reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny, te które znalazły serduszko detektorem 😊 w którym miejscu szukalyscie, tak bardziej konkretnie? 😊 Dziś 14+1, więc Kropek już nie mały 🤪
ja na 14+4 to dziecię już pod ręką czułam. Serio na dole wypięta kolkę z całym dzieckiem i jak macalam to się zaczęło przesuwać i uciekać od męczenia mojej ręki 😂😂😂😂😂 ponad tydzień wcześniej czułam ruchy już a detektor bo to tam nisko łapie odrazu

reklama
Ale miałam dzisiaj sen 😍 Śniło mi się, że urodziłam taką śliczną dziewczynkę z czarnymi włoskami i później ją karmiłam, a ona tak pięknie jadła i na mnie patrzyła ❤️ Więc tak jak od początku byłam nastawiona, że będzie synek, to dzisiaj mi się całkiem to zmieniło 😂

Wow, myślałam, że znieczulenia to już jest raczej norma w większości szpitali 😯 Ja pewnie będę rodzić na Polnej ze względu na cukrzycę ciążową.

Ja się podpinam :D Ogólnie to schowałam detektor głęboko do szafy, ale dzisiaj coś mnie tknęło i go wyjęłam. I mam wrażenie, że on jest zepsuty 😅 Albo jakiś słabszy, bo ja nawet ledwo swoje serce słyszę. No i jedyne, co mi się zawsze udawało znaleźć, to takie miejsce, w którym to tętno było 130-150 przez kilka sekund, ale nie słyszałam tego charakterystycznego dźwięku. Często łapie mi też tętno powyżej 200 i to jest chyba nasze wspólne, bo wtedy słychać, jak się mieszają różne odgłosy.
Dzisiaj znowu miałam wrażenie, że słyszałam takie szybkie serduszko, ale dość cicho, zagłuszone przez te szumy. Może ja też za słabo dociskam, ale jakoś tak się boję... W każdym razie na pewno szukaj nisko - zacznij od środka i później jedź na prawo i lewo.
Btw, tak sobie myślę, że chyba część z nas ma te detektory, które naprawdę wykrywają dużo później.
ja mam AngelSounds czy jakoś tak.mega stary bo używany kupiłam w 2016 roku za 40 zł na olx a właśnie widzę na necie za 120 zł dalej go

A myjecie normalnie okna? Ja mam takie usyfione, patrzec na nie nie moge, ale jakos w ciazy zawsze unikalam mycia okien
mój mąż ma to zrobić bo ja unikam wszystkiego co możliwe w tej ciąży ze względu na drugą w większości leżąca i pas na rozejście spojenia. Poszalalas i leżałam parę miesiecy

Dziewczyny, ostatnio intensywnie tworzyłam listę i dopisywałam osoby które się realnie udzielają [emoji6]

Myślę, że na prywatna grupę śmiało możemy się wybierać w takim skladzie. Jeśli któraś z tej listy nie chce być na grupie to proszę o informację. Podobnie jak proszę wiadomość te, których na liście nie ma, a powinny być [emoji6]

@MamaLana
@Hmmmm
@Lilka92
@Florestyna
@Passtelova
@Stelle
@Jetkaa
@DomiNikaKukakaan
@Magdalena09
@Hankaa
@Anolik
@Joannaa24
@meth
@Angiee
@Agadir
@Mimi94
@Katarzyna542
@Bosiek
@Genadia
@Aniqa1
@sansavieria
@PsychoPatka91
@mfifi04
@MiMi86
@MOTYLEK131996
@Eevee
@angeliskax
@TuRuda
@Uszek
@joszka
@paxi_ab
@Lunka85
@jul252
@Mama_n.s.
@Sorcia
@Mamamonia88
@Kinga10204
@chucherko
a myslalyscie o fb? Jakoś łatwiej ogarnąć odp do danego tematu tam.

Pierwszego swojego kompa stacjonarnego rozkręciłam jeszcze jakoś w 2-3klasie LO... Jak już go wyczyściłam tak, że o mało nie starałam warstwy termoprzewodzącej na procesorze - bo po co czytać instrukcje obsługi, lecimy z koksem, jakoś to będzie 🙃 (wycierając doszłam do wniosku, że może jednak to czarne jest tam potrzebne, a dopiero później dowiedziałam się co to), stwierdziłam, że taki czysty komp nie może stać w brudnym pokoju i wysprzątałam też pokój, mama która jak zaczynałam operację rozkręcania kompa szła na nockę, weszła do pokoju zobaczyła porozkrecane wszystkie śrubki to się przeraziła, jak wróciła i zobaczyła wysprzątany pokój prawie zawału dostała (bo myślała, że zepsułam kompa i chcę jakoś załagodzić sytuację - wtedy to był nielada wydatek)... A pierwszego kompa dostałam, jak dostałam się do lo w prezencie od rodziców...
Później jak chciała abym wreszcie sprzątnęła to zaczynała dopytywać kiedy czyszczę kompa 🤣

Budowa lapkow jest jeszcze prostsza, tylko bardziej upierdliwa - więcej śrubek mocujących, więc nie bardzo mi się już chce :p

ja stosowałam w pierwszej i drugiej ciąży na te moje e.coli w moczu (w zasadzie nic to nie dało, no bakteria jest i raczej będzie) to jest łagodny i bezpieczny antybiotyk...
ja teraz miałam bakterie i dostałam 2 dawki jakiegoś na m(działa 3 dni i następna dawka) i przeszło wszystko. No a nacierpialam się nieźle wczesniej

Ja na zamknięty jakiś czy tu czy na FB chętnie jak coś. W 1 ciąży należałam tu i poznaliśmy się z wieloma dziewczynami tak osobiścieco roku w sumie jakąś spotykam na wakacjach. . Przenioakysmy się w końcu w trakcie na FB właśnie z wygody. Teraz przez 80 stron się przebijam bo nie miałam jak wchodzić zabardzo od Mikołaja w sumie a na FB jakoś też szybciej się nadrabia

Powiem ze młodemu jak byl mały to najbardziej bylo mi dobrze używać pol śpiochy i body, na to bluzke kopertowa - ale Mlody z grudnia. Teraz myślę o body z długim rękawem i pol śpiochach. Mial dżinsy / koszule i nic z tego nie użyłam. Teraz ma 2 lata a nadal wolw body i spodnie. Podkoszulki mi sie sprawdziły na lato ale mial pol roku. Wiec teraz mysle ze na 1.5 sprawdza sie dopiero.
a ja np okolo2 roku przestaje stosować body w ogóle bo do sikania niepraktyczne, ale wcześniej body zwykle przez głowę czy dlugfi czy krótki obowiązkowo. Pajacyki na początku dużo a później głównie spanie. Dżinsy to dalej on woli dresy(ponad 4,5 ma) a córa zalezy, na pewno ma częściej niż on na sobie

reklama
Cześć ciotki :) No i po badaniu... szczerze mówiąc to lekarz nic mi nie powiedział czy jest dobrze czy nie bo mam czekać na wyniki pappa i wtedy dostanę konkretne informacje... Z ciekawostek to z nifty dziewczynka a on mi mowi że 90% chłopiec... także hmmm komu bardziej ufać? Idę do swojego lekarza we wtorek to podpytam... nie mówiłam mu ze robiłam nifty bo nie chciałam nic sugerować ale aż jestem w szoku bo 90% to całkiem dużo ;)
nifty na pewno. Moja koleżanka jak jej tak powiedzieli a miała badanie już to powiedziała lekarzowi"a nieee pudło bo dziewczynka" 😂

Do góry