reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny myślała któraś z was o dostawcę na sam początek a w późniejszym czasie łóżeczko? Przy synu miałam łóżeczko i nie wiem jak to jest korzystać z dostawki może któraś z was miała?
My mamy łóżeczko, którego jeden bok można zastąpić taką belką i robi się dostawka. Zwykłe drewniane, o normalnych wymiarach. Mi się przy poprzednich dzieciach sprawdzało bardzo fajnie. Cena normalna, żadna wygórowana. A nie chciałam mieć dwóch mebli :)

reklama
Ja do tej pory to pewnie ze12 kg przytyłam.2 tygodnie temu było 69 to teraz może nawet i 13.Boję się ,że skończę z wagą ponad 80kg.Chłopak niby mówi,że tak bardzo nie widać po mnie,ale ja widzę.Nogi i piersi całe popękane.😢😢😓Sama jestem sobie winna bo niczego sobie nie odmawiam,ale chyba pora zacząć.Mam nadzieję, że synek nie da mi odpocząć i tym samym pomoże mi schudnąć😅
Ja 7kg do przodu i też wszyscy mówią że nie widać-ja widzę i czuje 😅, ale najbardziej przerażają mnie rozstępy na brzuchu, w sensie nie mam ich ale boję się że się pojawią 🤔

Ja 7kg do przodu i też wszyscy mówią że nie widać-ja widzę i czuje 😅, ale najbardziej przerażają mnie rozstępy na brzuchu, w sensie nie mam ich ale boję się że się pojawią 🤔
Co do rozstępów trzeba się po prostu pogodzić z myślą, że tak czy siak się pojawią i to całkiem naturalne 🙂 może lepiej Ci będzie jak poczytasz jak z nimi walczyć po porodzie, peelingi, kremy, ruch itp 😊 jest to genetyczne, ja będę miała na pewno 🤭

Echh zazdroszczę Wam dziewczyny, jak wiecie że wszystko jest ok. Ja się ciągle stresuje tymi poszerzonymi komorami... Oby to była fizjologia mojego malucha po prostu a nie jakąś nieprawidłowość. Czytałam nawet u mamyginekolog że to dosyć częste odchylenie od normy w usg połówkowym a wcale nie znaczy że musi być źle
Nie martw się na zapas. Jak byłam w ciąży z córką to ginekolog na USG też mi powiedział o poszerzonych komorach i bardzo się martwiłam. Kazał mi przyjść po dwóch tygodniach na USG żeby zobaczyć czy to się unormowało. To ile stresu zjadłam i ile głupot wyczytałam wtedy w internecie na ten temat to szok. Na USG poszłam i okazało się że wszystko jest w normie:) to się zdarza... Córka ma prawie 12 lat i jest ok:) będzie dobrze😊

My mamy łóżeczko, którego jeden bok można zastąpić taką belką i robi się dostawka. Zwykłe drewniane, o normalnych wymiarach. Mi się przy poprzednich dzieciach sprawdzało bardzo fajnie. Cena normalna, żadna wygórowana. A nie chciałam mieć dwóch mebli :)
A mogłabyś mi wysłać jakiegoś linka bo są różne te łóżeczka

Co do rozstępów trzeba się po prostu pogodzić z myślą, że tak czy siak się pojawią i to całkiem naturalne 🙂 może lepiej Ci będzie jak poczytasz jak z nimi walczyć po porodzie, peelingi, kremy, ruch itp 😊 jest to genetyczne, ja będę miała na pewno 🤭
Ja się smaruję mustelą.Na udach pojawiają się nowe,Ale brzuch na razie czysty.Nie wiem od czego to zależy bo wydaje mi się,że mimo wszystko bardziej urósł niż nogi 🤔

Ja się smaruję mustelą.Na udach pojawiają się nowe,Ale brzuch na razie czysty.Nie wiem od czego to zależy bo wydaje mi się,że mimo wszystko bardziej urósł niż nogi [emoji848]
Przeczytałam, że smarujesz się nutellą [emoji50] [emoji38]
Ja w pierwszej ciąży smarowałam się codziennie, było super..do ostatniego miesiąca. Najpierw poszedl mi jeden rozstęp wieczorem..rano jak wstałam cały brzuch był w zebrę..

Ja się smaruję mustelą.Na udach pojawiają się nowe,Ale brzuch na razie czysty.Nie wiem od czego to zależy bo wydaje mi się,że mimo wszystko bardziej urósł niż nogi 🤔
Też się smaruję Mustela i zwykłym balsamem, na razie nic nie mam, ale w rodzinie rozstępy pojawiają się na sam koniec ciąży 😅
Przeczytałam, że smarujesz się nutellą [emoji50] [emoji38]
Ja w pierwszej ciąży smarowałam się codziennie, było super..do ostatniego miesiąca. Najpierw poszedl mi jeden rozstęp wieczorem..rano jak wstałam cały brzuch był w zebrę..
Moja siostra miała tak samo, że do 37tc nic, a później z dnia na dzień się pojawiły rozstępy. U mnie pewnie będzie tak samo 😅

Byłam dzisiaj na badaniach połówkowych, na 100% będzie dziewczynka ❤️ wszystko prawidłowo rozwinięte, całe 339g szczęścia (20+1) 💓

reklama
Też się smaruję Mustela i zwykłym balsamem, na razie nic nie mam, ale w rodzinie rozstępy pojawiają się na sam koniec ciąży 😅

Moja siostra miała tak samo, że do 37tc nic, a później z dnia na dzień się pojawiły rozstępy. U mnie pewnie będzie tak samo 😅

Byłam dzisiaj na badaniach połówkowych, na 100% będzie dziewczynka ❤️ wszystko prawidłowo rozwinięte, całe 339g szczęścia (20+1) 💓
Cudownie ❤️

Do góry