reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
IMG_0317.JPG

U nas tez sypie [emoji173]️[emoji173]️

Mamy 35+, orientujecie się, do kiedy trwa "opieka" NFZ? Byłam pewna, że przysługuje mi usg połówkowe za free - w ramach prenatalnych, bo taką informację dostałam od babeczki w poradni prenatalnej. Zerkam na skierowanie a tam dopisek 300 złotych! To ja już wolę u swojego ginekologa...

Dziewczyny dzisiaj w Lidlu są fajne akcesoria do ćwiczeń. Dla nas szczególnie przydatna jest piłka. Ja wysyłam męża na zakupy i bitwę o piłkę w Lidlu [emoji23][emoji23][emoji23] są też maty do ćwiczeń i fajne ciuchy treningowe, jak ktoś ma świra jak ja na punkcie ćwiczeń to może skorzysta [emoji6]Zobacz załącznik 929830
Mam piłkę od pierwszej ciąży i zawsze ostatnie tygodnie najbardziej wykorzystywana :)

Mam pytanko w szczególności do mam które juz mają pociechy [emoji4] jakie termometry polecacie? Moj cos szwankuje i musze kupić nowy a chcialabym juz kupić pod maluszka
Najlepszy rteciowy a z elektronicznych to mam tech-med tm-f03bb
Na podczerwień, póki co mnie.nie zawiódł

Dziewczęta, jak u Was ze spaniem? Wstaję do toalety trzy, cztery czasem pięć razy. Jestem niewyspana i zmęczona.
Nie wstaję w ogóle na siku w nocy, chyba, że któreś z dzieci mnie obudzi, sama się nie budze

Dziewczyny jak mi babka w rejestracji ciśnienie podniosła. Poszłam pierwszy raz do innej przychodni, bo miałam bliżej. U mnie jak się idzie na płatne badania to trzeba w rejestracji opłacić. Więc tutaj podchodzę i mówię, że chciałam wykonać takie i takie badanie i jak to wygląda, a kobieta do mnie "A czy ja mam na czole napisane laboratorium?"
No myślałam, że strzele babie...
Co za wredny babsztyl grrrr

Ja niestety też nie pije za dużo. Nie czuje w ogóle pragnienia,co innego latem.
Mam dzisiaj wizyte o 12.40 [emoji3] nie mogę się doczekać, mam nadzieję że dzisiaj już będę wiedzieć płeć na 100% i że dzidzia zdrowo rośnie, no i ta szyjka sie nie skruciła... dam znać [emoji3] miłego dnia Wam życzę [emoji8]
U nas w Poznaniu słoneczko świeci [emoji3]
Ja też nie.szaleje z piciem, po zwykłej wodzie mnie mdli, więc piję herbatę, soki, cole zwłaszcza jak mnie zgaga męczy
Trzymam kciuki za wizytę i potwierdzenie dziewczynki :)

hej laski ja juz czekam pod gabinetem. ale sie stresuje czy z dzidzia wszystko okej. jestem 3 w kolejce z tym ze dziewczyna przede mna tylko z wynikami badan. oby wszystko bylo dobrze....
Ma pewno wszystko dobre, trzymam kciuki

Dzien dobry [emoji257]
Dziewczyny prosze o kciuki, wieczorem jedziemy oglądać mieszkanie, poki co cena nam pasuje ale jeszcze nie widzielismy bo to z polecenia tz kolegi [emoji57]
Wstalam jak zwykle niewyspana [emoji849]Ja zawsze mowilam byle nie grudzien [emoji14] bardzo chcialam maj i byc moze i tak bede majówka [emoji6]Jaka kluseczka [emoji7][emoji7]
Kciuki [emoji106][emoji8]Jaka szczuplutka [emoji7]A jakie cwiczenia na tej pilce mozna robic ? pilka to mi sie bardziej kojarzy tylko do porodu, takie skakanie żeby szybciej rozwarcie postepowalo[emoji57]
Ja poki co mam zakaz i troche mi brakuje juz ruchu [emoji849]Ja spie zazawyczaj od 23 do 8/9, nie budze sie w nocy a i tak rano nie moge sie dobudzic i spalabym dłużej [emoji849]Ja pije dosc malo ostatnio, jakos nie mam ochoty prawie na nic wiec musze sie starac to poprawić [emoji849]Trzymam kciuki za wizyte [emoji106]Trzymam kciuki[emoji106]Bedzie dobrze [emoji8]
Trzymam kciuki za mieszkanie, oby się podobało i udało się dogadać z właścicielem :)

Próbuję się od wczoraj umówić na polowkowe i doopa, nie moge się dodzwonić :p
Biorę się za robotę, bo pranie samo się nie powiesi i nie poprasuje ;) a i obiad pasuje ugotować :)
Miłego dnia mamuśki

Ja niestety też nie pije za dużo. Nie czuje w ogóle pragnienia,co innego latem.
Mam dzisiaj wizyte o 12.40 [emoji3] nie mogę się doczekać, mam nadzieję że dzisiaj już będę wiedzieć płeć na 100% i że dzidzia zdrowo rośnie, no i ta szyjka sie nie skruciła... dam znać [emoji3] miłego dnia Wam życzę [emoji8]
U nas w Poznaniu słoneczko świeci [emoji3]
Super, pisz koniecznie. A ja odliczam dni;-) ;)

reklama
Ja również to mam, często właśnie w łóżku jak się przewraca na drugi bok, ostatnio to aż się z bólu popłakałam [emoji23]Witaj, super wyglądasz, mój też już rano nie znika, ale nadal jest jak powiększy obiedzie [emoji23]

Dokładnie :p jak po zjedzeniu jakieś większej pizzy :p
Dla mnie to przełom :p ja z tych ćwiczących i jednak przyzwyczajona do płaskiego brzucha :p

Do góry