reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Dziewczyny mi lekarz też nie wspominał o polowkowych a idę do niego 4.01 i będzie to 17 tydz skończony myślicie że zrobi!?
On to robi podczas wizyty i nie muszę się zapisywać więc może dlatego nic nie mowil

reklama
ja prenatalnych nie mialam w ogole bo lekarz ocenil ze nie ma potrzeby. zbadal mnie dokladnie wszystko u dzidziusia pokazal. powiedzial ze dziecko rozwija sie prawidlowo wszystkie narządy są. jesli chce to moge zrobic jesli nie to nie trzeba. wiec nie robilam. to bardzo ceniony lekarz więc mam nadzieje ze wie co robi [emoji4]
Ale polowkowe są dokładniejsze. Sprawdza się serduszko bardzo dokładnie wszystkie wymiary kości itp.

Mi brzuch bardzo twardniał i bolał jak na okres. Lekarka kazał mi brać luteine pod język. Ale jak sama zaznaczyła to tak profilaktycznie bo jestem blisko momętu straty:( Dobrze że przed świętami jest takie zamieszanie, bo przez dzień niemam czasu o tym myśleć.

Dziewczyny mi lekarz też nie wspominał o polowkowych a idę do niego 4.01 i będzie to 17 tydz skończony myślicie że zrobi!?
On to robi podczas wizyty i nie muszę się zapisywać więc może dlatego nic nie mowil
Możliwe. Niektórzy lekarze po prostu badają w terminie od 18-22 bardzo dokładnie. Moja np wysłała mnie do lekarza który wg niej zrobi to dokładniej :)

Moje dziecię chyba lubi buraki...wczoraj szalalo na usg po gotowanych burakach. Dzis po barszczu położyłam się na chwilę odpocząć a w macicy impreza :-D
Dobry gust smakowy...w sam raz na Święta.
Jeju od 2godzin z mężem (a w poludnie sama juz sporo zrobiłam) pakujemy, sprzatamy lodówkę, myje naczynia, coś noszę, wynosze...2tyg wyjazd na Święta (polowa bagażnika to prezenty), gdzie wyłączamy lodówkę itd to prawie jak wyprowadzka :-D
Jutro o 4 rano wyjazd :-)

Macie roboty pełne ręce:)

Moje dziecię chyba lubi buraki...wczoraj szalalo na usg po gotowanych burakach. Dzis po barszczu położyłam się na chwilę odpocząć a w macicy impreza :-D
Dobry gust smakowy...w sam raz na Święta.
Jeju od 2godzin z mężem (a w poludnie sama juz sporo zrobiłam) pakujemy, sprzatamy lodówkę, myje naczynia, coś noszę, wynosze...2tyg wyjazd na Święta (polowa bagażnika to prezenty), gdzie wyłączamy lodówkę itd to prawie jak wyprowadzka :-D
Jutro o 4 rano wyjazd :-)
Ale Ci zazdroszczę tych tańców w brzuszku :)
Na sama myśl o barszczu slinka leci :)
Ja dzisiaj dopiero wrocilam do domu, jugro wielkie porzadki, w niedziele tescia ns obiad zaprosiliśmy (zawsze my chodzimy do nich ale, ze teraz czas tych wielkich przygotowan a u nas blogie lenistwo to przyjdzie do nas (tesciowa zajmuje sie babcia akurat tego dnia i jej nie bedzie)

Wezmiemy sie jutro cala rodzina za porzadki o ile to możliwe [emoji23]
Pisalyscie o mdlosciach do mnie tez dzisiaj powrocily :/

reklama
A tak na dobra sprawe to kazde usg jest badaniem prenatalnym :) tylko m.in w I trym bada sie ta przeziernosc kosc nosowa itp + badanie krwi(co nie kazda robi) , polowkowe jest jednym z najwazniejszych badan bo yak jak juz wyżej pisalyscie sprawdza się wszystkie narządy , ale taka sama metoda jak wszystkie badania czyli USG tylko tu juz chodzi o dobry sprzęt i lekarza ktory sie na tym zna :) tyle w temacie :)

Dla mnie najsmieszniejsze jest to kiedy kobieta ma robione badanie usg miedzy 11 a 14 tyg ciazy( tzw prenatalne) nie robi krwi a placi 2 x wiecej niZ normalnie :) moj lekarz powiedzial: ze jesli nie robi soe biochemi znaczy badania z krwi to jest to samo usg co normalne tylko ze spr sie te wszystkie rzeczy ktore wymienilam do gory juz i moze trwac troszke dluzej by dobrze wszystko sprawdzić ale uwaga KOSZT POWINIEN BYC TAKI SAM :)

Do góry