Kaamilaaa
Fanka BB :)
Umow sie do diabetologa. Z cukrzyca nie ma żartów. A diabetolog bedzie wiedzial i da ci najnowsze informacje.hej hej. u mnie dzisiaj pracowity dzien. wysprzatalam samochod bo chce go sprzedac nie potrzebne nam sa dwa tym bardziej ze moj maz nie jezdzi swoim do pracy. ogarnęłam dom i bede brac sie za obiad. dzisiaj nastapila wymiana zdan miedzy mna a mezem odnośnie cukrzycy ciazowej. powiedzial ze jak usłyszy od lekarza to dopiero uwierzy a nie informacje z internetu. nie przekonam go i koniec..... czytalam przerozne fora i te normy to jest jakas wielka sciema. dawniej jak moja bratowa rodzila byly na czczo do 100 . zmieniaja je co chwile. tylko ciekawe po co. czytalam tez ze u osob z cukrzyca wywoluja porod w 39 tygodniu i koniec. a jak Wam mija sobotnie "prawie" popołudnie [emoji4]
Jesli chodzi o poród jesli wszystko jest z dzieckiem dobrze, rosnie w porzadku, przeplywy sa ok to wcale nie trzeba wywolywac wczesniej. Ja wiem ze jesli nie bedzie wskazan to na pewno nie zgodze sie na wczesniejsze wywolanie.
W zeszlym miesiącu kolezanka urodzila córkę, i jak sie okazalo miala cukrzyce ale lekarz ginekolog prowadzacy jej ciaze olal sprawe mimo ze miala wyniki 88-189-100 i wcześniej musieli rozwiązac ciaze bo mala przestala odpowiednio rosnąć i tak jak czesto dzieci matek z cukrzyca rodza sie większe tak tez zdarza sie ze rodzą sie sporo mniejsze i u nich tak bylo bo mala miala 2100 i 49cm.
Ja na lezaco nie czuje, jedynie jak siedze, zwlaszcza pochylona do przodu to wtedy tak wyraźnie [emoji6] no i oczywiscie ze poniżej pepka [emoji6]Ja nie wiem jak wy dziewczyny coś czujecie, ja to nic. Ostatnio godzinę leżałam w ciszy jak jakaś wariatka [emoji85][emoji23] nawet nie wiem w którym miejscu lokalizowac dziecko w brzuchu? Koło pępka niżej czy wyżej?