Super, ze wszystko okRany, jaka produkcja! Obawiam się że nie będę dawać rady z taką ilością postów dziennie.
Byłam u położnej, wyniki Pappa super ryzyka bardzo niskie. Wszystkie inne badania też wzorowe no i słuchałam serduszka [emoji3590]
No i niebawem będę mieć test tolerancji glukozy więc koniec ze słodyczami [emoji14]
Bo te bóle są zupełnie normalne, wszystko tam rośnie intensywnie i się rozciąga więc boli.
Uważam że nadmierna medykalizacja jest niepotrzebna a lekarze niestety często naciągają na wydatki.
Trzymam kciuki, będzie dobrze! Ja stara a mam super wyniki
Witam i życzę zdrowej ciąży
reklama
0202oliwcia
Fanka BB :)
Pierwsza ciaza corka z zamartwica i niedotlenieniem ja z białkiem w moczu i silnymi obrzekami (podejrzenie zatrucia ciążowego) w drugiej ciazy pappa z wysokim ryzykiem porodu przedwczesnego , zatrzymanie wzrostu dziecka w 3 trymestrze ...Moja znowu twierdzi ze acard po 16 tyg już nic nie daje, a wszędzie gdzie czytam to dziewczyny maja zalecony do Ok 32tyg. Można spytać z jakiego powodu masz acard?
Plus pewnie moje poronienia
aronia12
@Kaamilaaa @Judyta26 Zdrowka dla Waszych chlopakow! Moj zaliczyl lekkie przeziebionko w zeszlym tygodniu a potem na weekend wysypalo go calego tak dziwnie: rece, nogi, tulow. Tylko glowy nie. Pojecia nie mam, co to moglo byc. Rozyczka? Nie wiem. Ja przechodzilam w dziecinstwie i rozyczke i odre, wiec sie nie stresowalam. Na szczescie w niedziele przeszlo i w poniedzialek poszedl do szkoly.
Maz u mnie biedny od dwoch miesiecy musi codziennie gotowac obiady, bo mnie rzuca na wymioty od wszelakich zapachow. Nawet gazetke lidlowska jak chce przejrzec, to trzymam na wyciagnietych ramionach jak najdalej od siebie, bo mi papier smierdzi
My tak mielismy raz w swieta, ze kaszlal non stop, po kilkanascie razy na minute (zmierzylam ile razy, zeby powiedziec lekarzowi) i nic nie pomagalo. A ze bylismy u mojej mamy i zaden pediatra nas przyjac nie chcial, wiec pojechalismy na IP do szpitala dzieciecego. Tam mu dali jakas inhalacje i po kwadransie przeszlo. Pojecia nie mam, co to bylo, bo wczesniej kaszel meczyl go kilkanascie godzin. W sumie dobrze wyszlo, bo pediatra pewnie by albo antybiotyl wciskal (a to bylo wirusowe, w szpitalu pobrali krew) albo jakies oczywistosci typu tantum verde (ktore nic nie dawaly tym razem) a tak hop siup i wypis do domu juz po godzinie od przyjecia
Rany Julek. Jestem na 1502 stronie a zostalo jeszcze 17 Zanim doczytam, to pewnie dojda nowe
Ja też. Wczoraj rosołek nie jeden talerz A trzy [emoji16]bo taki dobry A bak mam chyba dziurawy. Ja ze śniadaniem to kiepsko i tak jem na raty bo mnie rano mdli. Ale później nadrabiam. A wieczorem to już specjalnie meza wysyłam do kuchni A nie sama bo aż strach co mi w ręce wpadnie [emoji23]
Maz u mnie biedny od dwoch miesiecy musi codziennie gotowac obiady, bo mnie rzuca na wymioty od wszelakich zapachow. Nawet gazetke lidlowska jak chce przejrzec, to trzymam na wyciagnietych ramionach jak najdalej od siebie, bo mi papier smierdzi
Oj biedny. Moj tez sie w nocy budzil i dzisiaj idziemy do lekarza. Bo moj syrop i inhalacje jednak nie daja rady. Obawiam się, ze to cos powazniejszego. Pierwszy raz ma taki okropny kaszel. Zawsze było tylkoprzeziebienie i lekko czerwone gardlo a teraz chyrla jak gruzlik
My tak mielismy raz w swieta, ze kaszlal non stop, po kilkanascie razy na minute (zmierzylam ile razy, zeby powiedziec lekarzowi) i nic nie pomagalo. A ze bylismy u mojej mamy i zaden pediatra nas przyjac nie chcial, wiec pojechalismy na IP do szpitala dzieciecego. Tam mu dali jakas inhalacje i po kwadransie przeszlo. Pojecia nie mam, co to bylo, bo wczesniej kaszel meczyl go kilkanascie godzin. W sumie dobrze wyszlo, bo pediatra pewnie by albo antybiotyl wciskal (a to bylo wirusowe, w szpitalu pobrali krew) albo jakies oczywistosci typu tantum verde (ktore nic nie dawaly tym razem) a tak hop siup i wypis do domu juz po godzinie od przyjecia
Rany Julek. Jestem na 1502 stronie a zostalo jeszcze 17 Zanim doczytam, to pewnie dojda nowe
angie.
