reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

P

To prawda, czas leci strasznie szybko!
Wczoraj mierzylam sukienkę na imprezę i zdecydowanie wyglądam jak w ciąży nawet jeśli nie mam wzdęcia :p
A Ty odpoczywaj dzisiaj ile się da, na pewno wszystko się uspokoi. :)

Niestety, ciagle trzeba czekać. Ja teraz czekam na 22go bo mam usg żeby poznać płeć :)

Pewnie Ci się nasila w pracy jak siedzisz niestety. Ja się modlę żeby do maja pracować.

Teraz będę pić kawę i malować paznokcie :D

Ja pracuje w restauracji wiec , ciągle na nogach....ja chcialam chociaz do kwietnia pracowac...wszystko pod gorke...jestem zalamana...

reklama
Jestem po usg. Oprocz małego "ale" wsio ok. A to "ale" to ulozenie dziecka które powodowalo że gin nie widział kości nosowej w taki sposób w jaki chciałby zobaczyć. Tzn mowil ze widzi, ale wolalby inna perspektywę. Ale moja gin juz 2tyg temu mówiła że widac ładnie nosek...więc nie mam co się stresować.
Całe usg trwalo chyba z 30 min. Lekarz bardzo dokladnie wszytsko mi sprawdzał i tłumaczył...Widzialam wszelkie przepływy, pracę serca, wypelniony pęcherz i żołądek, opisywał mi prawidlowy ksztalt mózgu itd itp Bardzo profesjonalnie. Aha przeziernosc też ok.
No i dziewczyny...najprawdopodobniej SYN :-D

Jestem po usg. Oprocz małego "ale" wsio ok. A to "ale" to ulozenie dziecka które powodowalo że gin nie widział kości nosowej w taki sposób w jaki chciałby zobaczyć. Tzn mowil ze widzi, ale wolalby inna perspektywę. Ale moja gin juz 2tyg temu mówiła że widac ładnie nosek...więc nie mam co się stresować.
Całe usg trwalo chyba z 30 min. Lekarz bardzo dokladnie wszytsko mi sprawdzał i tłumaczył...Widzialam wszelkie przepływy, pracę serca, wypelniony pęcherz i żołądek, opisywał mi prawidlowy ksztalt mózgu itd itp Bardzo profesjonalnie. Aha przeziernosc też ok.
Oo super że wszystko w porządku. Coraz więcej mamy chłopczyków [emoji177][emoji177]

Super! Kolejny chlopak! :) ciekawe czy dzisiaj mi gin potwierdzi, ze syn.

Gratuluję synka, świetne wieści! :))

Dziewczyny, zapisałam się na Sanco, 2350 zł ale chyba spokój nie ma ceny. Wybaczcie, że ja w kółko o tym samym ale nie myślę o niczym innym od poniedziałku ^^ jeśli jutro pobiorą próbkę, pojutrze będzie w Warszawie to bardzo możliwe, że te 6 dni roboczych to będzie dokładnie piątek przed świętami - to byłby dopiero prezent.... :))))

Dziewczyny, zapisałam się na Sanco, 2350 zł ale chyba spokój nie ma ceny. Wybaczcie, że ja w kółko o tym samym ale nie myślę o niczym innym od poniedziałku ^^ jeśli jutro pobiorą próbkę, pojutrze będzie w Warszawie to bardzo możliwe, że te 6 dni roboczych to będzie dokładnie piątek przed świętami - to byłby dopiero prezent.... :))))
Masz racje spokoj nie ma ceny[emoji6] to cie na pewno uspokoi, bedziesz mogla dalej cieszyc sie ciąża bez nerwów [emoji8][emoji8]

Tak się telepalam podczas usg, że aż nogi mi się trzęsły jak galareta. Chyba gin to zauwazyl (przy dopochwowym raczej na pewno;-) ) bo zaczął coś o pogodzie nawijac żeby rozluźnić atmosferę ;-)

Rozmawialam dziś z lekarzem o pappie, wynikach itd i on powiedział, że swoim pacjentkom poleca nifty (której teraz nie ma...no ale inne podobne badania są dostępne) gdy ryzyko jest wyższe niż 1:1000, żeby były spokojne, bo pappa to jednak sprawdza się w max 85%. Pomyślałam, że Ci to napiszę ;-)

A ja pappy obawiam się. Oddalam już krew, ale nie jestem przekonana ze jest mnie uspokoi wynik. A wiek mi obciąży prawdopodobieństwo :-\ Jejku trzecia ciąża a ja panikuje jak nigdy w poprzednich :-\

reklama
Do góry