reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Zaczyna mnie boleć ząb🥴 Wiecie może jak wygląda leczenie w ciąży? Pamiętam jak prawię 7 lat temu gdy byłam z synem w ciąży też bolał mnie ząb i dentysa średnio chcial go ruszać zalecił zmianę pasy i faktycznie pomogło ale tu problem raczej się tak nie rozwiąże jutro będę wydzwaniać po gabinetach...
Ja we wtorek byłam na borowaniu.Miałam rozłożone zakładanie plomby na 2 wizyty.Nie wiem co dokładnie u Ciebie dolega,ale raczej niechętnie robią znieczulenia.Jeśli chodzi o dziąsła to nadwrażliwość czy krwawienie podczas mycia to normalne w ciąży,ale zmiana pasty w takim przypadku chyba pomaga.

Dziewczyny z Wawy - da się w centrum lub okolicach znaleźć dentystę na NFZ?
ja chodzę od 2017 rokuna nfz w przychodni przy WAT (dalekie Bemowo, ale pomimo przeprowadzki nie zmieniłam). Za lepsze wypełnienia możesz zapłacić. W śródmieściu się nie orientuję

Ja we wtorek byłam na borowaniu.Miałam rozłożone zakładanie plomby na 2 wizyty.Nie wiem co dokładnie u Ciebie dolega,ale raczej niechętnie robią znieczulenia.Jeśli chodzi o dziąsła to nadwrażliwość czy krwawienie podczas mycia to normalne w ciąży,ale zmiana pasty w takim przypadku chyba pomaga.
A ty brałaś znieczulenie? ja jeszcze nigdy nie leczyłam bez znieczulenia zawsze wręcz proszę o końska dawkę i kurde boję się jak to teraz będzie

A ty brałaś znieczulenie? ja jeszcze nigdy nie leczyłam bez znieczulenia zawsze wręcz proszę o końska dawkę i kurde boję się jak to teraz będzie
Ja bez problemu mialam podane znieczulenie. Ba. Nawet leczenie kanałowe. Dentystka powiedziała, ze 2 trymestr jest najlepszy na leczenie zębów. Byłam na wizycie 2 tygodnie temu i kolejna pod koniec lutego.

Przede wszystkim dostałam już ogrom zaleceń, żeby nie całować malucha w usta a juz na pewno nie brać do ust jego smoczka ani poźniej łyżeczek. Szczególnie jeśli mamy problemy z próchnicą

Zaczyna mnie boleć ząb🥴 Wiecie może jak wygląda leczenie w ciąży? Pamiętam jak prawię 7 lat temu gdy byłam z synem w ciąży też bolał mnie ząb i dentysa średnio chcial go ruszać zalecił zmianę pasy i faktycznie pomogło ale tu problem raczej się tak nie rozwiąże jutro będę wydzwaniać po gabinetach...
Normalnie, idzies na wizyte, tylko powiedz ze jestes w ciazy. Znieczulenie normalnie mozesz wziac. Ja teraz chodze i lecze zeby i normalnie znieczulenie biore. W poprzedniej ciazy mialam nawet wyrywana 6 z dużym znieczuleniem i spoko.

Mnie wczoraj tez strasznie ząb zaczął bolec na sama noc 😕 dzisiaj już nie boli ale i tak jutro umawiam się z dentysta na sprawdzenie

Byłam u dentysty 3 tygodnie temu, normalnie znieczulenie. Idę też w środę na wymianę starej plomby.
W Warszawie na NFZ niestety nic nie polecę

reklama
Do góry