo to zrobiło mi się słabo duszno i od razu chciałam tylko stamtąd wyjść 😔
w trybie natychmiastowym tylko jeżeli naruszylas kodeks pracy. A było tak? Jeśli w dniu wypowiedzenia byłaś w ciąży mają obowiązek Cie przywrócić

Do góry