reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Hej laski... Ja jak zwykle świąt nie mogę spędzić spokojnie. W piątek na wizycie lekarz zapisał mi kilka leków bo jednak szaleje mi tam jakiś grzybek.... Od soboty stosuję coś non stop a tu najpierw nasiliło się swędzenie a dziś jak ręką odjął.. moja radość jednak nie trwała długo bo dziś ból podbrzusza i podczas oddawania moczu powoduje że ryczę z bólu.... Oby te leki szybko pomogły, bo nie mogę sobie znaleźć miejsca, a wigilię spędzamy na dwa domy [emoji17]
No i oczywiście zaczynam się martwić o dzidzię [emoji17][emoji24]

reklama
Też mam nadzieję, że do sylwestra to jeszcze niejeden temat omówimy ;)))) to forum to takie moje małe uzaleznienie :D
Też nie mam dzis sił za wiele, przed chwilą zrobiło mi się tak niedobrze, że ledwie zdążyłam sobie kanapkę przygotować żeby uratować sytuację. Jestem ostatnio WIECZNIE głodna i małe porcje które sobie serwuje starczają max na 2h... tracę kontrolę nad głodem, bo tu nawet nie chodzi o apetyt [emoji2955]
A ja mam problem z jedzeniem, obawiam się że to przez anemię. Trochę w siebie wmuszam jedzenie. Dzisiaj jestem wypruta wczoraj za dużo miałam do zrobienia. Na szczęście od rana leżę w salonie pod kocykiem [emoji6]

Wesołych świąt dziewczyny dla Was i maluchów. [emoji8]

Hej laski... Ja jak zwykle świąt nie mogę spędzić spokojnie. W piątek na wizycie lekarz zapisał mi kilka leków bo jednak szaleje mi tam jakiś grzybek.... Od soboty stosuję coś non stop a tu najpierw nasiliło się swędzenie a dziś jak ręką odjął.. moja radość jednak nie trwała długo bo dziś ból podbrzusza i podczas oddawania moczu powoduje że ryczę z bólu.... Oby te leki szybko pomogły, bo nie mogę sobie znaleźć miejsca, a wigilię spędzamy na dwa domy [emoji17]
No i oczywiście zaczynam się martwić o dzidzię [emoji17][emoji24]
Kochana nie martw się, ja też jestem na antybiotyku od 3 dni jakaś infekcja. Pij dużo wody, herbaty z żurawina bądź sok żurawinowy, no i najważniejsze przy grzybku musisz odpuśc jedzenie słodyczy bo cukier namnaża grzybka, jedz jogurty bądź kup probiotyk podmywaj się letnią wodą najlepiej bez mydła i zmieniaj często bieliznę. Tyle moich sprawdzonych rad no i się nie martw!

A ja mam problem z jedzeniem, obawiam się że to przez anemię. Trochę w siebie wmuszam jedzenie. Dzisiaj jestem wypruta wczoraj za dużo miałam do zrobienia. Na szczęście od rana leżę w salonie pod kocykiem [emoji6]

Wesołych świąt dziewczyny dla Was i maluchów. [emoji8]
Odpoczywaj jak najwięcej! :))

Malutka robi mi dzisiaj niezłego psikusa - jest mi tak niedobrze, ze nie mam nawet ochoty myśleć o przysmakach wigilijnych.... a od miesiąca nie mogłam się tej Wigilii doczekać [emoji849][emoji849][emoji849]

Dziewczynki drogie, niech te Święta będą spokojne i piękne dla nas wszystkich!
Życzę Wam spokoju i radości i szczęśliwych porodów w czerwcu! ❤️
FB_IMG_1545126094746.jpg

Zapomniałam Wam powiedzieć, że na ostatnim usg lekarz oglądał i próbował ocenić wyrostek płciowy i nie był jeszcze pewien co tam wystaje, bo podobno na tym etapie zalążek siusiaka i łechtaczka wyglądają podobnie xD Wtedy miałam 17+0

Nic w domu nie robiłam. Teściowa za to narobiła się za pięciu! Ze względu na mój stan, pozwoliła wczoraj podejść pierogów, śledzików, sałatki, ciasta :) Inni mają czekać do wieczora hehe
Mąż wysprzatał cały dom, jednocześnie zajmował się małą, do miasta jeździł, na cmentarz ogarnąć, aż mi go trochę szkoda, że nic nie odpocznie przez urlop, przez te moje krwawienia. Ostatnio coś przebąkiwał o tym, że weźmie może trochę urlopu bezpłatnego, żebym dalej mogła nic nie robić, a on będzie opiekował się małą. Mam wizytę za 10 dni i się okaże czy łożysko zmienia położenie

reklama
Zapomniałam Wam powiedzieć, że na ostatnim usg lekarz oglądał i próbował ocenić wyrostek płciowy i nie był jeszcze pewien co tam wystaje, bo podobno na tym etapie zalążek siusiaka i łechtaczka wyglądają podobnie xD Wtedy miałam 17+0
No co Ty? U mnie 16+3 była pewna że to dziewczyna i pokazywała jak na usg dokładnie wygląda pipka.. Teraz to mi zabiłaś ćwieka.
Nic w domu nie robiłam. Teściowa za to narobiła się za pięciu! Ze względu na mój stan, pozwoliła wczoraj podejść pierogów, śledzików, sałatki, ciasta :) Inni mają czekać do wieczora hehe
Mąż wysprzatał cały dom, jednocześnie zajmował się małą, do miasta jeździł, na cmentarz ogarnąć, aż mi go trochę szkoda, że nic nie odpocznie przez urlop, przez te moje krwawienia. Ostatnio coś przebąkiwał o tym, że weźmie może trochę urlopu bezpłatnego, żebym dalej mogła nic nie robić, a on będzie opiekował się małą. Mam wizytę za 10 dni i się okaże czy łożysko zmienia położenie
Kochaną masz rodzine! Mam nadzieję że łożysko się poprawi i będziesz mogła trochę odetchnąć :)

Do góry