reklama
Mimi94
Fanka BB :)
Noo.. Rosną jak na drożdżach [emoji3590]A dopiero co były nasze dzidziole malutkimi kropeczkami [emoji50] [emoji173]
Passtelova
Co to za wygibasy?Mój jak zawsze powyginany [emoji23][emoji23][emoji23]Zobacz załącznik 1347072
MamaLama
To tzw wyginam śmiało ciało :>Co to za wygibasy? [emoji23]
Kundlica
Kurde, a ja nie wiedziałam co to za parametr i pomyślałam że ciśnienie a mam tak jak Ty.. Będę 20go na wyzicie to zapytam.Dziewczyny byłam jakieś 2 tyg temu na prenatalnych i bardzo martwi mnie niski przepływ w lewej tętnicy...[emoji17] Macie jakieś spostrzeżenia na ten temat ?
@Navi @zaskoczONA dopiero tworzę listę która wyślę w czwartek, żeby nie pisać z każdą pojedyncza osoba do Ani [emoji4] kiedy zbierałam listę widocznie akurat nie byłyście aktywne i dlatego na nią nie trafiłyście. Wymóg jest 20 postów na naszym forum, a potem myślę, że każda będzie umiała łatwo ocenić osoby duchy na prywatnej grupie i czasem będziemy robić porządki. Na razie wszystkie aktywne [emoji4]
Navi
Ok, super. Myślałam że to jest jakoś od razu, ale będę w takim bądź razie cierpliwie czekaćKurde, a ja nie wiedziałam co to za parametr i pomyślałam że ciśnienie a mam tak jak Ty.. Będę 20go na wyzicie to zapytam.
@Navi @zaskoczONA dopiero tworzę listę która wyślę w czwartek, żeby nie pisać z każdą pojedyncza osoba do Ani [emoji4] kiedy zbierałam listę widocznie akurat nie byłyście aktywne i dlatego na nią nie trafiłyście. Wymóg jest 20 postów na naszym forum, a potem myślę, że każda będzie umiała łatwo ocenić osoby duchy na prywatnej grupie i czasem będziemy robić porządki. Na razie wszystkie aktywne [emoji4]
Mimi94
Ostatnio mam same takie jego zdjęcia [emoji23][emoji2356]Co to za wygibasy? [emoji23]
Leży główką w dół a przyjdzie do porodu to się przekręci i dupką będzie chciał wyjść... Na bank tak będzie bo to mój syn! [emoji3590][emoji23][emoji23]
angeliskax
Moderator
No wlasnie wczesniej bylo lepiej bo moglysmy wyslac link i można było się dodać za zgodą administratora. Teraz musi byc wysłana lista do założycielki i trochę to trwa zanim udzieli zgodyOk, super. Myślałam że to jest jakoś od razu, ale będę w takim bądź razie cierpliwie czekać
Mama_n.s.
jestem w tyle strasznie bo czytań wiadomości dopiero z 6.12 przez totalny brak czasu ostatnio. Mój mąż ostatnio od pediatry usłyszał że chyba wiemy że teraz to CC i że przy drugim dziecku już powinnam mieć CC bo duże dzieci rodze i mam szczęście że mnie nie rozerwało ....teraz tylko to mi w głowie siedzi szczerze...pierwsze rodziłam na i nacieki mnie nawet nie wiem kiedy ale on mi później mówił że widział że zaraz strzeli a lepsze równe cięcie. Do tego miałam znieczulenie. Drugie nie nacieli mnie a młoda nie mogła barków przecisnac i patrzyli cały czas w szpitalu czy na pewno nie uszkodzone. Pękłam na 1 szwa tylko to ona śmiała się że kosmetyka żeby mąż pretensji nie miał i on to słyszał bo rodził ze mną i śmiech. Nie miałam znieczulenia i więcej go nie chce. Miałam za drugim razem gaz ale nie wiem czy cos dał. Tyle że miałam gryzak na bóle bo zgryzlam totalnie ten ustnik ale po 1 ciąży tak mnie bolał kręgosłup i dopiero 2 tyg masaży mnie uratowały i zwalam to na to znieczulenie. No i nie jestem w stanie powiedzieć co mniej bolało czy ze znieczuleniem czy bez. Tu i tu balalo pamiętam za to że po 1 ryczalam przy każdym ruchu tak bolało na dole i usiąść normalnie nie mogłam.meczylam się tydzień aż w końcu mąż powiedział mojej położnej i wycięła mi 1 szew i mogłam siedzieć po turecku nawet!!!! Po drugim czułam się jakbym w ogóle nie rodziła! No i po 1 bóle macicy były większe i to dużo większe jak się obkurczaka. Z ciekawostek to mi nigdy wody nie odchodzą same. Nawet śpię na zabezpieczonym łóżku na koniec ale i tak za każdym razem przepijają mi oni już jak jest duże rozwarcie bo jeszcze nigdy nie odeszły sobie sio same.Powiem Wam, że chyba zaczynam się czuć normalnie w końcu Bóle głowy przeszły (nie był to jednak covid, tylko wina anemii), nudności przeszły i powoli mam więcej energii nawet mam ochotę jak spadł śnieg chodzić na dłuższe spacery, także faktycznie nie kłamali z tym dowaleniem energii w II trymestrze. Zaczęłam też ogarniać sprawy wyprawkowe i organizacyjne pokoju, co dodać co wywalić itp.
A tak poza tym to byłam u fizjoterapeutki uroginekologicznej. Super sprawa, polecam każdej się wybrać. Sprawdza mięśnie dna miednicy czy potrafimy zaciskać i rozluźniać i jeśli nie to daje specjalne ćwiczenia. Plus zadawała tudne pytania na które nie wiedziałam co mam odpowiedzieć. A tym trudnym pytaniem było gdzie chce Pani rodzić i jak ? Czy bez znieczulenia. Ja jej na to powiedziałam, że dopiero przestałam się martwić poronieniem po prenatalnych i zaczęłam cieszyć ciążą i nie w głowie mi było myśleć o porodzie. Co myślicie dziewczyny czy na pierwszy poród można rozważać poród bez znieczulenia? Bo szpital już powoli mi się klaruje, bo albo żelazna albo solec, ale jeszcze nie wiem np. czy w takim pokoju narodzin na żelaznej mogę rodzić ze znieczuleniem? Wiem, że chciałabym mieć swoją położną, nie chcę rodzić na plecach i chciałabym spróbować nie nacinać krocza. A tak poza tym to nie wiem nic.
reklama
Mama_n.s.
u mnie w szpitalu dała ale to jest prywatny ale rodzic można na NFZ. Muszą być wyniki krwi i moczu świeże i bez żadnych innych przeciwskazan ważnych i dają. Ja nie miałam tych wyników właśnie za drugim razem i nie zdążyły przyjść nowe bo migiem urodziłam. A rano miałam odebrać wyniki właśnie ale postanowiła wychodzić w nocy hehe ale dobrze bo dzięki temu wiem że więcej nie chcę i mówiłam mężowi że choćbym błagała mają mi nie dać hahaWiększość kobiet rodzi bez znieczulenia bo w naszym kraju w wielu miejscach przez brak anestezjologa nie ma kto tego znieczulenia podać... Także myślę, że jest to możliwe [emoji5] w tych domach narodzin na Madalińskiego i żelaznej można rodzic w ciazy niepowikłanej i wtedy jest jak najmniej medykalizacji i znieczulenia nie dają. Ale chyba zawsze można zrezygnować jak jest miejsce na porodówce. Też bym chciała na żelaznej, ale boję się, że nie przyjmą mnie bo będzie pełna sala [emoji2]