reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Współczuję, u nas na szczęście oczka już są ok. Za to płaczu mamy dziś dużo. Olek miał szczepienie... 3 kłucia i jedno do buzi. Nóżki muszą go bardzo boleć, bo nawet przewinąć ciężko. Podejrzewam, że nocka z głowy, bo ciągle na rękach chce być :( ja mam wizytę jutro, zobaczymy co mi powiedzą...
Orientuje się się ile po CC musi upłynąć, żeby móc ćwiczyć?
My dzisiaj byliśmy u okulisty, to była masakra 5 godz, dwa razy wychodziłam z gabinetu z płaczem, po tym jak widziałam badania mojej kruszynki :( pierwszy raz słyszałam jak moje dziecko płaczę :( niestety za miesiąc powtórka, mam nadzieję, że nie skończy się to sądowaniem bo to podobno dużo gorzej :( dostalysmy kolejny antybiotyk i mamy masować, ale jak nam pokazali jak to się okazuje że do tej pory ją glaskalam a nie masowalam, mówię wam koszmar

reklama
My dzisiaj byliśmy u okulisty, to była masakra 5 godz, dwa razy wychodziłam z gabinetu z płaczem, po tym jak widziałam badania mojej kruszynki :( pierwszy raz słyszałam jak moje dziecko płaczę :( niestety za miesiąc powtórka, mam nadzieję, że nie skończy się to sądowaniem bo to podobno dużo gorzej :( dostalysmy kolejny antybiotyk i mamy masować, ale jak nam pokazali jak to się okazuje że do tej pory ją glaskalam a nie masowalam, mówię wam koszmar
Ogromnie współczuję twojego stresu i bólu maluszka :( Mam nadzieję, że antybiotyk i masaże pomogą i obędzie się bez sondowania. Trzymam kciuki!
Współczuję, u nas na szczęście oczka już są ok. Za to płaczu mamy dziś dużo. Olek miał szczepienie... 3 kłucia i jedno do buzi. Nóżki muszą go bardzo boleć, bo nawet przewinąć ciężko. Podejrzewam, że nocka z głowy, bo ciągle na rękach chce być :( ja mam wizytę jutro, zobaczymy co mi powiedzą...
My dziś też po szczepieniach, na razie tulę i sprawdzam czy nie gorączkuje. Nóżka widać trochę ją boli, ale gaworzy i śmieje się, więc nie wiem czy taka twarda z niej sztuka, czy najgorsze jeszcze przed nami. Też jestem przygotowana na ciężką nockę.
Mała dziś zważona i mamy już 5070g :) Ubrań nie nadążam kupować ;)
Co do ćwiczeń to pewnie najlepiej skonsultować z gin z uwagi na macicę. A czujesz już się na siłach by zacząć ćwiczyć? Pytam, bo ja po sn, a teraz robię tylko stabilizację i czuję, że mój brzuch jeszcze nie jest gotowy na porządny fitness.

Dziewczyny a jak Wasze brzuszki? Jeszcze odstają czy już się schowały? :) Jestem 10 tyg po CC i mam wrażenie że nadal mi ,,wystaje,, :(

Biedny mam nadzieje że już lepiej, my byliśmy dzisiaj na szczepieniu i póki co ok, mała waży już 5,5 kg :D jeżeli chodzi o ćwiczenia to ja planuje już zacząć, minęło 2 miesiące i wszystko jest ok także tego

Ja też karmię a waga w ogóle mi nie schodzi :( byłam wczoraj u lekarza, to jeszcze ćwiczyć nie mogę, bo boli mnie brzuch i podejrzewa, że nie wszystko się tam w środku zagoiło. Po pierwszej ciąży 5 dni po porodzie miescilam się w jeansy z przed ciąży, a teraz brzuch nie chce zejść i strasznie zle się z tym czuję. :(

Dziś ważyłam Malucha z sobą i odejmowali swoją wagę i wyszło mi 5700, ale w pampersie i ciuchach więc ok 5,5 waży. Dzis w nocy przesikal się 4 razy! No i doszlam, że pampersy są za małe.. rośnie błyskawiczne.

Ja też karmię a waga w ogóle mi nie schodzi :( byłam wczoraj u lekarza, to jeszcze ćwiczyć nie mogę, bo boli mnie brzuch i podejrzewa, że nie wszystko się tam w środku zagoiło. Po pierwszej ciąży 5 dni po porodzie miescilam się w jeansy z przed ciąży, a teraz brzuch nie chce zejść i strasznie zle się z tym czuję. :(

Dziś ważyłam Malucha z sobą i odejmowali swoją wagę i wyszło mi 5700, ale w pampersie i ciuchach więc ok 5,5 waży. Dzis w nocy przesikal się 4 razy! No i doszlam, że pampersy są za małe.. rośnie błyskawiczne.
No rosną te nasze maluchy, ja nie mogę uwierzyć, że minęło już dwa miesiące :D nie przejmuj się wagą napewno zrzucisz, ja byłam też na kontroli, bo plamilam, ale było wszystko ok, i powiedział, że jeszcze kilka dni i powinno się oczyścić i faktycznie tak było.. A ile dokładnie Twój maluszek już ma?

reklama
Wczoraj skończył 9 tygodni:) też nie wierzę, że to tak szybko leci... Z każdym tygodniem nasz Maluch jest coraz fajniejszy, już tak bystro patrzy, gada i się śmieje. Dalej uwielbia spać na mnie i w ciągu dnia jest bardzo kiepsko, bo co go odłożę to oczy jak 5 złotych :D
No rosną te nasze maluchy, ja nie mogę uwierzyć, że minęło już dwa miesiące :D nie przejmuj się wagą napewno zrzucisz, ja byłam też na kontroli, bo plamilam, ale było wszystko ok, i powiedział, że jeszcze kilka dni i powinno się oczyścić i faktycznie tak było.. A ile dokładnie Twój maluszek już ma?

Do góry