Świetne wiadomości [emoji173]!
Ktory tydzień? I jak duza jest ta mala gwiazdeczka [emoji5]?
Mierzył kość udowa i główkę ale w sumie nie wiem jakie wymiary, powiedział tylko, że tak ja ma być
zajęłam się tym że dziewczynka i na resztę już nie patrzylam
Dziś byłam u ginekologa i powiedziała mi że jest za mało wód plodowych. Czy któraś z Was miala taki przypadek? Kazała mi przyjść za 10 dni i do tego momentu pić dużo wody i zobaczymy czy będzie poprawa jak nie to okaże się co dalej ale nastraszyła mnie trochę do tego doczytalam w internecie
Ja miałam w drugiej ciąży przy dolnej granicy ich wizytę dokładnie to na usg sprawdzali, wszystko było ok, kazali po.prostu dużo pić
Gratuluję, a na prenatalnych lekarz mowił ze wstepnię dziewczynka?
Lekarka mówiła że bardziej na chłopca wygląda ale nie jest pewna i na 100% podadzą dopiero na polowkowych
Ja sie ciesze z siedzenia w domu bo ogólnie to ja nigdzie wychodzic nie lubie a juz na pewno nie na imprezy [emoji57] ale chyba dzieki wam mam ochote od jutra sie bardziej ogarnac, serio nie pamietam kiedy nawet sie malowalam - tzn u mnie malowanie polega na rzesach tylko no ale zawsze [emoji12]
Dzis moj tz wypalil ze spotkał swoją koleżankę i mamy isc w jakis dzien na pizze, piwo/sok [emoji52] juz mu powiedzialam ze raczej sam sobie pojdzie, ja sie nigdzie nie wybieram [emoji57]
Mowilam juz ze moje dziecko chcialo siedziec do polnocy ? [emoji57] wlasnie stwierdzil ze on idzie spac normalnie a przed północą mam go obudzic [emoji57]
Moje dzieci wytrzymały do 2 w nocy :O
Byłam w szoku że trzylatek dał radę
Kochane szczęśliwego Nowego roku .... mój chyba nie będzie szczęśliwy ale wam.zycze wszystkiego naj naj
Życzę Ci żeby był super, mimo wszystkich przeciwności
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
A ja z pytaniem na Nowy Rok. Mamy, które karmiły piersią i odstawiały naturalnie od piersi, jak to u Was przebiegało? Karmię 1,2 razy dziennie, ale od kilku dni moja Mała chyba sama się odstawia albo moje mleko zmieniło smak, bo nie chce jeść. Od dwóch dni jadła już tylko rano, teraz nawet rano nie chce. Boję się zastojów i zapalenia piersi. Piersi mi już trochę nabrzmiały.
Czytałam, żeby odciągać mleko tylko do uczucia ulgi, ale ja ulgę odczuwam jak ściągnę więcej niż mniej. Boję się żeby laktacji nie rozkręcić zamiast wygasić.
Jeśli możesz to zamiast laltatorem spróbuj ręcznie wycisnąć trochę do momentu ulgi, powinno być lepiej
Dziewczyny wszystkiego co najlepsze w nowym roku dla Was i waszych rodzin. Szybkich bezproblemowych porodów, zgodnie z oczekiwaniami
Poszłam spać o trzeciej, bawiliśmy się świetnie, czwórka dzieci szalejaca po mieszkaniu i czterech dorosłych grających w remika
hahaha większość na trzeźwo