reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Jest ok szyjka trzyma, te bóle to prawdopodobnie ucisk na nerwy... Mała w 36+4 waży 2,5 kg, także tak to :)

Kurde, moja w tym czasie dzisiaj 3313, 4 kg znowu rodzimy jak nic ehhh

Ja wczoraj byłam bardziej zdenerwowana niż dziś, aktualnie kończę prasowanie, włączył mi się tryb przygotowań.
Wiadomo, każda z nas ma podobne obawy, strach jest, ze pojadę i nie wrócę, ze coś pójdzie nie tak....
Boję się, ze nie pokocham drugiego dziecka tak mocno jak kocham pierwsza córkę... w głowie się kłębi.
Myślę, ze teraz to już w każdej chwilii każda z nas może urodzić. Trzeba być przygotowaną :D na pewno za miesiąc już wszystkie będziemy rozpakowane, choć wydaje mi się, że będzie to szybciej :)
A kiedy jest pełnia? Mojej siostrze na porodówce powiedzieli, że w burze i pełnie najwięcej dzieci się rodzi. W Pl upały to i pewnie burze będą...
Mam te same obawy co do miłości do pierworodnego dziecka i kolejnego.
Apropo burzy, ja rodziłam w burzę w nocy ;) może coś w tym jest :)

reklama
@Ithi no właśnie, z tym gbsem to trzeba zdąrzyć zanim poród się na dobre rozpocznie. No i Ty skoro jesteś jeszcze uczulona na penicyliny to dodatkowo musisz mieć to w głowie żeby informować o wszystkim personel. Kurde zawsze pod górkę. Ale damy radę! Musi być dobrze :)

Z tą wagą to chyba tak jest, że jedna się martwi, że mało druga że dużo, ale byle zdrowe :)
@Nataśka to twoja mała idzie podobnie jak moja, 37tc i 2630g
Moja na początku była tydzień z wymiarami do przodu, to wszyscy mi mówili, że 4kg urodzę jak nic i żebym kupowała ubranka od 60 rozm. No to się skupiłam na tych większych rozmiarach. Jak się okazało ostatnio, że jest mniejsza już o 2tyg to się złapałam za głowę, że nie mam małych ubranek na takie maleństwo :D Dokupiłam takie w rozm 56 i przygotowałam do szpitala.
Nie powiem, zmartwiłam się tym jej nagłym cofnięciem w sumie o 3tyg, ale widzę, że inne dzieciaczki, też nie zawsze takie duże są :)
Tak jak piszecie, byleby było zdrowe.

reklama
Do góry