No ja 22t1d to troszkę zmieniaJa na maj mam termin ale połówkowe miałam 19t4d
reklama
no to takNo ja 22t1d to troszkę zmienia
Nie za mała ta główka?Przed połowa jest w porządku, poza wykresem jest dopiero alarmująco, ale cały zakres wykresu to jest jako norma. Kropka na środku to po prostu średnia wielkość na dany wiek, a wszystko za na wykresie ale na boki tej kropki to nadal w normie. Małe odchyly są całkowicie normalne bo dziecko rośnie skokowo i jego poszczególne części ciała też. Za tydzień te kropki mogłyby wyglądać całkowicie inaczej.
Ja miałam kupować,ale uznałam,że skoro maluch kica całymi dniami i nocami to nie potrzeba.Momentami to się zastanawiam kiedy on śpiDziś przyszedł detektor
anetak25
Fanka BB :)
Też już o tym myślałam, ale w sumie jak dziecko się rusza, to odpuściłam. Chociaż dalej, mimo ruchów, jest stresik jak przez kilka godzin nie poczuję żadnego kopsnięcia. Potem leżę i się zastanawiam "haaaaaaalooo czy ktoś tam jeszcze na pewno jest???"Dziś przyszedł detektor
Dziewczyny, a jak u Was z tym "przypływem energii" w drugim trymestrze? Ja cały czas czuję się taka osłabiona, jakbym mogła to naprawdę spałabym z 15h na dobę. Męczy mnie to bardzo. Ano i boję się, że skoro ja ogólnie mam mało siły żeby tak po prostu sobie żyć, to skąd ja będę miała siłę, żeby potem urodzić i zajmować się dzieckiem:O
Ja jak tylko pomyślę sobie o maluchu i spojrzę na brzuch to od razu dostaję kopniaka.Często też jak zaczynamy z chłopakiem o nim rozmawiać to sam włącza się do dyskusji .Co do energii to u mnie zależy od dnia i samopoczucia.Teraz np.jestem przeziębiona i strasznie męczy mnie katar,który odebrał mi bardzo dużo energii.Ale mały tego wcale nie odczuwa bo kopsańce mają moc.Też się boję porodu,że nie dam rady i tam zejdę na sali.A po porodzie cieszę się,że przez latanie przy dziecku to chociaż schudne hahaTeż już o tym myślałam, ale w sumie jak dziecko się rusza, to odpuściłam. Chociaż dalej, mimo ruchów, jest stresik jak przez kilka godzin nie poczuję żadnego kopsnięcia. Potem leżę i się zastanawiam "haaaaaaalooo czy ktoś tam jeszcze na pewno jest???"
Dziewczyny, a jak u Was z tym "przypływem energii" w drugim trymestrze? Ja cały czas czuję się taka osłabiona, jakbym mogła to naprawdę spałabym z 15h na dobę. Męczy mnie to bardzo. Ano i boję się, że skoro ja ogólnie mam mało siły żeby tak po prostu sobie żyć, to skąd ja będę miała siłę, żeby potem urodzić i zajmować się dzieckiem:O
anetak25
Fanka BB :)
No u mnie z tymi ruchami to jest tak, że są dni kiedy maluch jest suuuperaktywny a są takie że sobie lekko popuka raz na kilka godzin (i w te dni ja odchodzę od zmysłów, że coś za mało tej aktywności w brzuchu)
Co do tego latania przy dziecku i schudnięcia to ciekawa jestem jak to będzie z powrotem do "formy". I ogólnie jak dużo przytyje jeszcze do porodu bo podobno teraz taki najbardziej intensywny wzrost wagi przed nami
Co do tego latania przy dziecku i schudnięcia to ciekawa jestem jak to będzie z powrotem do "formy". I ogólnie jak dużo przytyje jeszcze do porodu bo podobno teraz taki najbardziej intensywny wzrost wagi przed nami
Ja do tej pory to pewnie ze12 kg przytyłam.2 tygodnie temu było 69 to teraz może nawet i 13.Boję się ,że skończę z wagą ponad 80kg.Chłopak niby mówi,że tak bardzo nie widać po mnie,ale ja widzę.Nogi i piersi całe popękane.Sama jestem sobie winna bo niczego sobie nie odmawiam,ale chyba pora zacząć.Mam nadzieję, że synek nie da mi odpocząć i tym samym pomoże mi schudnąćNo u mnie z tymi ruchami to jest tak, że są dni kiedy maluch jest suuuperaktywny a są takie że sobie lekko popuka raz na kilka godzin (i w te dni ja odchodzę od zmysłów, że coś za mało tej aktywności w brzuchu)
reklama
Ja się właśnie zastanawiam jednak będzie to wygodniejsze w nocy, zwłaszcza na początkuDziewczyny myślała któraś z was o dostawcę na sam początek a w późniejszym czasie łóżeczko? Przy synu miałam łóżeczko i nie wiem jak to jest korzystać z dostawki może któraś z was miała?