reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Dziewczyny tak mi przykro!!! Czytam i się płakać chce ile musiałyscie przejść...[emoji24]
Tym bardziej cieszę się ,że jesteście z nami!

Przerażacie mnie trochę tą glukozą dziewczyny. Mój mąż zawsze po badaniu glukozy wymiotuje. Ja jeszcze nigdy nie miałam krzywej :D. Znajoma poleciła mi kupić cytrynową glukozę do badania - pytanie czy gdzieś taką dostanę :p.

Mi lekarz też przypisał duphaston bo miałam plamienia i ciągle była wersja, że po 20 tyg odkładamy, a na ostatniej wizycie zmienił zdanie i stwierdził, że jak chcę jeszcze być aktywna, jeździć poza miasto itd. to lepiej żebym sobie pobrała :/. Miałam nadzieję, że można będzie odłożyć a tu niestety. Też biorę dwie tabletki dziennie.

ja od początku ciąży przyjmuję luteinę dopochwowo i bardzo to delikatnie mówiąc niekomfortowe i mam już dość, ale z początkiem lutego mam już powoli odstawiać, czego nie mogę się doczekać ;)

dziś byłam z najstarszym na szczepieniu 5-latka, dzielnie to zniósł i w nagrodę poszliśmy na upragnione niebieskie lody, i cały dzień sam na sam z mamą :), podczas gdy młodszy w przedszkolu, jej , jak szczególne są te chwile tylko z jednym z nich i widzę, że obaj tego bardzo potrzebują. Gdy pojawi się trzeci maluch, będzie o to trudniej, ale muszę coś wykombinować...

Przerażacie mnie trochę tą glukozą dziewczyny. Mój mąż zawsze po badaniu glukozy wymiotuje. Ja jeszcze nigdy nie miałam krzywej :D. Znajoma poleciła mi kupić cytrynową glukozę do badania - pytanie czy gdzieś taką dostanę :p.

Mi lekarz też przypisał duphaston bo miałam plamienia i ciągle była wersja, że po 20 tyg odkładamy, a na ostatniej wizycie zmienił zdanie i stwierdził, że jak chcę jeszcze być aktywna, jeździć poza miasto itd. to lepiej żebym sobie pobrała :/. Miałam nadzieję, że można będzie odłożyć a tu niestety. Też biorę dwie tabletki dziennie.
A dla mnie krzywa wcale nie byla zla [emoji6] nie ma co sie zle nastawiac [emoji6] a jak chcesz to poszukaj w aptekach cytrynowej albo zorientuj sie wcześniej czy w twoim labo pozwalaja wcisnac sok z cytryny [emoji6]
Najgorsze w tym wszystkim jest i tak siedzenie te dwie godziny [emoji85]

Ja mialam w 12tc, wtedy wyszly mi wyniki na granicy (92/177/131) i od tego czasu staram sie pilnowac z dieta (oczywiście wyjatki sa [emoji85]) no i mierze cukry, z tym ze od miesiaca jakos juz mam wszystkie ciagle w normie i gin powiedział ze jak dalej tak bedzie to musimy powtórzyć krzywa miedzy 24-28tc [emoji57]

Podziel się [emoji2][emoji2]
Niee [emoji14] moj mlody tyle ulewal ze byly dni gdzie przebieralam go 10-20razy dziennie wiec wole miec zapas jesli znow mi sie taki egzemplarz trafi [emoji14]
Boje sie tylko co tz na ta ilosc powie [emoji85]
Dobrze ze jednak jest dziewczynka to te wszystkie kolorowe sukieneczki tez sie przydadza [emoji16]

reklama
Niee [emoji14] moj mlody tyle ulewal ze byly dni gdzie przebieralam go 10-20razy dziennie wiec wole miec zapas jesli znow mi sie taki egzemplarz trafi [emoji14]
Boje sie tylko co tz na ta ilosc powie [emoji85]
Dobrze ze jednak jest dziewczynka to te wszystkie kolorowe sukieneczki tez sie przydadza [emoji16]
Ja caly czas sobie musze powtarzac ze od kuzynów będę mieć. Ciągnie mnie do kupowania.

Do góry