reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Rany, jaka produkcja! Obawiam się że nie będę dawać rady z taką ilością postów dziennie.
Byłam u położnej, wyniki Pappa super ryzyka bardzo niskie. Wszystkie inne badania też wzorowe no i słuchałam serduszka ❤️
No i niebawem będę mieć test tolerancji glukozy więc koniec ze słodyczami :p

Bo te bóle są zupełnie normalne, wszystko tam rośnie intensywnie i się rozciąga więc boli.
Uważam że nadmierna medykalizacja jest niepotrzebna a lekarze niestety często naciągają na wydatki.

Trzymam kciuki, będzie dobrze! Ja stara a mam super wyniki ;)

Witam i życzę zdrowej ciąży :)
Cieszę się, że wyniki ok :-)

Dziewczyny mam pyt czy czujecie ruchy maleństwa? Zaczynam sie denerwować, z córka czułam w 17/18 tydz a z synkiem 14tc i kopał do końca, wcześniej cos tam sie przetrwało- a teraz nic :no:
A dodam ze od piatku zaczne 17tc
Spokojnie [emoji6] poczujesz kiedy przyjdzie pora [emoji6]
Ja jutro zaczynam 17tc i od kilku dni moze raz dziennie czuje takie delikatne smyranie [emoji6] zreszta w dzien czesto ciezko wylapac takie delikatne ruchy [emoji6]
Pewnie dzidzie szaleja kiedy my spimy i daltego w dzien jest spokoj [emoji6]
Ja z córka przytyłam 17kg a rok pozniej mialam -20kg samo zeszło :rofl2:
Ja z mlodym przytylam 10 po porodzie od razu spadlo 8 a 2 zgubilam w miesiac [emoji57] ciekawe jak teraz bedzie bo w sumie nadal jestem niecaly kilogram na plusie [emoji57]

Moze to byla trzydniowka? Jest kilka rodzajow tych trzydniowek. Moj synek tak miał. Przeziebienie zaraz wysypka, jedna zeszla nagle druga. Poszlismy do lekarza w obawie, ze to jakaś alergia na leki. Lekarka wyciągnęła ksiazke z wypisanymi chorobami i pokazala nam, ze jest wlasnie ich kilka. Jakas choroba 4, choroba 5 i jakies tam inne o takich dziwnych nazwach.

Okazalo się, ze synek osluchowo czysty. Syropki tylko oczywisice za jedyne 80zl ;)
Chociaż ti i tak nic. Jak mial 10miesiecy to na zwykle przeziebienie dostal leki za 200zl! ;)
Super, że zdrowy...a leki...ja ostatnio połowy nie wykupilam ;-) Nasz stary pediatra jak dzieciaki miały wirusa to mówił: odpoczywac, nawadniac i najwyżej jakis rumianek z miodem do picia ;-) Przez 4lata jedyny lek jaki dostałam dla syna to byly krople na zapalenie ucha. Ale tacy lekarze to wymierający gatunek :-\

Dobrze, ze sie z synkiem umowilam na 10 w przychodni bo przez forum to bym sie spóźnila :)
Idziemy dzisiaj do innej pediatry, mam nadzieje ze fajna. Moj Ignas jest dziwny jak na dziecko bo on lubi chodzic po lekarzach. Jest bardzo grzeczny, zawsze daje sie zbadać, nawet kropienie oczu nie bylo dla niego problemem :) przy pobieraniu krwi nie placze. Na wizytach to ja mam gorszego stresa niz on.

Ja tez jako dziecko lubilam chodzic po lekarzach :) Z biegiem lat to przechodzi :-p

Hejka ja wstałam . Liwia wolne dzisiaj to mogłam poleniuchowac .... co robicie dziś na obiad? Nie mam kompletnie pomysłu żadnego..... popołudniu jadę do koleżanki która ma mała Emme urodzona w lipcu ale się cieszę zobaczę jak urosła ... miłego dzionka

U nas dzis na szybko: makaron, cebulka, tunczyk, olej lniany.

Dziewczyny, znowu kłuje mnie tak na dole przy pachwinach, martwię się już drugi dzień [emoji21]

Ja tak mialam z synem w poprzedniej ciazy az 2 razy ladowalam na obserwacji na patologii ale okazalo sie to niegrozne. Strachu jednak moze napedzic. Takze u Ciebie pewnie tez nic zlego.

Super, że zdrowy...a leki...ja ostatnio połowy nie wykupilam ;-) Nasz stary pediatra jak dzieciaki miały wirusa to mówił: odpoczywac, nawadniac i najwyżej jakis rumianek z miodem do picia ;-) Przez 4lata jedyny lek jaki dostałam dla syna to byly krople na zapalenie ucha. Ale tacy lekarze to wymierający gatunek :-\
Ja mojemu daje syrop i inhalacje. Dzisiaj dala nam krople do mosa jeszcze nigdy nie bral. No i na goraczke syrop.
My chodzimy do takiej naszej ulubionej lekarki to ona zawsze daje tylko inhalacje i wlasnie ten jeden syrop

reklama
Rany, jaka produkcja! Obawiam się że nie będę dawać rady z taką ilością postów dziennie.
Byłam u położnej, wyniki Pappa super ryzyka bardzo niskie. Wszystkie inne badania też wzorowe no i słuchałam serduszka ❤️
No i niebawem będę mieć test tolerancji glukozy więc koniec ze słodyczami :p

Bo te bóle są zupełnie normalne, wszystko tam rośnie intensywnie i się rozciąga więc boli.
Uważam że nadmierna medykalizacja jest niepotrzebna a lekarze niestety często naciągają na wydatki.

Trzymam kciuki, będzie dobrze! Ja stara a mam super wyniki ;)

Witam i życzę zdrowej ciąży :)
Super ze masz dobre wyniki cieszę się :)

Do góry