reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja tez się musze zabrać za porządki w szafie. Musze wszystkie "male" ciuchy pochować na mam nadzieje jakis rok nie dłużej :)
Też muszę się za to zabrać jak wrócę za tydzień do domu. Wczoraj udało mi się kupić 2luzne dłuższe koszule, dobre zarówno do spodni jak i legginsow.

Dziewczyny czy kogoś tu nadal męczą mdłości i bóle głowy? Rano tylko głowa mnie męczy, od 15 paskudne mdłości...i jeszcze ból łydek. Pamiętam, że w poprzedniej ciąży też miałam w tym czasie ból łydek wieczorem...ale jakoś nie marudzilam tak jak teraz. Całymi dniami nie chce mi się nic robić, Wszytsko mnie wkurza i męczy. A to już 16tydzień :-\

Wczoraj pisalyscie o kiszonym barszczu...uwielbiam z niego barszcz i często taki jem w ciąży.

reklama
Niestety mam podobnie, wczoraj mi puls pod 120 podchodził, ot tak, bez większych powodów :(
Puls niestety "lubi" rosnąć w ciąży dlatego tak te zawroty glowy i zmeczenie nas dotyka.
Ja ostatnio po wazeniu u lekarza mialam 115/75 jak na mnie to wysokie :) lekarz stwierdzil ze pewnie mi nie zdazylo skoczyć. Ogolnie śmiał się ze mnie cham, że przytulam ten kilogram. Muszę jakos do następnej wizyty się ogarnąć.
W ogóle dziewczyny w książeczce ciąży nie zmieszczą mi sie wizyty do konca ciąży i co wtedy? Druga dostane czy jak?

Też muszę się za to zabrać jak wrócę za tydzień do domu. Wczoraj udało mi się kupić 2luzne dłuższe koszule, dobre zarówno do spodni jak i legginsow.

Dziewczyny czy kogoś tu nadal męczą mdłości i bóle głowy? Rano tylko głowa mnie męczy, od 15 paskudne mdłości...i jeszcze ból łydek. Pamiętam, że w poprzedniej ciąży też miałam w tym czasie ból łydek wieczorem...ale jakoś nie marudzilam tak jak teraz. Całymi dniami nie chce mi się nic robić, Wszytsko mnie wkurza i męczy. A to już 16tydzień :-\

Wczoraj pisalyscie o kiszonym barszczu...uwielbiam z niego barszcz i często taki jem w ciąży.
Mnie bóle głowy, ale to ewidentnie od tego, że mało piję....

Hej Dziewczyny, wkoncu powróciła, miałam klopty z forum, nie moglam się zalogowac, odzyskać hasła ale na bieżąco Was czytałam, ja mam juz 18tc brak ruchów. W wigilie wylądowałam na SOR z bolem brzucha, zrobili badania i wypuścili, czekam na wyniki

Puls niestety "lubi" rosnąć w ciąży dlatego tak te zawroty glowy i zmeczenie nas dotyka.
Ja ostatnio po wazeniu u lekarza mialam 115/75 jak na mnie to wysokie :) lekarz stwierdzil ze pewnie mi nie zdazylo skoczyć. Ogolnie śmiał się ze mnie cham, że przytulam ten kilogram. Muszę jakos do następnej wizyty się ogarnąć.
W ogóle dziewczyny w książeczce ciąży nie zmieszczą mi sie wizyty do konca ciąży i co wtedy? Druga dostane czy jak?
To ciśnienie mam zawsze ok 140/80 na wizytach...... u mnie nie mówi nic o kg, ale od ostatniej wizyty, na której miałam 51.0 po południu myślę, że do 9 stycznia jakiś kilogram lub więcej będzie :))

Mnie bóle głowy, ale to ewidentnie od tego, że mało piję....
Oj tak ja też mało pije, a w ciąży trzeba przyjmować 3l płynów, dziecko musi mieć w czym pływać. Moja gin goni mnie za to że mało piję i ostatnio mi powiedziała, że szkodzie dziecku [emoji58] jakoś staram się zmusić ale wypijam maks 2l

Ja w poprzedniej ciąży chodziłam do diabetologa na NFZ, bo wizyta wiadomo musi być szybko umówiona i tak raz w miesiącu, i dostawałam receptę na paski
No tak na nfz to wiadomo recepty i wychodzi taniej, ja tak dostalam i za 100paskow placilam 23zl a bez recepty bylo by 77 wiec roznica jest [emoji52]

Oj tak ja też mało pije, a w ciąży trzeba przyjmować 3l płynów, dziecko musi mieć w czym pływać. Moja gin goni mnie za to że mało piję i ostatnio mi powiedziała, że szkodzie dziecku [emoji58] jakoś staram się zmusić ale wypijam maks 2l
no to i tak nie źle, ja niestety nawet tylu nie wypijam, chociaż staram się poprawić.... muszę się ostro wziąć za siebie...

reklama
Do góry