reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Przepraszam Was najmocniej, ale nie dam rady nadrobić całego wątku ;) pytanie być może już było, więc przepraszam za ponowne :D może któraś z Was jest z Warszawy?
Ja jestem z Warszawy, dokładniej praktycznie centrum i będę chciała rodzić na Starynkiewicza (najbliżej i szpital 3stopnia referencji)

reklama
A całkiem dobrze [emoji4] ale w łożysku nic nie znaleźli, a mojego synka nie zbadali... Nawet nie histopatoligocznie [emoji17] lekarka nie dostała wiadomości, że chcemy zbadać... Jakieś burdel mieli, Hugo wie... Więc nawet nie wiadomo jak zadziałać i z czym zadziałać u mnie. Czy to we mnie coś nie tak, czy w synku było coś nie tak [emoji2370]
Ale bałagan [emoji17] ale Powiem Ci ze ja po swojej poprzedniej stracie w 20tc też się z tym bałaganem zderzyłam.. Kazali mi dzwonic i pytać czy maluszek już jest do odebrania, jak zadzwoniłam to nie mieli pojęcia gdzie jest, kto może go odebrać i w ogóle a ostatecznie odebralam go przekazanego w taki sposób że nigdy tego nie zapomnę.. Tyle tylko że hist pat zrobili które w moim wypadku i tak nie było potrzebne

I to jest paradoks naszego państwa... Wykłócają się na każdym kroku że każde życie jest ważne a później jak coś jednak pójdzie nie tak to kobiety ronią w nieludzkich warunkach, muszą łapać to co wypada do kubeczków i szukać w tych resztkach swojego maleństwa, a zmarłego ciałka nikt nie traktuje z należytym szacunkiem 😩

I to jest paradoks naszego państwa... Wykłócają się na każdym kroku że każde życie jest ważne a później jak coś jednak pójdzie nie tak to kobiety ronią w nieludzkich warunkach, muszą łapać to co wypada do kubeczków i szukać w tych resztkach swojego maleństwa, a zmarłego ciałka nikt nie traktuje z należytym szacunkiem 😩
Bo już umarło czyli nie jest życie...
Poza tym jak już się urodzi to nie jest życiem poczętym to też już jest zostawione samemu sobie 🤬😵

Ja jestem z Warszawy, dokładniej praktycznie centrum i będę chciała rodzić na Starynkiewicza (najbliżej i szpital 3stopnia referencji)
Masz może jakieś doświadczenia z tym szpitalem? Miałam dwa poprzednie cc w Bródnowskim i ogólnie mega sobie chwalę. Ale to było 5i 4 lata temu i nie wiem, jak jest teraz :)

Masz może jakieś doświadczenia z tym szpitalem? Miałam dwa poprzednie cc w Bródnowskim i ogólnie mega sobie chwalę. Ale to było 5i 4 lata temu i nie wiem, jak jest teraz :)
Nie mam, ale czytałam, że oddziały są po remontach.
12lat temu tam wylądowałam na sorze, gdzie podali mi w 26tc sterydy na rozwój płuc, ale udało się podrzynać ciążę.
Teraz prowadzę tam ciążę, ale byłam dopiero na 2 wizytach, bo wcześniej było ciężko z terminami to prowadziłam prywatnie.

Hej 🙂dziewczyny z niskim ciśnieniem , mam pytanie , czy mierzycie ciśnienie na obu rękach? Mam problem , bo gdy mierze na lewej górne ciśnienie nie przekracza 100 a na prawej tak i jest zawsze spora różnica 🤔

Hej 🙂dziewczyny z niskim ciśnieniem , mam pytanie , czy mierzycie ciśnienie na obu rękach? Mam problem , bo gdy mierze na lewej górne ciśnienie nie przekracza 100 a na prawej tak i jest zawsze spora różnica 🤔
Słyszałam, że to normalne i powinno się mierzyć z prawej (chyba że masz serce z prawej to wtedy z lewej ręki - i do pomiaru powinna być lekko zgięta na wysokości serca)

reklama
Do góry