reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

A co z art. 177 ust. 1, pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy? Z tego co pamiętam, te 12 tygodni jest wtedy, kiedy skończy się UoP przed 12 tygodniem - pracodawca nie ma obowiązku przedłużać. "
§ 3. Umowa o pracę zawarta na czas określony albo na okres próbny
przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego
miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu. "
O, to nie wiedziałam. Myślałam, że można do 12 tygodnia zwolnić.

reklama
Za porozumieniem stron okazało się dziś że na moje miejsce przyszła siostrzenica jednej z pracownic....🙄
Przynieś zaświadczenie o ciąży i powiedz, że w momencie podpisywania rozwiązania UoP nie byłaś świadoma swojego stanu. Muszą cofnąć wypowiedzenie i przywrócić do pracy.

PS jeśli nie będą chcieli - w każdym mieście jest darmowa pomoc prawna. Zwróć się do niej. Jedno pismo od prawnika powinno załatwić sprawę :)

Hejo witam wszystkich.
Czekam z niecierpliwością na piękne wasze przyrosty bety i za pozytywne wiadomości z wizyty.
Ja dziś mam gorszy dzień, w nocy spać prawie wcale nie umiałam a do tego od rana brzuch boli [emoji45]
Jutro wizyta na 12 może coś się u mnie wyjaśni.
Może tak boli bo faktycznie 2 bąbelki się rozwijają , ehhh tyle myśli w głowie

Mój syn był właśnie takim młodszym pęcherzykiem. To są dosłownie mm. Jeśli jest akcja serca, to moja ginekolog na prawdę nie robiła długiego USG.
mam wizytę za dwa tygodnie i lekarz zrobi mi USG, bo widać u mnie na tą chwilę tylko pęcherzyk, bez zarodka. Także serduszko powinno być już widoczne za te 2 tyg.

reklama
Pracowałam w tej firmie rok wypowiedzenie dostałam w trybie natychmiastowym ... Nie wiem czy to zgodne z prawem czy nie ... Ale podpisałam bo w momencie jak zobaczyłam pismo to zrobiło mi się słabo duszno i od razu chciałam tylko stamtąd wyjść 😔
w trybie natychmiastowym tylko jeżeli naruszylas kodeks pracy. A było tak? Jeśli w dniu wypowiedzenia byłaś w ciąży mają obowiązek Cie przywrócić

Do góry