Rzeczywiście z tą nowa tabelka to dobry pomysl bo ja juz sie pogubilam kto i kiedy
Wiecie dziewczyny tak sobie teraz mysle ze pierwszy trymestr tak szybko lecial u mnie bo wizyty mialam dosc czeste ( 5 , 7 , 10 , 13 tyg i jeszcze w międzyczasie bylam raz na usg w szpitalu - maialam wyznaczony termin ) wiec sie te malenstwo ogladalo + doleglowosci jedne mniejsze drugie większe ...nagle I trymestr sie konczy osttania wizyte mialam w 13 tyg i kolejna bede miala w 19...tak srrasznie to sie dluzy ...jak tu wytrzymac te 6 tyg...ani nie czuje jeszcze bobo wiec no..kiedy zacznie sie czuc ruchy to tez lzej bedzie ze z dzidzia wsio git...ponziej beda juz kopniaki to wgl bedziemy spokojne
Edit: bo w 13 tyg lekarz stwierdzil ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku i nie trzeba sie widzieć wczesniej niz za 6 tyg ( a ja zalamana )
Wiecie dziewczyny tak sobie teraz mysle ze pierwszy trymestr tak szybko lecial u mnie bo wizyty mialam dosc czeste ( 5 , 7 , 10 , 13 tyg i jeszcze w międzyczasie bylam raz na usg w szpitalu - maialam wyznaczony termin ) wiec sie te malenstwo ogladalo + doleglowosci jedne mniejsze drugie większe ...nagle I trymestr sie konczy osttania wizyte mialam w 13 tyg i kolejna bede miala w 19...tak srrasznie to sie dluzy ...jak tu wytrzymac te 6 tyg...ani nie czuje jeszcze bobo wiec no..kiedy zacznie sie czuc ruchy to tez lzej bedzie ze z dzidzia wsio git...ponziej beda juz kopniaki to wgl bedziemy spokojne
Edit: bo w 13 tyg lekarz stwierdzil ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku i nie trzeba sie widzieć wczesniej niz za 6 tyg ( a ja zalamana )
Lu_cy
Ja biorę magne b6 3x2. W ciąży jest zapotrzebowanie prawie 400 mg to trzeba brać [emoji4][emoji4]Ooo [emoji3] jaki duzy [emoji3] wreszcie nie jestem sama z moja piłka [emoji3][emoji13]Ja dostalam 2x1 no i magnez minimum 3tab.
Natinka1989
Pierwsza ciaza corka z zamartwica i niedotlenieniem ja z białkiem w moczu i silnymi obrzekami (podejrzenie zatrucia ciążowego) w drugiej ciazy pappa z wysokim ryzykiem porodu przedwczesnego , zatrzymanie wzrostu dziecka w 3 trymestrze ...
Plus pewnie moje poronienia
Ojej przykro ze musiałaś tyle przejść [emoji20] moja mama miała gestoze w 2 ciążach, dlatego ja muszę teraz mierzyć ciesnienie 3 razy dziennie.
Moze to byla trzydniowka? Jest kilka rodzajow tych trzydniowek. Moj synek tak miał. Przeziebienie zaraz wysypka, jedna zeszla nagle druga. Poszlismy do lekarza w obawie, ze to jakaś alergia na leki. Lekarka wyciągnęła ksiazke z wypisanymi chorobami i pokazala nam, ze jest wlasnie ich kilka. Jakas choroba 4, choroba 5 i jakies tam inne o takich dziwnych nazwach.@Kaamilaaa @Judyta26 Zdrowka dla Waszych chlopakow! Moj zaliczyl lekkie przeziebionko w zeszlym tygodniu a potem na weekend wysypalo go calego tak dziwnie: rece, nogi, tulow. Tylko glowy nie. Pojecia nie mam, co to moglo byc. Rozyczka? Nie wiem. Ja przechodzilam w dziecinstwie i rozyczke i odre, wiec sie nie stresowalam. Na szczescie w niedziele przeszlo i w poniedzialek poszedl do szkoly.
Okazalo się, ze synek osluchowo czysty. Syropki tylko oczywisice za jedyne 80zl
Chociaż ti i tak nic. Jak mial 10miesiecy to na zwykle przeziebienie dostal leki za 200zl!
Natinka1989
Rzeczywiście z tą nowa tabelka to dobry pomysl bo ja juz sie pogubilam kto i kiedy
Ja mam wizyty co 4 tygodnie i nie umie wytrzymać [emoji16] ostatnio pod wpływem impulsu zamowilam detektor tętna płodu i teraz podsłuchuje sobie serducho co pare dni [emoji16]
reklama
Ja z córka przytyłam 17kg a rok pozniej mialam -20kg samo zeszłoJa przytylam cos pk 25 kg po samym porodzie mi 15 spadlo i jakoś 2-3 miesiace pozniej reszta. No zostalo mi jeszcze z 4kg teraz przed ciaza ale to dlatego, ze znlwu przytylam.