reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Współczuję, u nas na szczęście oczka już są ok. Za to płaczu mamy dziś dużo. Olek miał szczepienie... 3 kłucia i jedno do buzi. Nóżki muszą go bardzo boleć, bo nawet przewinąć ciężko. Podejrzewam, że nocka z głowy, bo ciągle na rękach chce być :( ja mam wizytę jutro, zobaczymy co mi powiedzą...
Orientuje się się ile po CC musi upłynąć, żeby móc ćwiczyć?
My dzisiaj byliśmy u okulisty, to była masakra 5 godz, dwa razy wychodziłam z gabinetu z płaczem, po tym jak widziałam badania mojej kruszynki :( pierwszy raz słyszałam jak moje dziecko płaczę :( niestety za miesiąc powtórka, mam nadzieję, że nie skończy się to sądowaniem bo to podobno dużo gorzej :( dostalysmy kolejny antybiotyk i mamy masować, ale jak nam pokazali jak to się okazuje że do tej pory ją glaskalam a nie masowalam, mówię wam koszmar

reklama
My dzisiaj byliśmy u okulisty, to była masakra 5 godz, dwa razy wychodziłam z gabinetu z płaczem, po tym jak widziałam badania mojej kruszynki :( pierwszy raz słyszałam jak moje dziecko płaczę :( niestety za miesiąc powtórka, mam nadzieję, że nie skończy się to sądowaniem bo to podobno dużo gorzej :( dostalysmy kolejny antybiotyk i mamy masować, ale jak nam pokazali jak to się okazuje że do tej pory ją glaskalam a nie masowalam, mówię wam koszmar
Ogromnie współczuję twojego stresu i bólu maluszka :( Mam nadzieję, że antybiotyk i masaże pomogą i obędzie się bez sondowania. Trzymam kciuki!
Współczuję, u nas na szczęście oczka już są ok. Za to płaczu mamy dziś dużo. Olek miał szczepienie... 3 kłucia i jedno do buzi. Nóżki muszą go bardzo boleć, bo nawet przewinąć ciężko. Podejrzewam, że nocka z głowy, bo ciągle na rękach chce być :( ja mam wizytę jutro, zobaczymy co mi powiedzą...
My dziś też po szczepieniach, na razie tulę i sprawdzam czy nie gorączkuje. Nóżka widać trochę ją boli, ale gaworzy i śmieje się, więc nie wiem czy taka twarda z niej sztuka, czy najgorsze jeszcze przed nami. Też jestem przygotowana na ciężką nockę.
Mała dziś zważona i mamy już 5070g :) Ubrań nie nadążam kupować ;)
Co do ćwiczeń to pewnie najlepiej skonsultować z gin z uwagi na macicę. A czujesz już się na siłach by zacząć ćwiczyć? Pytam, bo ja po sn, a teraz robię tylko stabilizację i czuję, że mój brzuch jeszcze nie jest gotowy na porządny fitness.

Dziewczyny a jak Wasze brzuszki? Jeszcze odstają czy już się schowały? :) Jestem 10 tyg po CC i mam wrażenie że nadal mi ,,wystaje,, :(

Biedny mam nadzieje że już lepiej, my byliśmy dzisiaj na szczepieniu i póki co ok, mała waży już 5,5 kg :D jeżeli chodzi o ćwiczenia to ja planuje już zacząć, minęło 2 miesiące i wszystko jest ok także tego

Ja też karmię a waga w ogóle mi nie schodzi :( byłam wczoraj u lekarza, to jeszcze ćwiczyć nie mogę, bo boli mnie brzuch i podejrzewa, że nie wszystko się tam w środku zagoiło. Po pierwszej ciąży 5 dni po porodzie miescilam się w jeansy z przed ciąży, a teraz brzuch nie chce zejść i strasznie zle się z tym czuję. :(

Dziś ważyłam Malucha z sobą i odejmowali swoją wagę i wyszło mi 5700, ale w pampersie i ciuchach więc ok 5,5 waży. Dzis w nocy przesikal się 4 razy! No i doszlam, że pampersy są za małe.. rośnie błyskawiczne.

Ja też karmię a waga w ogóle mi nie schodzi :( byłam wczoraj u lekarza, to jeszcze ćwiczyć nie mogę, bo boli mnie brzuch i podejrzewa, że nie wszystko się tam w środku zagoiło. Po pierwszej ciąży 5 dni po porodzie miescilam się w jeansy z przed ciąży, a teraz brzuch nie chce zejść i strasznie zle się z tym czuję. :(

Dziś ważyłam Malucha z sobą i odejmowali swoją wagę i wyszło mi 5700, ale w pampersie i ciuchach więc ok 5,5 waży. Dzis w nocy przesikal się 4 razy! No i doszlam, że pampersy są za małe.. rośnie błyskawiczne.
No rosną te nasze maluchy, ja nie mogę uwierzyć, że minęło już dwa miesiące :D nie przejmuj się wagą napewno zrzucisz, ja byłam też na kontroli, bo plamilam, ale było wszystko ok, i powiedział, że jeszcze kilka dni i powinno się oczyścić i faktycznie tak było.. A ile dokładnie Twój maluszek już ma?

reklama
Wczoraj skończył 9 tygodni:) też nie wierzę, że to tak szybko leci... Z każdym tygodniem nasz Maluch jest coraz fajniejszy, już tak bystro patrzy, gada i się śmieje. Dalej uwielbia spać na mnie i w ciągu dnia jest bardzo kiepsko, bo co go odłożę to oczy jak 5 złotych :D
No rosną te nasze maluchy, ja nie mogę uwierzyć, że minęło już dwa miesiące :D nie przejmuj się wagą napewno zrzucisz, ja byłam też na kontroli, bo plamilam, ale było wszystko ok, i powiedział, że jeszcze kilka dni i powinno się oczyścić i faktycznie tak było.. A ile dokładnie Twój maluszek już ma?

Do góry